OURGROUND
No Comments

Bakkie met: Suzan van Crowdyhouse

Suzan6

Suzan Cleasen heeft goud in handen. Samen met haar vriend Mark begon ze krap een jaar geleden Crowdyhouse. Een online platform waar ze jonge designers, die afzetgebied zoeken, laat floreren. En ze gaan lekker! Vanuit hun kantoor aan de Amsterdamse grachten verspreiden ze hun cool-ness all over town. Hoog tijd voor een bakkie dus.

Vertel, Crowdyhouse?
Op Crowdyhouse kunnen up and coming meubel-, mode- en productontwerpers hun designs aanbieden zonder dat zij zich diep in de schulden steken. Op de site worden op een marktplaatsachtige manier alle producten gepresenteerd. Jij kan zelf kiezen welk product je ondersteunt. Bij genoeg support, wordt het echt in productie genomen en beschikbaar gesteld voor het grote publiek. Win-win dus!

Like! Maar hoe kwamen jullie eigenlijk op het idee?
Crowdyhouse is ontstaan toen we om ons heen merkten hoe weinig designers eigenlijk verdienen. Ze moesten zich óf aansluiten bij een groot label, wat extreem moeilijk is, óf de productie uit eigen zak betalen. Wij zagen daar de kans om dit talent een afzetkanaal te bieden en de designers, met hulp van hun fans, zelf te laten produceren. Vandaar Crowdyhouse.

Suzan4

Klinkt logisch! Hoe gaat dat nu, pak ‘m beet een jaar later?
We hebben nu 40 designers in ons bestand, waarvan we de ontwerpen aanbieden op de site. Deze worden door ons zelf geselecteerd, zodat we de kwaliteit kunnen waarborgen. Leuk om te merken is dat twintig procent van onze klanten uit het buitenland komt. Dit past goed bij onze toekomstvisie, want over vijf jaar zouden we graag hét gecureerde designplatform van Europa willen zijn.

Suzan1

Like your style. Vertel eens meer over jezelf. Hoe ben je in Amsterdam terecht gekomen?
Ik ben geboren in Geldermalsen. Zelf meubels maken werd me daar al vroeg geleerd. Na Utrecht ben ik voor mijn laatste jaar studie naar Mokum vertrokken. Daar ontmoette ik Mark (mede-oprichter van Crowdyhouse), een Engelsman. The rest is history.

Buiten Crowdyhouse, waar moeten we design vandaan halen in Amsterdam? Give us some cool shit!
Mijn favoriet heet
Dutch Design Year. Ze zaten voorheen in de Beurs van Berlage, nu in Zaandam. Maar houd ze in de gaten want ze verhuizen binnenkort weer terug, naar de Singel. Ze presenteren een altijd vernieuwende combinatie van nieuw design en vintage. Zeker de moeite waard!

Gaan we checken! Zie je om je heen eigenlijk meer soortgelijke initiatieven in Amsterdam?
In Noord zit
Ifabrica. Een soort loods waar jonge designers terecht kunnen om gebruik te maken van hun. apparatuur. Denk aan grote machines, waarmee ze mega coole dingen maken maar die te duur zijn om zelf te kopen. Dit lost Ifabrica op door een abonnement aan te bieden.

Cool! Even terug naar jou, in welk stadsdeel van Amsterdam voel je je het meest thuis?
Zeker weten in Oost. Ik woon er zelf en geniet van de mix van mensen, omlijst met een rauw randje. Creativiteit wordt hier echt gewaardeerd en ze organiseren fijne dingen zoals De Buurtcamping. Dit brengt de inwoners echt samen.

Wat mag er anders aan deze stad?
Het is jammer dat Amsterdam niet meer zo liberaal is als vroeger. Toen kon alles nog. Voorbeeldje: we waren laatst aan het varen door de grachten rond zeven uur ‘s avonds. Geen groot feest, gewoon een gezellig tochtje met een kleine groep. Een klein sfeermuziekje kon de politie niet waarderen, want we werden voor €120 op de bon geslingerd. Blijkt dat er helemaal geen muziek meer geluisterd mag worden op het water. Belachelijk!

Vinden wij ook! Jij hebt ons ook nog iets te vertellen, toch? Shoot!
Klopt. Speciaal voor OURGROUND lezers hebben wij een kortingscode. Vul OURGROUND in op crowdyhouse.nl en krijg 10% korting!

Wat: bakkie met Suzan Claesen van Crowdyhouse
Waar: Bar Bukowski
Waarom: OURGROUND loves design
Website: crowdyhouse.com

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top