OURGROUND
No Comments

Amstelkeuken: Lekker eten én een goede daad.

Te lui om te gaan joggen, te lui om uit te gaan, te lui om schoon te maken maar voornamelijk te lui om naar de supermarkt te gaan en te koken. Je begrijpt het: Ik ben regelmatig lui! Wanneer ik een moment beleef waarop ik koken veel te vermoeiend vind is er maar één oplossing en dat is om te bestellen. Voor het daadwerkelijke eten ben ik namelijk  vrijwel nooit te lui.  Helaas is het niet makkelijk om ergens fastoenlijk eten te bestellen. Het assortiment van Thuisbezorgd.nl beloofde lange tijd weinig goeds ; vette pizza, shoarma (soms op de pizza, snap ik hélémaal niets van), slappe curries, rijsttafel van de Hollandse Chinees (brrr trauma’s). Als ik al in luie pad-modus sta wil ik me liever niet óók nog ongelukkig én ongezond voelen.

Gelukkig zijn er eindelijk ondernemers opgestaan die begrepen hebben dat we soms gewoon lekker én gezond willen (én op de bank én niet zelf gemaakt). De eigenaren van Amstelkeuken zijn hier een heel goed voorbeeld van. Een schaal heerlijk geurende risotto met geitenkaas en homemade brownie werden er afgeleverd door de bezorger, die laatste op de bakfiets i.p.v. een opgevoerd scootertje. Nog even in de magnetron (het eten wordt koud bezorgd). Amstelkeuken is een verademing qua kwaliteit, niet overdreven duur (gem €10,- voor een volledige maaltijd, geen bezorgkosten) en elke dag iets anders op het menu.

Waarom we fan moeten worden van Amstelkeuken is niet alleen vanwege het lekkere eten. Elke  vijfde maaltijd die besteld wordt zorgt ervoor dat er één maaltijd naar de voedselbank gaat. Ben jij beller nummer vijf? Dan heb je dus bijgedragen aan een extra maaltijd voor mensen die normaal gesproken van een voedselpakket leven. “Wij hebben zoveel lekker eten, het voelt dan logisch om ook iets terug te geven voor mensen die niet elke dag kunnen kiezen wat ze eten” zeggen eigenaren Marianne en Pepijn. Kijk aan: gezond en maatschappelijk goed bezig. Zo voel ik mij nou graag als ik gestrekt op de bank aan het eten kan beginnen. Toch een stuk beter dan alleen maar lui..

Wat: Amstelkeuken
Waar: in het westen en centraal geleden gebieden van de stad
Waarom: eten thuis laten bezorgen hoeft geen vette kleffe hap te zijn
Website: amstelkeuken.nl

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top