OURGROUND
1 Comment

Americano Bar & Kitchen

Processed with VSCOcam with a4 preset

“Bijna alles is klaar voor de start, we zijn er trots op wat we hebben neergezet in zes weken” zegt mede-eigenaar Mark de Krom. We kijken met grote ogen naar het prachtige restaurant. Wauw! Waar twee maanden geleden nog het Turkse restaurant Köşebaşı zat, zit nu een prachtig restaurant met een interieur dat je eerder in een stad als New York zou verwachten (props voor de Nicemakers). Hoe langer we in het restaurant zijn hoe meer mooie details we ontdekken: de gouden zwaan kraan, het unicorn skelet en zelfs de cocktailbekers zijn zo mooi dat we ze bijna stiekem in onze tas willen meenemen. Maar dat doen we niet. We lopen braaf naar ons tafeltje.

We zijn uitgenodigd voor een exclusieve proefavond, Americano Bar & Kitchen gaat eigenlijk pas morgen open. Torenhoge verwachtingen hebben we, want dit is van dezelfde gasten die Carter Bar & Kitchen hebben opgezet. De verwachtingen maken ze dubbel en dwars waar: Bij binnenkomst voelen we ons direct welkom, de lieve en lekkere gastheren brengen ons met aandacht naar de perfect gedekte tafels. We krijgen de uitgebreide menukaart te zien: allerlei ingewikkelde Italiaanse termen die veel lekkers beloven. 

We starten met twee voorgerechten: ‘Bio Buratta’ (lees: Mozzarella met watermeloen en citroen) en ‘Meatballs Della Nonna met ricotta en arrabbiata’ (lees: gehaktballen in tomatensaus). De gerechten zijn verrassend en lekker. Zo is de mozzarella ontzettend fris en zit er aan de meatballs een bijzonder volle smaak. Als hoofd kiezen we unaniem voor de steak, op de kaart de ‘New York Strip Steak Tagliata’ genoemd. Mooi stuk vlees met aardappelpuree. Alle gerechten worden prachtig geserveerd en zelfs aan het bestek is aandacht besteed. We eindigen de avond met Cannoli en cocktails. En deze smaken naar meer: de cocktails worden gemaakt door prijswinnende cocktailshakers en dat proef je. Goddelijk! American Bar & Kitchen is onze nieuwe favo hotspot!

Processed with VSCOcam with a6 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset Processed with VSCOcam with a6 preset

Processed with VSCOcam with a6 preset

koperen cocktail bekers

Processed with VSCOcam with a6 preset

Processed with VSCOcam with hb1 preset

meetballs

Processed with VSCOcam with a6 presetProcessed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Processed with VSCOcam with a6 preset

IMG_0767 IMG_0769

Wat: Americano
Waar: Amsteldijk 25, Amsterdam
Waarom: wederom een aanwinst voor onze stad
Websitebaramericano.nl

About the author:
Has 44 Articles

1 COMMENT

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top