OURGROUND
No Comments

Aan tafel bij Bar Breitner

 

Bar Breitner Amsterdam_7
Bar Breitner is nog maar een paar weken open. Dit nieuwste pareltje is gevestigd aan de Van der Palmkade in West. Een plek waar je nooit eerder kwam. Tenzij je ten tijden van Restaurant/club Blender (2000) tussen de metallic muren en velours gordijnen stond te gluren naar de toen woest aantrekkelijke Johnny de Mol of Britget Maasland. Na het sluiten van ‘de Blender’ was het nog niet echt gelukt een goede nieuwe horecatent te vestigen. Daar gaan Peter Janovitz en Bram de Vries (bekend van o.a. Bar Paul, Huf en Le Patron), verandering in brengen.

Het is relaxed biBar Breitner Amsterdam_1nnenkomen bij Bar Breitner. De tafels zijn lekker ruim opgezet en interieur is tijdloos. Kijk daar houd ik van! Details zijn ook zeker niet vergeten en dat vind ik knap als ik hoor dat de hele tent in ongeveer 6 weken is aangepakt. Zo hangen er bij de entree twee prachtige prenten die het verhaal van Bar Breitner vertellen. Vraag vooral even aan Peter, als hij er is, of hij je er meer over kan vertellen, mooi stukje geschiedenis over voetbal en Amsterdamse iconen van weleer.

 De kaart is uitgebreid, klassiek en Frans georiënteerd. Een verademing aangezien we de laatste tijd door de kippen van het spit en hippe hamburgers haast Bar Breitner Amsterdam_2niet meer weten hoe een normaal maal eruit hoort te zien. We bestellen de Rillette en Steak Tartare. Per ongeluk krijgen we de Charcuterie in plaats van Rillette, een uitgebreidere versie van het bestelde voorgerecht. Niet heel erg dus, helemaal niet omdat het personeel het heel sympathiek oppakt. Daarna volgt De Confit de Canard en Coquilles. Beide gerechten even smaakvol als de voorgerechten. Enige wat mij opvalt is dat de porties vrij fors zijn, maar dat kan ook aan mij liggen. Ondanks onze volle magen bestellen we toch een dessert: Een Crème Brûlée en Crêpes. Een te dikke crêpes alleen. Dat was de chef wel met mij eens. Door de oprechtheid en het positief ingestelde equipe is de avond bij Bar Breitner zeer geslaagd. 

Het personeel draait nog warm, de keukenbrigade moet elkaar zo hier en Bar Breitner Amsterdam_5daar nog vinden maar dat mag de pret niet drukken. Bar Breitner heeft potentie om uit te groeien tot een hele fijne plek om rustig en goed te eten. De prijzen zijn wonderbaarlijk; voorgerechten zitten onder de tien euro (op een uitzondering na). En de hoofdgerechten onder de twintig euro. In de zomer beschikken ze over een mega terras met prachtig uitzicht over het water. Ik weet dus wel waar ik komend voorjaar te vinden ben als het Westerpark uit zijn voegen barst. Bar Breitner, tot snel!

Wat: Bar Breitner
Waar: Van der Palmkade 13
Waarom: perfecte prijzen, goede kaart en gezelligheid.
Website: barbreitner.nl

 

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top