OURGROUND
2 Comments

AirBNB: Slapend rijk worden?!

Net als in andere grote steden is AirBNB booming in Amsterdam. “Kan ik vannacht bij jou slapen?” is ineens minder spannend dan je dacht. Dat je huis het plaats delict kan zijn van een gang-bang, moet je dan maar op de koop toenemen. Maar ach, dat soort dingen gebeuren alleen in Amerika. Toch?

To AirBNB or not to AirBNB? That’s the question. Ik heb een keer via AirBNB samen met mijn huisgenoot ons appartement in West verhuurd aan 2 stelletjes uit Engeland. Op internet hadden we even snel hun foto’s bekeken. Terwijl ik vond dat het leek of twee hoeren met aanhang zouden komen, vond mijn huisgenoot; “Leuke meiden he, hadden wij net kunnen zijn!” Ok.

OURGROUND Amsterdam AalAls ik mijn dekbed sta te wisselen, wordt er aangebeld. K*t. Ik druk op de intercom om hen binnen te laten. Dit zijn dus de mensen aan wie wij ons hele hebben en houwen gaan toe vertrouwen. Het liefst onderzoek ik hen nog even als de Keuringsdienst van Waarde, maar daar is geen tijd voor dus ik lach alleen. Ik lach naar ze als een aalvis die net een goede grap heeft gemaakt en op reactie wacht. Als een volleerde stewardess laat m’n huisgenoot de vluchtroutes en de slaapkamers zien. Terwijl mijn huisgenoot en ik wegrijden denk ik het volgende: Het is het maar te hopen dat het geen sick fucks zijn die in onze bh’s op het bed gaan springen of in het melkpak plassen.

Die avond staan wij in de kroeg. Mijn huisgenoot en ik. We weten nog niet waar we die nacht gaan slapen. Als back-up hebben we allebei de huissleutel van onze beste vriendin. Maar ja, de nacht is nog jong en we hebben nu genoeg geld om de hele tent te voorzien van een shotje. Genoeg geld om roomservice te bestellen in het Amstel. Genoeg geld om even een croissantje te eten in Parijs. Oui oui, De keuze is reuuuuuze. Oh ja, ik kan natuurlijk ook nog m’n resterende hockeycontributie betalen maar dat klinkt minder gaaf.

Bij thuiskomst lijken er hier en daar toch wat dingen te missen. Maar ja: ik ben ook zo’n warhoofd. Ik kan het net zo goed zelf verloren zijn. Ik ben het type dat als ik kinderen heb de maxicosi met baby vergeet op het dak van mijn auto. Ik weet niet wat ik van het verhuuravontuur moet vinden… Liever doe ik het geen tweede keer. Voor hetzelfde geld hebben zij elkaar uitgewoond op onze keukentafel. Terwijl ik die dinsdag de helft van onze inkomsten wil overmaken naar m’n huisgenoot, zie ik wat afschriften. Vijf achter elkaar, allemaal in het Feest van Joop. Oh no. Dit voorspelt niet veel goeds. Terwijl ik nog een slokje van m’n melk neem, gooi ik ons huis weer online.

Wat: AirBNB. Vaak fout uitgesproken als RB&B. Klinkt als hiphop-muziek.
Waar: Van hier tot aan het einde van de wereld.
Waarom: Omdat je gokschulden hebt of gewoon een nieuw paar schoenen wilt
Website: airbnb.nl/

Tagged with: , ,
About the author:
Has 44 Articles

2 COMMENTS

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top