OURGROUND
No Comments

Bakkie met Speedoman Sietse Bakker

Misschien heb je hem al wel eens in je buurt zien lopen in zijn kenmerkende rode Speedo: Sietse Bakker. Sinds kort bekend als de Speedoman, vooral vanwege zijn filmpjes voor Speedoclub Amsterdam.  Zijn promotie voor het voorheen nog niet zo populaire kledingstuk is oprecht en liefdevol, zijn filmpjes doen de harten van de OURGROUND redactie harder kloppen.  BNN’s Social Club wilde hem hebben, het Parool had hem en Ruud de Wild was nieuwsgierig. Vandaag vertelt hij ons over zijn plotselinge bekendheid en waar je hem kan zoal kunt tegenkomen.

Sietse hoe gaat het met je? BNN, het Parool, 538 en nu het wereldberoemde OURGROUND. Kun je nog normaal over straat?

Niet echt. Om de haverklap vragen mensen waar mijn Speedo is. Elke keer moet ik dan weer uitleggen dat het respectloos is tegenover de Speedo om hem onder je kleding te dragen. Nou moet ik wel zeggen dat ik vaker herkend word als ik mijn Speedo aan heb dan wanneer ik normaal gekleed ga. Het mooie is dat ik nog geen één negatieve reactie heb gehad, eerlijk waar. Dat doet me goed. En natuurlijk de vrouwen voor het uitkiezen. Geweldig!

Hoeveel maanden per jaar is het goed tot redelijk geschikt Speedoweer?

Het hele jaar door natuurlijk, alleen niet overal. In Amsterdam denk ik dat alleen de winter afvalt als outdoor Speedoseizoen. In de Nederlandse lentes, zomers en herfst zitten altijd wel Speedowaardige dagen. Van die dagen dat het enige wat beter is dan het dragen van een Speedo het dragen van helemaal niks is.

Altijd al een Speedoman geweest of was je ooit een langezwembroek-over-Bjorn-Borg man?

Vroeger als peuter was het dragen van een Speedo de normaalste zaak van de wereld. Toen brak er een lange onzekere periode aan waarin ik achter de smakeloze massa aan liep. Comfort en stijl moesten het afleggen tegen het grote ‘inpassen’. Dat is vorig jaar pas omgeslagen. Meer naaktlopen, meer zwemmen en logischerwijs dus ook de boardshort inruilen voor de Speedo. Zal wel iets te maken hebben met volwassen worden. Surfen kan overigens ook prima in een Speedo.

We zullen maar eerlijk zijn, het voltallige OURGROUND team krijgt een beetje rode wangen van je. Wat moeten wij  dragen om jou te imponeren?

Naast mannen in Speedo’s liggen meisjes met kleine bikini-broekjes. Helaas zie je deze broekjes in Nederland nog veel te weinig. Bikinitopjes zijn niet noodzakelijk. Overbodig eigenlijk. Speedomannen houden van bruine borsten. Ik word blij van vrouwen zonder opsmuk. Een mooie fijne vrouw heeft rare onpraktische zaken als make-up en kleding helemaal niet nodig.

Is er al een vrouw in je leven?

Er is niet één specifieke vrouw in mijn leven, naast mijn moeder dan. Er zijn er godverdomme ook zóó veel.

Geen make-up en liever geen kleding is het stijladvies dus. Wat is jouw parel-advies?

Speedo-hotspot 2014 is zonder twijfel De Oeverlanden. Ik heb er onlangs een filmpje opgenomen. Zand, gras, water en de naaktweide in het Amsterdamse bos om de hoek. De perfecte parel voor de Speedoman, nou ja voor iedereen eigenlijk.

 

Sietse is mascotte of honour op festival De Zon, 25 mei. Wil je met hem op de foto? Dat kan! Wil je romantisch met hem varen? Dat kan ook! OURGROUND is erbij. Tickets gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er rap bij.

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top