OURGROUND
No Comments

WineClub

schermafbeelding-2016-11-20-om-20-38-01Onlangs werden wij benaderd door Laurens van WineClub, met de vraag of wij niet eens een mini wijnproeverij wilden doen. Hiervoor hoefden we niet de deur uit: Wineclub bezorgt de maandelijks wijnproeverijen (variërend van 9 tot 14 euro pp) gewoon bij je thuis. Als groot wijnliefhebbers laten we deze kans uiteraard niet aan ons voorbij gaan. Kom maar door!

Laurens is 29 jaar en woont op de hoek van het Vondelpark in Oud West. Hij is geboren in Voorburg, opgegroeid in Bakkum en afgestudeerd in Amsterdam.  De jongeman heeft in de 11 jaar dat hij hier woont bijna ieder stadsdeel gehad.

laurensNou Laurens, vertel. Wanneer en met wie heb je Wineclub opgezet?
Het idee voor WineClub is ongeveer 6 maanden geleden ontstaan nadat ik een wijncursus had gevolgd. Samen met mijn broer Vincent en zijn vriend Radboud hebben we vervolgens in twee maanden tijd de website opgezet, het doosje ontworpen en een wijnleverancier gevonden. Onze allereerste klanten (vooral nog vrienden en familie) hebben nu al 5 verrassende wijnboxen ontvangen.

Wat is nou echt het idee achter WineClub? Het afleveren van echte sommeliers?
Als wijnliefhebber weet ik maar al te goed hoe lastig het is om een goede fles wijn te vinden. Ten eerste is wijn natuurlijk smaakgebonden en ten tweede kan je bijna nergens eerst proeven. Met WineClub krijg je inzicht in je smaak door verschillende wijnen te proeven en te beoordelen. Zo wordt het vinden van je favorieten een stuk eenvoudiger.

Dat herken ik maar al te goed, ik kom vaak niet verder dan “doe maar de huiswijn” in restaurants en de huismerken van de supers. Hoe groot is je bedrijf inmiddels en wat is je grote droom?
Inmiddels ontvangen 200 WineClubbers iedere maand onze wijnbox. Om winstgevend te worden zullen we snel richting de 1000 leden moeten groeien. Gelukkig is daar ruim voldoende markt voor in Nederland. Uiteindelijk willen we dé plek worden waar wijnliefhebbers hun favoriete wijnen ontdekken en makkelijk kunnen nabestellen.

Hoe vaak geniet je zelf van een borrel? (wij denken jaloers dat jij iedere avond lekker aan de wijn zit)
Haha, voor WineClub proeven we inderdaad heel wat af, want er zit geen wijn in de wijnbox die wij niet eerst zelf hebben gekeurd. Voor deze proefavonden nodigen we ook altijd klanten uit om mee te proeven en feedback te geven op WineClub. Heel gezellig en leerzaam tegelijk. En tja, als je altijd wijn in huis hebt, trek je ook eerder een fles open bij het eten 🙂

Hoe vermijd je de katers?
Er wordt wel eens gezegd dat katers door toegevoegde sulfiet (als conserveringsmiddel) in (goedkope) wijn komen, maar heel veel bewijs is hier niet voor. Als je nou in plaats van twee middelmatige wijnen één hele lekkere fles koopt dan heb je dubbel beet: meer genot op de avond zelf én de dag erna.

Ha, dat is slim! En bij welke Amsterdamse hotspots serveren ze naar jouw idee de beste wijnen?
Bij Glouglou kan je heel gezellig zitten en vertellen de eigenaren je graag van alles over hun wijnen. In combinatie met eten zou ik Gebr. Hartering of Kaagman&Kortekaas van harte aanbevelen. Daar heb je gegarandeerd een verrukkelijke en zeer ontspannen avond met prachtige wijnen.

Dat je bij Kaagman&Kortekaas goed zit kan ik helemaal beamen. Thanks voor de tips Laurens en succes met WineClub!

Wat: WineClub
Waar: online
Waarom: omdat je beter één goede wijn kunt drinken dan twee slechte
Website: wineclub.nl

 

 

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top