OURGROUND
1 Comment

BAKKIE MET PARFUMPRINS PAUL HERTZ

bakkie met paul 3Paul Hertz is Amsterdammer in hart en nieren. Hij reist veel voor zijn werk, als marketeer van parfum en cosmetica distributeur van Elha Cosmetics (a.k.a. parfumprins), maar keert altijd met plezier terug in het Amsterdamse. Als hij door de stad loopt is het een continuïteit van high fives en kussen met bekenden, want als je Paul een keer hebt ontmoet dan blijft zijn verschijning je altijd bij.

 
 
 
 
 

Wat is jouw relatie met Amsterdam?
Ik ben een echte Amsterdammer. Hoewel mijn moeder in het ziekenhuis van Amstelveen mij ter wereld bracht, woonden wij tot aan mijn zesde levensjaar in Amsterdam. Ik ben er dus letterlijk niet geboren, maar wel getogen. Nadat mijn ouders naar Badhoevedorp verhuisden bleven al mijn activiteiten zoals sport, school en vrienden, in Amsterdam.
Mijn vrienden, die staan bij mij altijd op nummer één. Ik voel me hier thuis. De grachten bijvoorbeeld, die zijn zo typerend en uniek voor Amsterdam. Niets kan mij gelukkiger maken dan op een zonnige dag hier te fietsen. Dat kan toch in geen enkele andere stad ter wereld!

Mensen noemen jou ook weleens de parfumprins, kun jij ons Amsterdammers nog iets aanraden wat we  voor geuren moeten dragen?
Mannen: Dsquared ² He Wood
Vrouwen: Trussardi: My Name

Wat vind jij in Amsterdam de beste plek om te kanen?
Dat ligt natuurlijk aan wat voor avond ik wil. Met de mannen ga ik het liefst naar Loetje in Zuid. Een goed stuk vlees met bier. Als ik uitgebreider wil eten, het gezelschap kan variëren van vrienden tot zakenrelatie, ga ik naar Toscanini in de Jordaan of naar Wilde Zwijnen in Oost. Wanneer ik een date heb zoek ik zorgvuldig een gepaste plek uit, het liefst een wat anoniemere plek. Ik wil dan niet de hele tijd bekenden tegenkomen, die dan roepen “heeee Paultje” en mij en mijn date gaan storen. Het is niet dat ik dan uitgebreid ga zitten zoenen met mijn date, maar ik wil haar wel aandacht kunnen geven zonder gestoord te worden.

Dus je doet goed je best voor de vrouwtjes… Hoe zorg je ervoor dat je er altijd zo tip top uitziet? Waar koop jij al die mooie kleding?
Ik ben fan van een aantal zaken, zoals Denham, 290 Square Meters en We Are Label. Het is geen standaard kleding, maar wel uniek, denim en hip. Ik houd niet van standaard en wil er zeker niet hetzelfde uitzien als de mainstream. 

Wat doe jij deze zomer voor festivalfestijnen?
Het
Food Film Festival, van mijn beste vriend Joris Lohman. Ik ben erg trots op hem hoe hij dit heeft aangepakt en zo groots heeft weten te maken. Helaas was het vorige week, dus moeten we weer een jaartje wachten, maar het was een zeer groot succes! Eerlijk gezegd ben ik een beetje festival moe, ik heb al jaren van festivals achter de rug. Toch ga ik wel sowieso naar Appelsap deze zomer, daar ga ik vanaf het begin al heen en dat kan ik echt niet missen. Vorig jaar met Opposites was echt een hoogtepunt toen ik crowdsurfend over het publiek heen ging! Verder weet ik het nog niet precies.  Ik heb wel tijd over, want Ajax speelt natuurlijk niet zo vaak.

Dus Ajax is wel een geregelde bezigheid van je?
Jazeker, wat anders?! Ik heb seizoenskaart, elke thuiswedstrijd zit ik in het stadion en uit wedstrijden kijk ik altijd op tv. Op zondag is het bij mij open huis, dan komen veel van mijn vrienden altijd om Ajax te kijken.

Wat vind jij verschrikkelijk in Amsterdam?
Bakfietsen! Moeders met fucking bakfietsen. Ik vind dit de meest waardeloze uitvinding van dit tijdperk. Ze nemen zoveel ruimte in beslag, parkerend op de stoep of rijdend op de weg. Moeders met ‘gewone’ zitjes komen toch ook van A naar B?!

Stel je bent de burgemeester van Amsterdam. Wat zou je, naast een bakfiets-verbod, willen veranderen?
Het enige wat ik me kan bedenken zijn, heel cliché, goedkopere parkeertarieven en oja de toestroom van provinciaaltjes op Koningsdag, die dan onze mooie stad onder kotsen en pissen. Ik vind dat de stad gewoon van de Amsterdammers moet zijn en niet opeens bezet moet worden door een invasie van mensen van buiten de stad. De laatste jaren is het steeds beter geregeld, door de grote aso feesten naar de buitenrand van de stad te verplaatsen. Ik vind onze burgemeester Eberhard eigenlijk wel een baas, hij doet het goed!

Heb je als echte Amsterdammer nog een geheime tip voor de zomer in Amsterdam?
Achter het Olympisch stadion kun je een stukje doorfietsen, brug over en daar is een heuvel met gras. Je kunt daar super chill met vrienden barbecueën, in het gras hangen en een verkoelende dip nemen in de Schinkel.

Wat: bakkie met Paul, het parfumprinsje
Waar: dakterras Mr. Rubens, de Pijp
Waarom: omdat Paul een rasechte Amsterdammer is

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top