OURGROUND
No Comments

3 redenen om naar het Beukenplein in Oost te gaan

Als ik naar Oost ga eindig ik vaak bij de Biertuin, Wilde Zwijnen of Bar Bukowski. Als je bij laatstgenoemde tent de hoek omgaat kom je uit op het Beukenplein, dat je waarschijnlijk wel kent van Smokin’ Barrels, Rotisserie of Maxwell. Hier zijn maar liefst drie nieuwe aanwinsten te vinden; goede Amsterdamse horecazaken. Plekken waar je wel leuk kan zitten en lekker kan eten en drinken. Gewoon goed dus. Dit zijn ze:

Soto & Saté

Misschien ken je dit Indonesische pop-up restaurant nog van De Foodhallen. Soto & Saté heeft nu haar (tijdelijke) deuren geopend op het Beukenplein in Oost. De kenners weten al dat deze hippe indo tijdelijk is neergestreken in het Ijsboefje. Verwachte klassieke Indonesische gerechten in een niet zo klassiek jasje. Proef de komende 6 maanden het Indonesische streetfood, op de begane grond wordt het eten bereidt en boven kan je plaatsnemen aan enkele knusse tafeltjes. De vegetarische saté tahoe is onze favoriet.

Beukenplein 5

soto-sate-2 schermafbeelding-2016-10-30-om-11-01-04

Bar Mowgli Amsterdam

De naam doet eigenlijk bijna onder voor het concept want bar Mowgli is een mega groot, mooi ingericht restaurant waar je van s‘ochtends vroeg tot s ‘avonds laat terecht kan. In het weekend van 9:00 tot 03:00 bijvoorbeeld. De kaart biedt goji berry salades en verschillende steambuns tot een uurtje of 4 maar je kan ook gewoon een uitsmijter of club sandwich met een jus bestellen. In de avond ligt de nadruk op Asian tapas. Naast peking eend en wagyu burgers hebben ze dan ook veel Asian seafood.

Beukenplein 50

bar-mowgli bar-mowgli-2

Mama Dough

Sinds deze maand kan je ook voor heerlijke pizza’s en gezelligheid terecht op het Beukenplein, met de komst van een knaller: Mama Dough. Begin je avond lekker met een bruschetta, probeer daarna (onze tip:) de buffelmozzarella op je pizza want de mozzarella is tie die for en top het af met een limoncello. Of een van de vijf gin-tonics. Naast al het goede op de kaart is het interieur ook echt de moeite waard. Even binnenstappen dus! Of buiten, aangezien ze ook een terras hebben.

Beukenplein 21

schermafbeelding-2016-10-30-om-11-04-51 schermafbeelding-2016-10-30-om-11-03-46

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top