OURGROUND
45 Comments

Aan de Amsterdamse meisjes

meisjes

Aan de Amsterdamse meisjes van rond de 22,

Een tijdje geleden had ik een date met één van jullie. Nu weet ik niet precies wat de top tien “Uitspraken waarbij je direct mag weglopen tijdens een afspraakje” is, maar ik ga ervan uit dat “Ik denk erover na om een blog te beginnen” vrij hoog op die lijst staat. 

“Oké, ik hyperventileer nog even mijn vooroordelen in. Beginnend schrijfster, wereldverbeteraar, Greenpeace heeft ook bloggers. Doorvragen eikel.

“Jeetje wat leuk, schrijf je al lang?”

“Nee maar ik denk dat ik er wel goed in ben”

“Oh, wat dapper van je. Waarover wil je gaan bloggen?”

“Nou, fashion en lifestyle in Amsterdam” 

“Wauw dat doet echt nieeeeeeemand…” Stamel ik, terwijl ik overweeg om dat opkomende braaksel juist niet tegen te houden maar een extra zetje mee te geven zodat ik onder het mom van acute griep het toneel kan verlaten.
Ik was laatst in jullie clubhuis aan het spui, de Chapter 21. Ik ben dol op jullie verzamelplek. In de Bloemenbar, Disco Dolly of Pacific is de muziek beter te pruimen maar daar komen de echte hipsters. Er niet gedoucht uitzien is prima, maar het ook daadwerkelijk niet doen is een tweede. Ik ben niet vies van een beetje drugsgebruik maar laten we het a.u.b. wel ouderwets op de wc houden of om de hoek buiten. Midden op de dansvloer in een soort zakdoekje-leggen-ketaminecirkel gaan staan, gaat me wat te ver. En waarom zo chagrijnig? Jeukt je anker tatoeage? Was het suikervrije wasmiddel bij Marqt op? Spoelen ze hier de glazen wèl om en is het mevrouw allemaal niet RAW genoeg?

 Zelf wil ik een tent openen genaamd ‘Bar Dancing – Bar Dancing’. Onze slogan is “Super grimmig en rammend slechte service”. Kan niet anders dan een hit worden.
Maar terug naar de Chapter. Het werkterrein van de 22-jarige Amsterdamse meisjes. Lekker hip, fashionable, leven en feesten in Amsterdam. Met haar korte zwarte leren jasje, rode lippen, tijgerprint, zwarte spijker of leren legging, felgekleurde Nikes zonder sokken, American Football ontbloot buik shirtje, grijze Vogue trui, en Boef of Deugniet pet.
Als ze naar buiten lopen gaat hier een wijde nepbontjas overheen en een retro oma gebreide haarband over de oren of zo’n uber originele Carhartt muts. Slechts één straaltje zon is nodig en dan kunnen we direct weer het terras op met onze pilotenbril met spiegelglazen. En de hoed! Oh ja, de hoed! Sporten gebeurt trouwens in het Vondelpark in fanatieke groepjes of in ovens van 180 graden.

En u blogt allen! U besteedt uw dagen aan het jureren en vervolgens rangschikken van horecazaken waar je alleen over gehoord hebt omdat ze pas een maand open zijn. Je claimt soevereine kennis te hebben over een stad waar je nog maar drie jaar woont.

 Misschien zou ik mij moeten ergeren aan dit ongeijkte zelfvertrouwen. Dat je op je 22ste al denkt dat je deze stad uitgespeeld hebt. “New York, daar gebeurt het pas echt…”
Maar ik vind het heerlijk. Want één ding moet ik jullie nageven: goddomme dames, wat zien jullie er lekker uit! En wie ben ik om dit geweldige falen van originaliteit te veroordelen? Als ik er een beetje zelfreflectie overheen gooi…

 Het kantoor van mijn startup, Selly Amsterdam, is gelokaliseerd in Oost. Door het raam zie ik pijnlijk duidelijk mijn witte racefiets voor de deur staan. Ik ben werkelijk van onder tot boven beborstzakt. Op mijn hoofd prijkt een muts die alleen maar doet denken aan het uiteinde van een zelfgebreide condoom (Carhartt, legergroen). Een niet matchend paar felgekleurde sokken siert mijn voeten. Twee centimeter van mijn witte t-shirt is netjes zichtbaar aan de onderkant van mijn schouderlosse trui. Mijn zonnebril heeft braaf ronde glazen. Marqt heeft al maanden geen geheimen meer voor mij! IK TIK 5 SUPERFOODS PER DAG MET VERVE AF!!

 Aan de Amsterdamse meisjes van 22: ga lekker door met wat je doet. Never change. Galoppeer op je Vespa door deze stad met je heerlijke wulpse naïviteit en doe ons jongens kwijlen. Ik ben jullie grootste fan!
Daarom kon ik de vraag om te gastbloggen niet anders dan met een welverdiende “ja” beantwoorden. Lekker semi-grappig en gevat uithalen naar makkelijk te herkennen kuddegedrag. Doet ook nieeeeeeeeeemand namelijk. Ik check nu eerst nog wel even of mijn eigen internetverbinding perfect werkt om daarna alsnog met een slow coffee in een overvolle lunchroom te gaan zitten.

 Lati,

 Aris

aris 2

 

Aris is volgens zichzelf een overall charmante verschijning, keukenprins, benadigd danser en een weekend roker.
Laten we het daar maar bij houden.

