OURGROUND
No Comments

ADE en de Orka-Keika-Klap

Schermafbeelding 2015-10-14 om 21.59.31

Goddank. Het is weer begonnen. ADE: het moment waarop we in een schamele vijf dagen meer dan 300 events, 2000 DJ’s in 80 clubs gaan hosten in ons stadje. En wat gaan we het verdomme weer bont maken. Om je goed voor te bereiden en omdat je toch al die Orka-Keiko-klap gaat krijgen aankomende dinsdag hebben we hier alvast een lijstje om het je de komende dagen makkelijker te maken. Ja, je pillen moet je laten checken (hier dus) en die had je al lang moeten inslaan. Dat weten we allemaal. Hierbij nog wat meer dingen die er duidelijk toe doen.

Onder het mom van een goed voorbereid mens telt voor twee moet je NU METEEN dit doen: plan een meeting met jouw favo collega/klant op maandagochtend. Als jij maandagochtend zo wit als een lijkje dat net een paar dagen in een ijskoude rivier heeft gelegen aan komt strompelen op kantoor, kan je er maar beter voor zorgen dat je de eerste uurtjes met iemand zit waar je weer een beetje warm van wordt. Gezonde sappen (met broccoli, kool, selderij, ui en peterselie, appels, bramen, cranberries, frambozen, grapefruit, peren en pruimen, dat verhoogt je serotonine level) zijn ook geen overbodige luxe overigens.

Zoals je wellicht al gelezen hebt en anders straks gaat merken: het OV staakt. En dat niet alleen, het gaat ook regenen. Nu zijn we uiteraard niet van suiker, maar toch: neem lekker een Uber (Waarom geen gewone taxi? Dat had je allang hier kunnen lezen). Housen gaat natuurlijk niet heel soepel met een natte, zware spijkerbroek om je heupen. Gelukkig heeft Uber nu ook minibusjes. Dus hop, met ál je matties van dansvloer naar dansvloer. Easy as that. Als je de app nog niet hebt: ga deze downloaden en ga je schamen.

Er zijn 300.000 toeristen in onze stad. En niet zo maar toeristen. Toeristen die hier zijn neergestreken omdat ze een avondje de beste house willen meemaken. Helemaal goed, dat spekt onze economie en zorgt ervoor dat onze casa’s via Airbnb weer voor de hoofdprijs verhuurd zijn. Wil je écht opvallen tijdens ADE? Come as you are. Het straatbeeld wordt gedomineerd door nephaar, rondvliegende wimpers en kleurtjes uit ’n potje. Alle Britten, Spanjaarden en ander ordinair gort laat zich hier een week lang van hun meest fake kant zien. Dat hebben wij niet nodig.

Zo dat was hem. Lees je nu dit en denk je: shit ik wilde een rustig weekendje maar door deze blog heb ik toch wel erg veel zin om ADE mee te maken?! Helemaal T-E-R-E-C-H-T. Dus hoppa! ook nog even voor de mensen die nu vrezen dat ze op maandag met hun te frisse kop bij de koffieautomaat staan zonder lekker verhaal, hier een aantal feesten waar je hopelijk nog kaarten voor kan kopen.

Tagged with: , , , , , , , ,
About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top