OURGROUND
No Comments

Bakkie met Malu

Deze week deden we een BAKKIE MET – of eigenlijk een ijskoude limo met –Malu Kirschbaum. Door de hitte zat er niets anders op dan onszelf verkoelen.Malu is een concullega van OURGROUND. Ze is oprichtster van de website Benewed en richt zich op wereldwijde zaken. Hiervoor schrijft ze, anders dan wij, in het Engels dus we dachten elkaar wel te kunnen inspireren. Haar website is haar passie en verder is ze freelance redacteur in de tijdschriftenwereld.

Je woont in Amsterdam, kom je hier ook vandaan?

Nee, ik kom uit het zuiden van het land en ik woon sinds een jaar of zeven in Amsterdam. In Limburg werd ik ‘De Hollander’ genoemd, omdat ik ‘gewoon’ Nederlands sprak. Vervolgens heb ik in Maastricht gestudeerd en daarna nog twee jaar op Curaçao gewoond. Daar ben ik gestart met een maandelijks magazine.
 

Helemaal in je eentje? Wat super cool! Wat deed je dan allemaal?

Alles: vormgeving, teksten, fotografie en sales. Ik bracht het magazine zelfs persoonlijk langs bij 75 distributiepunten over het hele eiland. Lachend.

Klinkt ambitieus! Waarom ben je toen toch naar Amsterdam gekomen?
Ik wilde meer uitdaging. Op zo’n klein eiland is het plafond snel bereikt. Ik wilde carrière maken in Nederland en bij een tijdschrift gaan werken. Ik hou van fotografie, vormgeven en tekstschrijven. Ik vind het stuk voor stuk vormen van kunst, die allemaal samenkomen in een blad.

En waar ben je met je ideeën toen terecht gekomen?

Na een paar sponsored magazines ben ik gaan werken bij het tijdschrift Miljonair als beeldredacteur. Bij dat blad heb ik geleerd goed te schrijven en toen ben ik uiteindelijk redacteur geworden. Nu schrijf ik onder andere voor Grazia, Margriet en Elegance.

Dus je woont nu al zeven jaar in het Amsterdamse. Waar ga je het liefst kanen?

Eigenlijk bij alle tenten van Casper Reinders, zoals Lion Nior, Rosa’s Cantina, Chow en binnenkort Nacional. Maar ook bij Bar Moustache, Cafe Modern, Baut, Rijsel, Wilde Zwijnen en Toscanini.
 

En tijdens zonnige dagen als deze, waar hang je dan het liefst?

Alles met een groot terras, zoals Pllek, Hannekes Boom en Edel. Of op de boot van G’s (voorheen G&T’s), daar kun je op zaterdag en zondag heerlijk brunchen en lunchen met Bloody Mary’s. 

En als de zon onder gaat, de drank rijkelijk gaat vloeien en de beats wat harder gaan, waar kunnen we je dan vinden?

Komm schon Alter! Dat is een 24+ feest met de beste melodieuze techno uit Duitsland (en eigen land). En wonder boven wonder vond ik de Rollende Keukens ook heel leuk, omdat het me dit jaar wél is gelukt om daarwerkelijk wat te eten. Het terrein was in Manhattan style opgezet met overzichtelijke paden, dat hielp. 

Je ziet er altijd goed uit en je begeeft je ook in de wereld van mode en lifestyle. Kun je tips geven over de beste snuisterijen in Amsterdam?
Ik ben gek op conceptstores als Hutspot,
 Anna+Nina, Brainy Days, Hartje Oost en Restored. Verder shop ik veel bij pop-up stores en sample sales die regelmatig in de stad worden georganiseerd. En bij de IJhallen slaag ik ook meestal. Eens in de zoveel tijd sta er er zelf mijn spullen te verkopen. Vooral veel merkkleding en schoenen; die doen het heel goed. Het meeste dat ik op een dag verdiend heb is 450 euro!

Je kent de stad redelijk goed, heb je een favo stadsdeel?

Oost! Ik woon er nu sinds drie maanden en ben echt mega fan. Het lijkt een niet ontdekte buurt en het wordt nog niet platgebombardeerd door hipsters. Ik kom graag bij Bar Bukowski, Henrys Bar, de Biertuin, Bedford Stuyvesant,Hartje Oost, Bar Brouw, het IJsboefje en binnenkort Smoking Barrels. Het hele Beukenplein wordt super leuk, dat mag je echt niet missen. En het Flevopark vind ik heel fijn om te chillen.

En wat vind je minder leuk aan Amsterdam?
Dwalende toeristen op het fietspad, daar kan ik niet zo goed tegen. En dan vooral de route langs de Amstel naar het centraal station vraagt om een hele goede fietsbel.

Ok, dus stel je bent (nacht)burgemeester van Amsterdam, wat zou je willen veranderen?
Ik zou meer 24-uursvergunningen uitgeven, aan horeca maar ook aan winkels, sportscholen en bioscopen. Een lekker ontbijtje scoren om 4 uur in de ochtend, een filmpje pakken om 2 uur ‘s nachts en anytime boodschappen doen moet gewoon kunnen in een stad als Amsterdam.

Mijn laatste vraag altijd (mits gepast). Waar werd je voor het eerst verliefd in Amsterdam?

In de Odeon. Ik werkte daar als serveerster. Op mijn laatste avond kwam er een jongen binnenlopen en ik dacht meteen: die tafel is van mij! Ik heb hem de hele avond bediend, maar durfde geen move te maken. Later die avond heeft hij bloemen laten bezorgen in de Odeon met een kaartje erbij. We hebben afgesproken en vervolgens bijna zes jaar een relatie gehad.

 

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top