About the author:
Has 76 Articles

45 COMMENTS
 1. Kelly

  Ha Aris, wat een leuk stuk!
  Ambieer jij nu ook een carrière als blogger? 😉
  Succes met Selly!

 2. Susanne

  Wat een geweldige blog! Mijn vrijdag kan niet meer stuk! X Susanne

 3. Joyce

  Leuk verhaal Aris, ik ga hier graag een keer met je over in discussie aangezien ik blog en schrijf voor Young Critics en alles ben behalve wat je hierboven beschrijft. Als je de dialoog aan durft te gaan en je hebt genoeg argumenten neem dan vooral contact met mij op.

  1. Minthe

   Sure about that? Als ik jou Google vind ik (wat uiterlijk betreft) alles wat hij beschrijft, zelfs hoed 😉

  2. Thomas

   Ten overvloede: “Maar goddomme dames, wat zien jullie er lekker uit.”

 4. stick

  jozef Ari.. je bent zelf ook een huppelkut.

 5. Richard

  Haha, leuk dit. Iedereen ziet er hetzelfde uit, maar toch volhouden dat we/ze uniek bezig zijn.

 6. Klaas Soms

  Perfect! Heerlijk dit.

 7. Anne Kromhout

  De ironie is echt overweldigend.

 8. High head flanger knop tr909

  Pijnlijk waar! Ik mis alleen nog een zeer kenmerkend punt, en dat is dat deze leuke dames altijd iets studeren met sociaal psyhologie of een soort newmedia studie. Om even met de deur in huis te vallen; een verzonnen studie bedoel ik dus….. Spijt me. xoxox

 9. Frekel

  Waanzinnig.

  Auto’s reden toeterend langs de bar en er werden witte duiven losgelaten.

 10. Juliette

  Mwa.. Matig stuk. Misschien moet er een volgende ‘gastblog’ geschreven worden over mannen die zichzelf ‘een charmante verschijning en een keukenprinses noemen’. De zelfverheerlijking van de ‘Amsterdamse man’ is namelijk ‘een stuk origineler’ dan de 22-jarige-blog-hype.. (Of… Niet)

 11. Barbera de Graaf

  Wat ben jij ’n held!!
  Lekker zijn ze absoluut, en toch.. Worden we niet allemaal wild van de duidelijke minderheid aan meisjes, die toch zo eigen, origineel maar vooral ook mysterieuzer zijn?!

 12. Jan Dijkstra

  Ik ben 30, en in mijn twintiger jaren was het -afgezien van kleding stijl- niet veel anders hoor.

 13. Rey

  Oke, wie is Aris?
  Maak jezelf bekend (graag alleen aan mij natuurlijk) heb je niet kunnen vinden op fb 🙁
  Ik wil wel een date met jou, ik ben benieuwd naar wat jij van de Brabantse (Tilburgse) dames vindt.. Maar dan ben ik niet typisch Tilburgs terwijl ik hier al meer dan 15 jaar woon. Zin in een nieuwe uitdaging Aris?

  Xox R. C.

 14. HenkaSkanka

  …… zei meneer de keukenprins.
  Je bent zelf godverdomme nog meer typerend dan de meisjes waarover je schrijft.

  Greotjes.

  1. Ralph

   Hé kijk! Een grap die je boven het hoofd gaat!

 15. J.D.

  Begenadigd dan ipv benadigd…. 🙂

 16. Tim

  ‘Het kantoor van mijn startup…’

  Aldus de amsterdamse mannelijke tegenhanger van 22 jarige meisjes met carhartt mutsjes…

  1. Eline

   alsof jij m’n gedachte kon lezen.. Pijnlijk om over iets te schrijven als je zelf in precies hetzelfde ‘genre’ valt.

   1. Jonas

    Negers; “Als ik er een beetje zelfreflectie overheen gooi…”

   2. E.

    Het is pas pijnlijk als je niet door hebt dat hij zichzelf ook nog eens op hak neemt in dit artikel. Lijkt wel alsof de helft van de reagerende mensen neit het hele stuk heeft gelezen.

 17. Tom

  Wat een ongemakkelijk artikel…………. Volgens mij is Aris net zo’n type als die meisjes.

 18. Ralph

  Hoe kan iemand nou een goede kijk geven hierop als die er zelf middenin zit en er aan mee doet (met zijn start up company…).

  De originaliteit van de kleding etc. maakt toch weinig uit, net zoals alle hippe plaatsen. Vanuit het buitenland (waar jullie zo graag serieus door genomen willen worden) word je sowieso niet serieus genomen en zal het ook nooit worden. Maar iedereen vind zichzelf zo belangrijk dat de meeste dat pas zien als ze ooit weer weggaan uit Amsterdam en genezen van het egocentrische virus.

 19. Liza

  Hulde! Goed stuk! En niks mooier dan serieuze, inhoudelijke reacties van lezers lezen. #watjezegtbenjezelf

 20. Julia

  Mijn dochter van zeven leert net lezen en moest er ook erg om lachen. En die is ook nog blond.

 21. Hester

  Hele herkenbare gevoelens, lekker lossssch geschreven en heel prettig dat er een stukje zelfspot achteraan komt. Dit is een welkome afwisseling van alle hedendaagse critici die inderdaad het kuddegedrag afzeiken, maar zichzelf daarbij veel te serieus nemen. Chapeau, sjampoepel.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top