OURGROUND
No Comments

Zuidoost Azië vs. Amsterdam

De Zuidoos-Azië backpacker herken je zo; ze vinden alles in Nederland te duur,543952_10151414706722534_1907310879_n hebben net een tattoo laten zetten van het Ohm teken en vergelijken alles de hele tijd met situaties in Azië. Lees dit stuk voor nog meer kenmerken. Eerlijk toegeven, ook ik kan deze irritante tekenen vertonen (met uitzondering van de tattoo, vooralsnog). Ieder jaar vertrek ik in de winter een maand naar de zon en bijna altijd naar het Verre Oosten. Spotgoedkoop, goed weer om motor te rijden, geweldig eten en lieve mensen.

 

ducks-motoTeruggekomen in onze mooie stad moet ik dan toch altijd even acclimatiseren. Een boete voor door rood lopen? WTF. Een buurvrouw die komt zeuren over de afbladderende plintjes? Get a life. Je fiets die meegenomen wordt door de AFAC? “Ja mevrouw, uw fiets stond wel in het rek, maar niet in het gleufje”. Pardon? Het relativeringsvermogen moet weer even afgesteld worden naar de Nederlandse maatstaven.

 

Desalniettemin ben ik toch altijd blij om terug te gaan naar Amsterdam. En wel om onderstaande redenen.

  1. Amsterdam is een oase van rustTraffic-india-2

Vergeleken met de Asian chaos, waar altijd minstens 300 scooters, 20 tuktuks en 40 taxi’s op de weg rijden is Amsterdam een oase van rust. Bijna niemand is (‘s winters dan) na negen uur nog op straat te vinden. Waar is iedereen? Toeteren betekent ook gewoon weer “Kijk uit, asshole!” in plaats van “ik ben er, ik ben er, ik ben er”.

  1. Amsterdam blijft de geweldigste stad van de wereld

Ik houd van grote steden; de energie en de sfeer. Maar een stad welke zowel werelds als knus is heb ik nog nergens zo ervaren als in Amsterdam. De eerste dagen dat je terug bent kijk je ook echt nog als een toerist. Heerlijk!

  1. Huisje boompje feestje

Weer een keer (goede) kaas eten. Je vrienden terugzien. Ervaren dat je huis nog kleiner is dan het gemiddelde hostel in Azië. Naar de kroeg. Naar feesten met goede muziek (geen Goa trance, Backstreet Boys of Abba). Zoals het klokje thuis tikt…

Wat: terugkomen in Amsterdam na een Zuidoost Azie reis is wél leuk
Waar: hier dus. Of daar.
Waarom: leer je stad opnieuw waarderen
Website: irritantebackpackers.nl

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top