OURGROUND
5 Comments

3 redenen waarom Amsterdamse vrouwen single blijven

Snip20150501_36Januari 2014. Het was eindelijk zover. Ik ging verhuizen naar Amsterdam. De stad met een overschot aan vrouwen. Als jonge single uit Brabant kon ik dan ook niet wachten om naar dit speelparadijs te verkassen. Inmiddels woon ik er nu een jaar, maar ik ben nog steeds vrijgezel. Een record voor mij en trust me: Het ligt niet aan mij, het ligt aan hen. Hierbij drie redenen waarom de vrouwen in Amsterdam single zijn en blijven:

1. Ze hebben geen tijd voor de liefde, ze zijn (te) druk bezig met hun carrière.
Het beste voorbeeld hierbij is Isabelle. Een leuke powerchick die weet wat ze wil, maar wanneer je iets leuks wil doen moet je 3 weken vooruit plannen. We hebben een paar keer, na flink passen en meten in de agenda’s, dates gepland. Dat was leuk. Maar even lekker spontaan binnenwippen zit er niet in. Dat werkt gewoon niet. Iedereen is hier druk bezig met hun carrière maar om jezelf zo in een sociaal isolement te plaatsen is toch nergens voor nodig?

2. Ze denken dat ze voordat al voor een date ten huwelijk gevraagd te worden (ze draven door).
Jeanine bijvoorbeeld. Zij waarschuwt me op voorhand alvast dat ze pas net weer single is en zich daarom nog niet wil binden. Eh hallo, ik zie je pas net voor het eerst, doe even rustig aan. En hoezo wil je je niet binden? Je ziet je ex toch ook nog regelmatig, dus in zekere zin ben je eigenlijk nog steeds gebonden? Je wilt dus eigenlijk volgegooid worden door random dudes en verder niks.

3. Ze willen enkel seks.
Ja, dat is heel vervelend, I know. Maar als ik dan een keer overdag wat wil gaan doen met Fleur dan komen er allerlei excuses. De meest originele smoezen worden uit de kast getrokken om overdag niet te hoeven afspreken. Ja chick, zeg gewoon dat je alleen sex wil hebben, maar houd die bullshit verder voor je.

In Brabant gaat dat heel anders. Je versiert een chick in de kroeg, je tongt een keer, regelt haar nummer, spreekt af en na een tijdje duik je met elkaar het bed in. Zij krijgt daardoor gevoelens voor je en uiteindelijk kap je het af omdat je geen zin hebt in een relatie. Hier in Amsterdam zijn de vrouwen net zulke heartbreakers als de mannen in Brabant. Dat vind ik maar niks eigenlijk. Nu ik juist wel behoefte heb aan iemand waar ik leuke dingen mee kan gaan doen in Amsterdam. Samen naar leuke feestjes, restaurantjes verkennen, schaatsen op een of ander hotel. Maar zoals het er nu uitziet gaat dat nog wel even duren.

Tagged with: , , ,
About the author:
Has 76 Articles

5 COMMENTS
 1. GT

  Lieve Brabantse Casanova,

  leuk om jouw ‘bijzondere’ escapades te mogen lezen, hierop heb ik slechts één reactie: boo fricking hoo.

  Wellicht dat je tussen je eigen regels eens door moet lezen: they’re just not that into you..

  – ‘Ik kan vandaag echt niet afspreken’: check
  – ‘Ik kom net uit een lange relatie en wil me echt niet binden’: check
  – ‘Ik ben zo druk bezig met mijn carrière’: check

  Succes verder!

  xoxo

 2. Frederik

  In Utrecht zijn die dames exact hetzelfde! 😀

 3. iris

  Hi lieve gast,

  Wacht maar tot deze hete chickies van 22, 30 jaar zijn. Dan verruilen ze hun wilde feesten, semi-moeilijke carrières en overbezette hippe social live in voor een “ik wil nu een man, trouwen en kind wens”, maar helaas pindakaas dan zijn alle leuke mannen inmiddels bezet. Dus mijn advies zou zijn, kijk eens wat vaker naar meisjes van 30, die doen niet zo moeilijk. Voor je het weet zit je met je weer lekker in Brabant aan de worstenbroodjes met 3 koters en hoef je nooit geen seks meer te hebben met overbezette, niet claimende nymfomanes van 22.

 4. moi

  Agree met het bovenstaande. Een betere naam voor dit artikel had inderdaad kunnen zijn:

  Drie excususes voor Amsterdamse vrouwen om niks serieus met mij te beginnen.
  Of; I’m just not good enough for Amsterdamse vrouwen.

  Misschien kun je de reden bij jezelf zoeken? Als zij iemand leuk genoeg vinden, kunnen ze vast wel makkelijker tijd vrijmaken in hun agenda ;).

  Ik denk dat de algemene oorzaak er dan ook eerder bij ligt dat zij zelf te hoge eisen stellen aan een man….

 5. Bart

  Het blijft een beetje de omgekeerde wereld zo. Dus de schrijver van deze column moet “tussen z’n eigen regels eens door lezen: they’re just not that into you.”.

  Grappig genoeg hebben knappe koppen daar jaren geleden iets voor uitgevonden: taal!

  Gewoon zelf even eerlijk zijn als (ex) date: “Hé Brabo. Vond het heel gezellig hoor, maar dit gaat ‘m niet worden. Succes ermee.”

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top