OURGROUND
2 Comments

Acupunctuur: de ideale date?

Na zonder succes een half jaar gewacht te hebben tot de bovenbuurman zou inzien dat ik de vrouw van zijn dromen ben, heb ik besloten mijzelf weer op de datingmarkt te begeven. Mijn slachtoffer is een 33-jarige Amsterdammer. Creatief, ondernemend en ook nog eens uitermate appetijtelijk. Tja, het oog wilt ook wat. Het is een druktemaker die zich niet goed kan focussen. Aangezien ik zelf ook niet de meest rustige persoon ben (er is me niet voor niets meerdere malen gevraagd of ik niet eens zou moeten starten met het slikken van Ritalin) leek het mij goed om de date te starten met een ontspannende activiteit waardoor we de rest van de avond gefocust zijn. Na een kleine brainstorm waar onder andere bikram yoga (te zweterig) en floating (te eenzaam, aangezien je alleen in een cabine float) opties waren, viel uiteindelijk mijn keuze op acupunctuur. Iets dat ik nog altijd wilde proberen, dus waarom niet direct tijdens deze date!? Een gevalletje van twee-vliegen-in-één-klap.

Een vrijwilliger vinden die ons wil behandelen blijkt lastig. Alle acupunctuurders (is dit een woord?) nemen zichzelf erg serieus. Zonder uitgebreide intake is het eigenlijk niet mogelijk, twee mensen tegelijkertijd behandelen is lastig en ook de garantie dat ik minimaal drie naalden in mijn lichaam geprikt zou krijgen kan niet worden gegeven. Ik verwacht namelijk wel als een stekelvarken de sessie te ondergaan. Uiteindelijk kom ik bij AAAcupunctuur terecht. De naam doet me aan de AA denken en aangezien ik ook niet vies van een glaasje alcohol ben vind ik het toepasselijk. Ik vind het wel vreemd dat niemand ons wil helpen terwijl bij deze vrouw alles mogelijk is. Een beetje dodgy, maar ik besluit onder het mom van ‘alles voor het verhaal’  de duobehandeling toch in te plannen.

We starten met de intake en moeten onze tong uitsteken die uitgebreid geanalyseerd wordt op vochtigheidsgehalte, de vorm en het ‘beslag’. Daarna wordt mijn date aan een vragenvuur onderworpen’: Hoe vaak poept hij? Hoe ziet het eruit? Heeft hij een trauma? Wat is zijn medische verleden? Wat slikt hij? Best praktisch want ik weet direct wat voor vlees ik in de kuip heb (letterlijk en figuurlijk) en of hij goed kan kakken. Erg jammer dat ik vervolgens aan de beurt ben om dezelfde vragen te beantwoorden. Beschaamd vertel ik over mijn kwaaltjes en allergieën. Ook biecht ik op dat ik regelmatig moet kakken (sorry mannen, maar ook vrouwen poepen). Kom ik nu serieus slechter uit deze test dan hij? Gelukkig keert het tij zodra er geprikt wordt. Hij moet zijn shirt en broek uit doen. Geen slecht uitzicht kan ik jullie vertellen. Een naald gaat in zijn been, in zijn rug en dan… jawel, een klein kreetje van pijn. Fijn, nu hoef ik me in ieder geval niet groot te houden. Ik ben namelijk behoorlijk zenuwachtig omdat deze onbekende vrouw straks allemaal naalden in mij gaat steken. Gelukkig zit het mee en doet het prikken geen pijn. Of acupunctuur werkt kan ik jullie niet echt vertellen na slechts één behandeling. Wel kan ik jullie vertellen dat ik me de rest van de avond prima op mijn date kon focussen…

Wat: acupunctuur als eerste date!
Waar: wij zijn naar AAAcupunctuur gegaan, maar er zijn vast betere te vinden
Waarom: omdat je direct weet wat voor vlees je in de kuip hebt
Website: first date

Tagged with: ,
About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top