OURGROUND
No Comments

Bakkie met sustainable gadget supplier Bob

BOB Two-O Gadgets Amsterdam OURGROUNDTWO-O Gadgets AMSTERDAM

Bob Koning is de meest sustainable gadget supplier van Amsterdam. Hij maakt namelijk houten producten, hele fraaie houten producten wel te verstaan onder de naam TWO-O

Met TWO-O maken jullie hele vette gadgets. Hoe is dat eigenlijk ooit ontstaan?
Samen met Rodny Heemskerk stond ik achter de bar bij Strand Zuid. Tijdens ons werk ontstonden de ideeën langzaam: het eerste was een houten ‘Speed’ opener. We werden zakenpartners en al snel volgden allemaal andere producten. Ik ben veel bezig met ‘nieuwe’ ideeën en hij kan het als meubelmaker perfect uitwerken. We vullen elkaar goed aan. Dat is gewoon super vet.En die perfecte samenwerking hebben jullie ook laten terugkomen in jullie bedrijfsnaam ‘TWO-O’?
Klopt! We zijn natuurlijk met zijn tweeën en de tweede letter van onze naam is bij beiden een ‘o’ en in het woord ‘Wood’ zitten twee ‘o-en’. Het mooie aan TWO-O is dat we twee werelden samenbrengen: grijze massa technologie van Iphones en computers met het natuurlijke van hout.
Wat is de meest bijzondere shop in Amsterdam waar jullie producten verkocht worden?
Drake’s van het Damrak. Hij verkoopt exclusieve en erotische accessoires, van gouden dildo’s tot onze houten telefooncases en houten bow ties. Die combi lijkt te werken. Hij is erg trendgevoelig en weet wat mensen willen in de niche waar hij in onderneemt.

En waar haal jij zelf je snuisterijen? Je dildo’s enzo?
Geen dildo’s voor mij! Maar Baskets op de Elandsgracht is een van mijn favoriete winkels. Zij verkopen hele unieke sneakers, mooie kleding en gave accessoires als tassen en petten. Alles om je outfit mee af te maken. Het is niet een winkel weer je heen moet gaan voor basics.

Elandsgracht ligt in de Jordaan. Is de Jordaan daarmee dan ook jou favo stadsdeel?
Mijn favo stadsdeel is zeker de Jordaan. Ik woon in de Negen straatjes en ben er vaak te vinden. Van alles komt er samen, altijd leuke mensen, lekker eten, goede spots om te drinken en kleding te kopen. Ook is er veel afwisseling van verschillende merken en horeca.

Ok, voldoende positiviteit over Amsterdam, vind je ook iets verschrikkelijk aan onze stad?
Waar ik me wel aan erger is de enorme hoeveelheid scooters. Ze verpesten echt het verkeer in de binnenstad, samen met de vrachtwagens trouwens. Waarom maken we niet meer gebruik van bootvracht? Ik doe er zelf eerlijk gezegd wel aan mee, want ik heb een hele oude vespa uit 1984. Dat is gewoon mijn buddy die ik nooit weg zou doen. Maar ik fiets ook heel graag.

Als je op je fietsje zit, waar ga je dan graag naartoe?
Ik fiets graag naar mijn werk. Ons kantoor staat in Noord en om er te komen moet ik dan het pontje pakken. Tien minuten op het water waar ik mijn gedachten op nul kan zetten en geniet van de zon en het varen. Ik vind Noord een bruisende plek vol creativiteit en begrijp dat bedrijven zoals Hema en Red Bull daar naartoe gaan. Noord is lekker rauw en dat mag het wel blijven. Een plek waar ik graag hang in Noord is Pllek.

Is Pllek daarmee je favo plek voor een biertje?
Nee, dat is toch echt het Amsterdamse Bos vanwege de hockey TD’s. Die zijn echt awesome. Die liquid dinners gaan altijd wel goed op zondag. Vol gas geven, lekker volgooien en maandag weer aan het werk.

En houd je ook van eten of ben je meer van de liquid dinners?
Ik doe wel vaak een hapje in de Jordaan, maar ik heb niet echt een vaste spot.

Ok ter afsluiting: heb je nog een mooi kunstwerk of iets anders dat je mooi vindt in de stad?
De Overhoekse Toren, ook wel bekend van het ID&T poster. Die is echt heel gaaf en mooi. Op dat doek hebben zij allemaal oude teksten van liedjes uit de jaren ’90 geplaatst. Je herkent ze direct, al die teksten van oude houseplaten als ‘God is a DJ’ en ‘Make some Noise’. Super cool gedaan! Dat vind ik op zichzelf al kunst.

En wij vinden alle producten van Two-O kunstwerkjes op zichzelf! Nieuwsgierig geworden? Check hier hun website!’

Wat: bakkie met Bob de Koning, de man van de coolste gadgets van Amsterdam
Waar: dakterras van de OURGROUND office, centrum
Waarom: omdat we stiekem willen samenwerken met TWO-O en samen hele vette producten willen verkopen. HINT!
Website:
Two-0.nl

Tagged with: , ,
About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top