OURGROUND
No Comments

Bakkie Met Parel Pien

BAKKIE MET PIEN

De Amsterdamse knappe Pien Stieglis (25) zette vorig jaar haar eigen super vette label op: Stieglitz. Ze is begonnen met het ontwerpen van tassen en breidt nu uit met meer items; kleding en accessoires. Ze laat zich bij iedere collectie inspireren door de stijlen van verschillende volkeren en kiest daarbij verschillende materialen en structuren. Ik sprak Pien vlakbij haar kantoor op de Warmoesstraat.

Bakkie met Stieglitz

Wat is Stieglitz?
Stieglitz is mijn bedrijf, een mode label. Ik ben begonnen met het maken van leren tassen in 2013 en nu ben ik ook bezig met kleding en accessoires. Ik wil uiteindelijk een hele outfit kunnen verzorgen. En het merk toegankelijk maken voor een breder publiek, meer dan alleen de high-end tassen. We werken er nu met z’n drieën aan, zonder Kim en Tamara zou ik dit niet kunnen. Er is zoveel te doen binnen een eigen bedrijf; sales, ontwerpen, pr, administratie, bestellingen verzenden, social media en de website.

Hoe is het idee van je eigen mode label ontstaan?
Mensen vroegen mij vaak om stijladvies, dat ging om zowel kleding als bijvoorbeeld het inrichten van hun huis. Ik merkte dat ik dit leuk vond en ben een  tijd styling gaan doen, terwijl mijn achtergrond helemaal niet in de mode is. Ik heb denk ik gevoel voor kleuren en combinaties. Ik heb altijd veel gereisd en wilde de dingen die ik heb gezien en de wereld van hier combineren. Elke plek op aarde heeft zo zijn eigen unieke en mooie elementen, met deze ideeën ben ik gaan spelen. Zo is het idee geboren voor mijn eigen tassen en inmiddels is dit verder gegroeid tot een echt merk.

Altijd al een eigen mode label willen hebben?
Nee, vroeger wilde ik actrice worden. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd en uiteindelijk ben ik naar de toneelschool in Amsterdam gegaan. Men vond me daar ongrijpbaar en dromerig, wat ik eerst niet goed begreep. Nu snap ik dit beter, ik had mezelf teveel aangepraat dat ik dit wilde doen waardoor het krampachtig en niet puur meer was. Ik was een tijdje ‘lost’, wist niet was ik wilde. Toen ben ik gaan schilderen en daar kreeg ik veel positieve reacties op. Met mijn bedrijf heb ik het idee dat het meer vanzelf gaat. Natuurlijk is het hard werken en doe ik echt mijn best, maar ik krijg er ook energie van en het maakt me blij.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Ik baseer iedere collectie op een bepaalde stam of volk. Ik kijk naar de sfeer van hun kleding en gebruiksvoorwerpen, hoe ze leven, wat ze doen, wat ze geloven en daarbij zoek ik zelf materialen en teken ik ontwerpen uit. Ik zou dolgraag de volkeren zelf opzoeken en echt voelen hoe het eraan toe gaat, maar helaas heb ik daar nu nog te weinig budget voor. Ik haal mijn inspiratie dus uit research van internet en boeken uit de bibliotheek. Mijn grote wens voor de toekomst is om de hele wereld over te reizen en inspiratie op te doen. Mijn drijfveer is mooie beelden neerzetten, unieke dingen maken en mensen inspireren.

pien stieglis

Een vrouw van de wereld! En hoe ben je in Amsterdam terecht gekomen?
In kom uit een klein dorpje. Toen ik zeventien was heb ik een periode in Spanje gewoond. Daarna wilde ik niet meer terug naar dat dorp en ben ik naar Amsterdam vertrokken. Ik volgde de opleiding hotelmanagement, omdat ik iets wilde doen met de Spaanse taal die ik geleerd had en met reizen. Als snel had ik door dat dit niet bij me paste. Van een docent kreeg ik – na een rollenspel op school – de tip om de toneelrichting op te gaan.

Wil je voor altijd in Amsterdam blijven?
Nee, ik zou wel graag een tijdje in het buitenland willen wonen, hoe leuk is dat! Mijn droom is om mijn merk groter te maken door keihard te beuken en een Stieglitz boutique hotel op te zetten in het buitenland. Mijn hart ligt in Zuid-Amerika, ik spreek de taal en heb een tijdje in Buenos Aires (Argentinië) gewoond. Maar echt verliefd ben ik geworden op Uruguay. Zo’n puur en rauw land en je kunt er lekker surfen. De mensen daar hebben klasse en zijn ook alternatief, een perfecte combinatie voor mij.

Klinkt goed zeg, dan kom ik wel langs! Ben je al concreet bezig met internationaliseren?
Ja, we hebben nu een agentschap in Istanbul (Turkije) en in Melbourne (Australië). Binnenkort gaat er ook iemand met Stieglitz aan de slag in New York. Ik ben gek op Turkije, dus dat is een wens van mij die uitkomt. Het is natuurlijk een hele andere markt dan hier, maar ik denk dat mijn merk daar goed kan gaan lopen.

Veel internationale ambities dus. En wat waardeer je het meeste in onze eigen stad?
De mix van culturen, leuke en vage mensen, daar krijg ik energie van. Ook vind ik het fijn dat je overal (binnen de ring) kunt komen op de fiets.  Amsterdam is eigenlijk net een dorp.

Waar ben je vaak te vinden in het Amsterdamse?
Ik woon vlakbij de Utrechtsestraat, daar ga ik regelmatig naartoe. En mijn vaste spot tegenwoordig is Mossel & Gin. Als ik het even zat ben op mijn kantoor op de Warmoesstraat, fiets ik lekker naar Mossels & Gin in het Westerpark. Het restaurant gaat officieel pas om 17:00 open, maar omdat het van mijn vriend is mag ik hier heerlijk rustig in de tuin onder een parasolletje zitten werken. Ideaal! Ik eet hier zeker een keer per week, heerlijk die mossels, kreeften en oesters!

Wat: bakkie met Pien Stieglis – van Stieglitz
Waar: op een klein houten bankje voor de Cut Throat Barber and Coffee, Warmoesstraat (centrum)
Waarom: omdat Pien super toffe kleding en tassen maakt waar je veel inspiratie van krijgt
Website: stieglitz.nl

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top