OURGROUND
No Comments

Een bakkie met Marieke van Milkshake Festival

Eindelijk is het ervan gekomen: mijn eerste keer op Milkshake festival. Mijn verwachtingen zijn absoluut uitgekomen: wát een feestje! Ik heb nog nooit zoveel piemels gezien (schrik niet, plaatjes en namaakpiemels, geen echte) en nog nooit zoveel verschillende beauties mogen aanschouwen in werkelijk alle soorten, maten en kleuren. Wauw.

Van een type aardrijkskundeleraar met torenhoge hakken tot compleet geschminkte drag diva’s die er vrouwelijker uitzien dan heel Ourground bij elkaar. Overdressing is gewoonweg niet mogelijk op dit festijn, het enorm uitgedoste publiek is werkelijk een groot feest. Je kunt op Milkshake Festival gerust een campingstoeltje uitklappen en vanaf dat punt twee dagen lang je ogen uitkijken naar alles wat voorbij komt.

Voor degene die het idee achter Milkshake nog niet helemaal snappen, is er een duidelijke woordenlijst gemaakt. Het feest waarbij alles mag en alles kan. For boys who love girls who love girls who love boys who love boys. Dat dekt toch wel de lading. Wij spreken met Marieke Samallo, oprichter van dit heerlijke festijn.

Marieke! Wauw. Ik ben blown away door afgelopen editie. Hoe kijk jij erop terug?
Ik vond Milkshake 2017 wederom een goeie editie. Het lijkt erop dat de bezoekers wel degelijk in de gaten hebben wat we vieren; de vrijheid van diversiteit, expressie, de mens die het zout is van de aarde. Heel fijn. Sommigen zien Milkshake misschien als ‘another festival’ met een line up, stages en een commerciële insteek, maar eerlijk gezegd is voor ons de emotionele boodschap nog belangrijker.

Daarnaast ben ik ook blij met de groei van de stage Transformer die dit keer enorm uit zijn voegen barstte en fantastisch tot zijn recht kwam in de zwarte tent midden op het veld. Erwin Olaf die, zoals hij dat alleen maar kan, bombastisch uitpakt met zoveel toeters en bellen.. Vanuit de circuit-scene de jongens van Sexy Party uit Keulen die deze scene heel goed heeft bediend en het berendorpje van Bear Neccesity waar je pullen bier kon drinken, armworstelen en ik zag daar ook nog beren broodjes smeren. Zoveel subculturen naast elkaar maakt me trots.

Hoe heb je het voor elkaar gebokst om in 5 jaar tijd zoiets bijzonders neer te zetten in de stad?
Ik denk dat als je gelooft in je eigen concept, niet teveel wil veranderen en dit blijft volhouden (ondanks de meningen en discussies met mensen om je heen) je een puur festival creëert.

Jullie zaten dit jaar ook in Sao Paulo! Wat voor wilde avonturen hebben daar plaatsgevonden?
Media in Brazilië sprak over de eerste editie in SP als baanbrekend, publiek sprak op socials over Milkshake SP als ‘life changing’. Dat was ook precies de bedoeling. Het festival was wat minder provocerend en seksueel geladen dan in Amsterdam, maar de boodschap werd enorm uitgelicht. Bijvoorbeeld; onze aftermovie van vorig jaar, wat eigenlijk een kleine mini-film is, spreekt o.a. Burgemeester v.d. Laan, Ellie Lust, Erwin Olaf en nog veel anderen over wat de pride en Milkshake doen met de stad Amsterdam en waarom overheden en bedrijven zich moeten ontwikkelen naar een toleranter klimaat. Deze film is vertaald naar Portugees en is gepubliceerd aan de Braziliaanse Milkshake volgers op social media. Kortom; Milkshake in een land als Brazilië, wat aan kop staat met het hoogste percentage transgender moorden in de wereld is dan ineens best een wild avontuur.

Welke plekken/festivals kent Amsterdam nog meer die de Milkshake boodschap omhelzen?
Ik merk dat er steeds meer merken, evenementen en bedrijven naar buiten komen met de strijd naar meer tolerantie. Maar of je het ter plekke voelt is een tweede.

Dank je wel Marieke, veel succes met de World Domination Of Love. Tot volgend jaar!

Wat: Milkshake festival
Waar: Westergasterrein
Waarom: omdat de wereld altijd zo zou moeten zijn
Website: milkshakefestival.com

 

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top