OURGROUND
1 Comment

Aan tafel bij DWDD pop-up restaurant

 

 

De wereld draait door. Al jaren een daverend succes. Alle boeken, cd’s, films en wat dan ook wat besproken wordt in de Wereld Draait Door kunnen rekenen op hoge verkoopcijfers of bezoekersaantallen. Soms krijg ik een beetje jeuk van DWDD. Omdat het altijd een beetje van hetzelfde is. DWDD in 2 minuten van Henry van Loon slaat de spijker op z’n kop.

Maar ach, als wij een uitnodiging krijgen van het op-Up restaurant en de presentatie van het kookboek van DWDD, dan zijn we de moeilijkste niet.  We gaan naar het openingsfeestje in het Machinegebouw, tegenover de studio op het Westergasterrein. Hier kun je de aankomende weken ‘vergeten gerechten’ eten, bedacht en gemaakt door Chefkok Robert Kranenborg en zijn entourage. 

DWDD pop-up restaurant 3   DWDD pop-up restaurant 7   DWDD pop-up restaurant 2


Wij houden van feestjes. Wijntje hier, gin tonic daar en ondertussen lekker kletsen. Heel de avond worden er hapjes geserveerd van de ‘vergeten gerechten’. Wild, haas, zalm… het komt allemaal voorbij en wij proppen het allemaal in onze mondjes. Het ene hapje is nog lekkerder dan de ander en de Verdejo spoelt alles heerlijk weg. Ondertussen gluren we ook naar andere blogsters; wat zijn de meeste toch vreselijk saai, gaap.  We kletsen nog met Robert Kranenborg (wat een lieve man) en hebben een grapje met Matthijs (ik heb altijd zin om met hem een avond in de kroeg te zitten en te praten over het leven). Als we hem vragen waar we dat binnenkort een keer gaan doen verdwijnt mijn zin direct. Meneer doet dat namelijk niet meer.

DWDD pop-up restaurant 8   DWDD pop-up restaurant 1   DWDD pop-up restaurant 9


Enfin, we hebben een prima avondje gehad en voelden ons waardige tafeldames zonder aan tafel te hebben gezeten. Maar toch knaagt er iets. Hoeveel zou dit geintje hebben gekost? En wie betaalt dit eigenlijk? Die publieke omroep gaat toch helemaal niet goed? En wordt dit betaald met geld van de publieke omroep? Ons belastinggeld? Dat is toch best gek eigenlijk? En we zijn ook nieuwsgierig waar de inkomsten van de boekverkoop en het pop-up restaurant naar toe gaan? We zijn benieuwd of we hier nog een keer antwoorden op krijgen. Misschien kan Jan Mulder er iets over kwijt in zijn top 3 irritaties.

Als je fan bent van DWDD en je houdt van bijzondere gerechten dan moet je zeker naar het restaurant gaan. Dan moet je maar even niet denken aan bovenstaande kritische noot. Je zal er namelijk een heerlijke avond hebben.

Wie: Pop Up restaurant DWDD
Waar: Machinegebouw Westergasterrein van 3 tm 22 december
Waarom: voor alle bourgondische DWDD fans
Website: DWDD Pop Up Restaurant

DWDD pop-up restaurant 5   DWDD pop-up restaurant 6   DWDD pop-up restaurant 4

About the author:
Has 72 Articles

1 COMMENT
  1. Martijn

    Ziet er goed uit! Over de mogelijke winst staat trouwens al iets op de website van DWDD:” De eventuele winst van het DWDD Pop-up restaurant gaat naar de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.”

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top