OURGROUND
No Comments

3X de beste burger van Amsterdam

schermafbeelding-2016-10-04-om-20-32-07De ‘healthy lifestyle’ van tegenwoordig heeft voor veel nieuwe eettenten gezorgd in Amsterdam. Alhoewel… eettenten? Soms kan je deze restaurants beter een hok met konijnenvoer noemen. Hartstikke goed dat iedereen tegenwoordig zo bewust probeert te eten. Maar wees eerlijk; iedereen verlangt zo nu en dan toch stiekem naar een vieze vette burger?! Zeker wanneer je een nacht flink in de lampen hebt gehangen wil mijn lichaam maar één ding: een dikke vette burger. Daarom hier mijn drie favoriete burgertenten op een rij. Ideaal wanneer je een kater hebt of als je een keer de gezonde maaltijd over wilt slaan.

 

cannibaleCannibale Royale

Hier vind je de állerlekkerste burger van Amsterdam: ‘Le Cannibale Royale’. Op de grootte van de burger wordt hier niet bezuinigd. Het vlees heeft een heerlijk sappige structuur en door het braden een extra goede smaak. De burger is belegd met zuurkool, cheddar kaas, pulled pork, ui en bbq-saus. Ook niet geheel onbelangrijk; het broodje zelf is ook heerlijk. Voor de kleine eters onder ons zal de burger te groot zijn. Deel hem dan met één van je vrienden, of neem de helft mee in een doggybag! Deze burger weggooien is namelijk een doodzonde. Voor de grote eters die aan de burger niet voldoende hebben: Neem er de rozemarijn friet bij. Ook mega smakelijk! De burger kost €13,75. Voor een leuk prijsje heb je hier dus gegarandeerd een top burger-avond. Vergeet niet even te reserveren…

 

Brouwerij Troost

Brouwerij Troost is ook één van mijn favorieten. De burger kan net niet tippen aan de burger van Cannibale Royale. Maar de sfeer, de bediening en de heerlijke zelf gebrouwen biertjes maken dit toch één van mijn favoriete plekken om een burger te eten. Zelf ben ik gek op de ‘Classic’ burger, maar de burger van de week is vaak ook verrassend goed. De burger is iets kleiner dus bestel gerust de zoete aardappel frietjes voor ernaast, jammie! Heb je mega trek? Neem dan vooraf de nachos. Samen met een zelfgebrouwen IPA of een Honingblond kun je hier heerlijk een avond vertoeven. Voor maar €11 heb je al zo’n classic burger, en voor €15 heb je er die heerlijke zoete aardappel friet bij.

 

De Rotisserierotisserie-amsterdam-1

De Rotisserie heeft een groot aanbod aan verschillende soorten burgers en ik heb ze allemaal geprobeerd! Verbazingwekkend genoeg vind ik hier de vegetarische versie het állerbest: de ‘Solid Veggie’. En dit komt niet omdat de vlees burgers niet lekker zijn. De veggie burger met onder andere portobello, parmezaan, zwarte bonen, tomaten en augurk is absoluut hemels.  De structuur van de burger is als een echte ‘hamburger’ en smelt in je mond. De parmezaan erdoor maakt de smaak van deze vleesvervanger helemaal af. Neem er de ‘turbo cheese fries’ bij. Apart, maar zeker het proberen waard! Van de prijs wordt je portemonnee hier al helemaal happy; de burger kost maar €9.

 

shalineMeet Shaline. Deze oud-hotello eet vaker uit dan thuis. Gelukkig weet ze dit te combineren met heel veel sporten, anders zou ze nu een tientonner zijn. Met al die ervaring in de (Amsterdamse) restaurants voorziet ze OURGROUND van de lekkerste reviews en de updates waar jij als lezertje moet gaan kanen of zuipen. Oftewel: volgen en lezen dus alles wat Shaline je voorschotelt! 

Tagged with:
About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top