OURGROUND
No Comments

Culinaire martelaren op de martelaarsgracht

Twee meisjes in de tram, een makelaar, collega’s en het Parool,  ik werd van alle kanten gebombardeerd met lofbetuigingen over naar het schijnt Mokum’s nieuwste hotspot, restaurant/bar 5&33. Dit restaurant is gevestigd in het nieuwe Art’otel tegenover het Centraal Station en heeft zijn ietwat vreemde naam te danken aan de twee huisnummers waarop het pand gevestigd is: nummer 33 op de Prins Hendrikkade en nummer 5 op de Martelaarsgracht.

Op een koude zaterdag eind 2013 besloten we de proef op de som te nemen en met zes man sterk de kaart, interieur én service van 5&33 uit te testen. Ik vind hotels altijd heel relaxed dus ik stond te trappelen om ook míjn loftrompetten uit de kast te trekken. Maar helaas, dit bleek deze tent niet waard. 5&33 heeft alles in huis om Amsterdam’s nieuwe paradepaardje te worden: designmeubels, personeel met hippe bretels aan hun broek en een super origineel shared-dining concept.

Helaas blijkt dit alleen in theorie een briljante combinatie. De bediening was de helft van de tijd onverstaanbaar en de prijs-kwaliteit verhouding was volledig zoek. De kaart, de open keuken en de daarin geplaatste technologische hoogstandjes suggereerden dat er op hoog niveau verfijnde kleine gerechtjes geserveerd worden, maar in plaats daarvan kregen we een scala aan lomp voedsel. De pasta was taai en de tomatensaus smakeloos. De in tempura gebakken groenten bestonden louter uit slappe boontjes met her en der wat verdwaald beslag. Graag wil ik wel de wijn complementeren, die was top en daar hebben we dus ook een heleboel van gedronken, waardoor de rekening aan het einde van deze mislukte lunch ook nog eens schrikbarend hoog was.

Concluderend: van een koude kermis thuiskomen is nog leuker…

Wat: laffe lunch
Waar: 5&33
Waarom: beroerde service en smaakloze gerechten
Website: 5and33.nl

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top