OURGROUND
No Comments

Borrelbox Amsterdam

Onlangs werden wij benaderd door Romee van Borrelbox.schermafbeelding-2016-10-12-om-12-03-19 Dat is een leuk jong bedrijf waarbij je online gezonde en superlekkere borrelhapjes kunt bestellen. En ja, die worden bij je thuis bezorgd (of op werk, of in het park). Ze vroeg of we zin hadden om de box te proberen. Daar zeiden wij, als fervent borrelaars uiteraard geen nee tegen. Dus tijdens het maandelijkse redactie-overleg (alias de maandelijkse borrel) kregen we een ontzettend gezellig pakket met allemaal kleine potjes en zakjes met daarin verantwoorde, maar vooral lekkere snacks.

Romee (32), de ondernemer achter Borrelbox woont alweer tien jaar in Amsterdam. Ooit is ze begonnen bij een reclamebureau, maar realiseerde zich al snel dat ze liever eigen baas wilde zijn. Wat een half jaar geleden resulteerde in Borrelbox. Tijd om deze borrelhap-expert beter te leren kennen.

Hoe ben je op het gezellige idee gekomen van Borrelbox?
Ik houd van lekker eten en de borrel vind ik het leukste moment van de dag. Als mensen bij mij kwamen borrelen – voordat ik de Borrelbox had opgezet – pakte ik altijd groots uit. Ik moest dan de hele stad door om de perfecte borrel bij elkaar te zoeken. Of ik stond uren in de keuken. Dat vind ik leuk, maar niet iedereen denkt daar hetzelfde over. Als ik bij anderen ging borrelen, zag ik vaak dezelfde Albert Heijn kaasjes, chips en Melba toastjes. Dat vond ik jammer. Zo is het idee geboren: anderen blij maken met mijn liefde voor de borrel.

Heel herkenbaar, als luie kok ren ik ook vaak even naar de AH voor een zakje chips en Port salut. Wanneer heb je BorrelBox uiteindelijk opgezet?
Twee jaar geleden bedacht ik dit, maar ik had elke drie maanden wel weer een ‘supergoed’ idee. Toen ik afgelopen jaar drie maanden een wereldreis maakte, kwam dit idee weer naar boven. ‘Best leuk idee eigenlijk’, dacht ik toen. Op reis heb ik het concept helemaal uitgewerkt, waardoor ik direct kon beginnen toen ik terugkwam. In mei werden de eerste Borrelboxen aan vrienden verkocht, nu bestellen (en herbestellen) steeds meer mensen die ik niet ken. Dat is te gek!

Hoe groot is je bedrijf inmiddels en wat is je grote droom ermee?
Ik ben er behoorlijk druk mee, maar het is nog niet zo consistent. De ene week verkoop ik boxen voor in totaal 80 mensen, de andere week voor 10. Volgende week doe ik een catering voor 300 man waarbij ze een aantal hapjes uit de Borrelbox hebben besteld. Mijn droom is – in eerste instantie – om hier mijn geld mee te kunnen verdienen. Uiteindelijk moet heel Amsterdam natuurlijk aan de Borrelbox en zou ik het leuk vinden om een winkeltje/cafeetje te starten waar ik alles kan maken en verkopen. Nu doe ik het nog vanuit huis. Ik heb bovendien wel een paar hapjes waarvan ik eigenlijk vind dat je ze overal zou moeten kunnen kopen. Zoals bijvoorbeeld mijn Mamo’s: gekarameliseerde mais mote (een bepaalde maissoort) met zeezout en mijn muhammara dip op basis van geroosterde paprika en walnoten.

Hoe vaak geniet je zelf van een borrel? Wij denken natuurlijk dat jij iedere avond lekker aan de wijn en hapjes zit.

Dat is correct! 😉 Omdat ik wil dat mensen altijd een andere box krijgen bij een nieuwe bestelling, ben ik continu bezig om nieuwe borrelhapjes te verzinnen en zo mijn assortiment uit te breiden. Dat betekent dat ik de hele dag aan het proeven ben totdat een snack perfect is. Daar trek ik ‘s avonds gerust een wijntje bij open. Maar waar ik het meeste van geniet is als anderen een borrel maken en mij verrassen. Daar kan ik nog steeds superblij van worden!

img_1142Welke Amsterdamse hotspots serveren naar jouw smaak de beste borrelhappen?
Oei. Goeie vraag! Één van de redenen waarom ik dit ben begonnen is omdat ik de borrelhappen in de Amsterdamse horeca zo eenzijdig vind. De bitterballen en broodjes met tapenade kennen we inmiddels wel. Maar er zijn zeker plekken waar ik graag kom borrelen. Zo heeft diVino in de Jordaan altijd mooie kaas- en vleesplankjes (en bieden daar ook een leuke wijnproeverij bij aan). En wijncafé Worst vind ik fantastisch. Knus, vele verschillende lekkere hapjes en fijne wijn! Wat wil je nog meer? Ook Glouglou, in de pijp, is een hele leuke plek om te borrelen.

Dank voor deze tips Romee! En voor de heerlijke borrelbox!

 

Wat: Borrelbox Amsterdam
Waar: overal in Amsterdam
Waarom: omdat dit toch net even lekker is dan die slappe chips
Website: borrelbox-amsterdam.nl

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top