OURGROUND
1 Comment

5 Days Off: 5 Days On

Was ik nog maar student. Dan kon ik mijn colleges skippen (verder slapen in de collegebanken heb ik nooit begrepen, je bed ligt toch veel lekkerder?) en de titel van dit dance event waarmaken. In het serieuze arbeidersbestaan denk ik wel drie keer na waar ik mijn kostbare vakantiedagen aan besteed. En ziek melden tijdens dit soort evenementen is net iets te doorzichtig als je in Amsterdam werkt en bij je collega’s al bekend staat als feestkonijn. Ik troost me met de gedachte dat ik vijf dagen doorhalen niet zou overleven. Na drie dagen Lowlands moet ik doorgaans al iemand naast me aan de bar smeken om mijn drankje te bestellen, omdat mijn hese piepstem helaas niet verder reikt.

Wat een feest. Ieder jaar begin maart, zet 5 Days Off vijf nachten op rij een mega indrukwekkende programmering neer in de Melkweg en Paradiso. Een sterke mix van bekende en opkomende talenten uit binnen- en buitenland. Daarnaast kun je tijdens dit festival genieten van film, fotografie, mediakunst, grafisch ontwerp, mode en lifestyle in de Balie en diverse zalen van de Melkweg. Het festival vindt dit jaar plaats van woensdag 5 tot en met zondag 9 maart. Het moet gezegd: onze benedenburen doen er nog een tandje bovenop. Daar is het idee van dit elektronische spektakel ontstaan en kun je 10 Days Off  in Gent. Dat is nog ’s doorpakken.

Ik ga zaterdag een dansje wagen in de Melkweg, waar Julio Bashmore met zijn house- en technovriendjes naar eigen zeggen ‘de tent gaat afbreken’. Kom maar door. Als hij mijn lievelingsplaatje ‘Au Seve’ draait, ben ik in mijn nopjes.

Kun je net als ik niet Five Days Off? Gelukkig heeft 22tracks een playlist samengesteld (een voorproefje van wat je dit jaar kunt verwachten). Kunnen de typemutsen en kantoorpikkies vanachter hun beeldscherm toch nog een deunje meepikken.

Wat: 5 Days Off, meerdaags indoor dance event
Waar: de Melkweg, Paradiso en de Balie (5 t/m 9 maart 2014)
Waarom: moet er een reden zijn voor een feestje?
Website: 5daysoff.nl

About the author:
Has 38 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top