OURGROUND
No Comments

Aanwinst Javastraat: Bedford Stuyvesant

Op de Javastraat tussen de Turkse groentenwinkels, nagelstudio’s, Marokkaanse belwinkels en dönerzaken, ploppen de laatste tijd wat vreemde autochtone eenden in de bijt op. Ik houd van deze straat vanwege het rijke aanbod aan groentewinkels (wat ik in mijn eigen buurt oud-west mis) maar eerlijk is eerlijk: meer variatie maakt deze straat nog mooier.

Dat moeten Caroline Bakker en Eugène van Dijk, zelf woonachtig in de Javastraat, ook hebben gedacht. Zij startten hier onlangs Bedford Stuyvesant, een Amerikaanse koffiebar vernoemd naar de gelijknamige New Yorkse wijk. Volgens hen zijn er veel overeenkomsten met de Indische buurt; bruisend van de energie en positieve veranderingen. Het verhaal achter deze koffietent is ook leuk. Een deel van het startbudget kreeg het stel via crowdfunding. Zeker zeventig bewoners hebben ieder 100 euro ingelegd, in ruil daarvoor kunnen zij nu 150 euro naar keuze besteden in hun koffietentje om de hoek. Zo doe je dat dus!

Het interieur is heel tof. Een zelfgemaakte bar van getimmerde deuren, een mega grote schildering van twee vrouwen en achterin fel turquoise muren. BedStuy is een ruime zaak met fijne zitplekjes van fauteuils, een oude plofbank en een grote leestafel (ja, ook perfect voor huis-mijdende-thuiswerkers). Zelf heb ik mijn geroosterde broodje met notenpesto, spinazie, avocado en oude kaas al bungelend in een hangstoel opgepeuzeld. Ik dronk er een wortel-appel-gember sap bij, die moet je echt proeven! En zoals het heurt in een koffiebar, is er ook koffie en wel van Brooklyn Roasted Company. Die ruik je al bij binnenkomst, mmm.. Buiten een prima terras om neer te ploffen met je tassen vol groente en fruit. Het is dat ik aan de andere kant van de stad woon, anders wist ik wel wat mijn favo za-mi-spot zou worden!

 

Wat: Bedford Stuyvesant
Waar: Javastraat 55, oost
Waarom: een aanwinst voor de Javastraat
Website: bedfordstuyvesant.nl en facebook

About the author:
Has 38 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top