OURGROUND
No Comments

Amsterdam Dance Event voorbeschouwing van Royke

12473662_10205198095945215_5408786337482354932_oVan 19 tot 23 oktober kunnen alle dansmajoren weer uitrukken: het is tijd voor Amsterdam Dance Event! Spontaan komt de FOMO naar boven: 2000 DJ’s op 300 events op 100 locaties in Amsterdam. HELP! Gelukkig hebben we Royke alias Roykoorts – een vaak (en graag) geziene vlinder in het nachtleven. Deze jongeman is betrokken geweest als promoter/organisator bij veel clubs, festivals en feesten in Amsterdam en kent het nachtleven op zijn duimpje. Graag geeft hij ons een voorbeschouwing van het grootste dance event ter wereld.

Royke, HELP US OUT. Wat moeten we in godsnaam met ZO VEEL feestjes in een week?
Voorfeesten, doorfeesten en nafeesten! Daarna begin je gewoon weer van voor af aan. Als je op een gegeven moment niet meer weet wat voor of achter is, dan heb je te vroeg gepiekt. Dat is het enige waar je echt voor moet waken. NOOIT te vroeg pieken!

Wat zijn wat jou betreft de ADE pareltjes die je echt niet mag missen?
Uit de honderden feesten kan het erg lastig kiezen zijn. Het barst ook van de diversiteit, maar daardoor komt iedereen aan zijn of haar trekken. En wees ook niet bang om nieuwe muziek te ontdekken. Ergens binnenkomen en geen enkel nummer kennen, maar alsnog volledig opgeslokt worden door de muziek en de vibe. Dat zijn de beste avonden! Zo is ooit ook mijn eindeloze liefde en verslaving voor house begonnen. Hier een klein lijstje van mijn favo parties:

 • Woensdagnacht: Groove Odyssey in de Sugarfactory. Dit beruchte feest uit de Ministry of Sound (Londen), komt over met house royalty Louie Vega (van o.a. Masters At Work) uit New York. Hij is één van de grootste muzikale genieën binnen de electronische muziek, al ruim 35 jaar zeer invloedrijk en een weergaloze DJ.
 • Donderdagnacht: Southport Weekender ADE Reunion bij Canvas. Deze legendarische weekender in de UK was de inspiratie voor Bungalup en is 1,5 jaar geleden na 26 jaar gestopt. Tijdens ADE is er een reünie met 2 grootheden van formaat :Timmy Regisford, de ongekroonde house koning uit New York en Terry Hunter uit Chicago. DE avond wordt aangevuld met resident DJ’s.
 • Vrijdagnacht: Chilly Con Carnaval bij A L’Elephant du Congo. Heerlijke gekkigheid en house classics door een paar van mijn favorieten, zoals Melon & Mike Risk samen. Ze waren bij Valtifest samen ook flink aan het vlammen.
 • Zaterdagnacht: Soul Heaven in Ma’dam (20st verdieping Adam Toren) met o.a Osunlade, Sy Sez en een fantastisch uitzicht. Osunlade is een fenomeen en weet altijd iedereen in extase te brengen van Burning Man tot aan zijn sets in de Trouw.
 • Zondagnacht: Our Society met Theo Parrish all night long in de Radion. Altijd een muzikaal avontuur dat van house naar techno en van soul naar jazz tot reggae gaat. Een passende afsluiter van een bewogen week.

En ‘for those who know’ is er weer Red Bull Playrooms op donderdag en vrijdag in de vooravond. 450 man, de grootste DJ’s, invite-only en open bar! De afgelopen 2 jaar waren dit zeer memorabele doch loeizware avonden die moeilijk te overtreffen zijn. Voor degene die me het liefst aankijkt, zorg ik voor een exclusieve invite.

Ai ai ai! Oefenen met de bambi ogen! Maarre, naast deze house en tech overvloed, valt er ook nog een beetje te daggeren of moeten we daarvoor wachten tot Kwaku?
Daggeren kan overal en altijd. Ik zou zeggen: put your back into it! Laat je vooral niet tegenhouden door het type muziek, de setting of drukte. Ik mis nog wel wat trendsetters binnen de house- en technowereld die er vrolijk op los daggeren. Liever geen getwerk aub. Als je dat vergelijkt met daggeren, is dat half werk en best een eenzame bezigheid. En ADE gaat juist over verbinding. Connect erop los!

Inderdaad. Twerken is uit en daggeren is in! Hoe pak je meerdere feestjes in 1 week aan als werkend persoon? Wat zijn jouw anti kater tips?
Neem vrij! Of ga thuiswerken en zet je out-of-office aan, met het bericht dat je alleen in de middag (wellicht) bereikbaar bent.

Mijn anti-kater tips:11406782_10204198598478403_3743648793945577143_n

 • ADE = topsport, ga dus altijd goed voorbereid in de strijd.
 • Goede bodem. Een flinke Nasi Goreng werkt bij mij het beste.
 • Het schijnt het beste te zijn om alleen vodka te drinken, evt in de mix, maar geen ander type alcohol. Dan is de kater de volgende dag het minst. Een mythe die door vele ervaringsdeskundigen om mij heen wordt beaamd. Dan is het gewoon zo, wetenschappelijker wordt het niet.
 • Een watertje of frisje tussendoor scheelt ook een flinke slok op een borrel.
 • Het toverwoord: kokoswater!!!! Word ermee wakker. Het is supergezond, helpt een hoop tegen de na-dorst, hydrateert beter dan water, de mineralen dragen een nuttig steentje bij en het is gewoon lekker.
 • Goed ontbijten/lunchen als je wakker bent.
 • En last en ook least, minder drinken. Maarja, waarom zou je dat willen?

Dank je wel Royke, we zien je op de dansvloer!

 

Wat: ADE tips volgens Royke
Waar: op 100 plekken in Amsterdam
Waarom: Royke knows best
Website: https://www.amsterdam-dance-event.nl/

 

 

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top