OURGROUND
No Comments

Amsterdam Woods Festival

11415574_869786593098313_3584591602660410975_oWow! Nóg een nieuw festival in Amsterdam: het Amsterdam Woods Festival. Welke durfal laat juist in deze tijd van woest festivalgeweld een nieuwe telg opkomen? OURGROUND spreekt Christian Brienen (27) van WOLF Amsterdam. Hij verzorgt de marketing en PR bedrijvigheid voor o.a. het Amsterdam Woods Festival. Christian is -naar eigen zeggen- een stiekeme muzieknerd en het liefst zou hij de hele dag nieuw talent scouten. En de muziek is wat het Amsterdam Woods festival bijzonder maakt.

Vertel! Waarom nog een nieuw festival in deze stad waar je ieder weekend van de zomer lijst FOMO door de enorme hoeveelheid festijnen?
Er is inderdaad enorm veel festivalgeweld in Nederland en specifiek in Amsterdam. Dit is vooral gaande in de house/techno scene, die populair is onder jongeren. Toen wij werden benaderd of we geïnteresseerd waren om het Amsterdam Woods Festival mee te organiseren hebben we er niet lang over na hoeven denken, het concept spreekt ons erg aan. Ik ga zelf minimaal één keer per maand naar een concert en hoewel ik toch echt een stadsmens ben hou ik ervan om de natuur op te zoeken. Stad uit, bos in.

Vertel ons dan maar eens over het Amsterdam Woods Festival. Wat, wanneer en waar?Chris+Kat
Het festival vindt plaats op 28, 29 en 30 augustus op het Radarterrein in het Amsterdamse bos. Een meerdaags live muziekfestival waar de echte liefhebber kan genieten van nationale en internationale artiesten, zoals The Veils, Josef Salvat, Villagers en Kovacs. Daarnaast worden er muziekdocumentaires vertoond die zijn geprogrammeerd door IDFA en Melkweg en kan er uitgebreid gekaand worden. Eindelijk een ander soort festival in Mokum. Één met indie, pop en rock muziek. Én ik houd van kamperen, dus het meerdaagse aspect vind ik zelf fantastisch!

Met de WC rol de camping op, wij houden er ook wel van. Wat zijn jouw hoogtepunten van de line-up van het Amsterdam Woods Festival (als muzieknerd)?
We richten ons op (alternatieve) indie, pop en rock muziek. Veel van de artiesten op het Amsterdam Woods Festival ken ik al, maar er zitten ook een aantal nieuwe tussen. Josef Salvat volg ik bijvoorbeeld al een tijdje. Eentje waar ik de afgelopen maanden verliefd op ben geworden is Kovacs, een zangeres met een heerlijke rauwe stem. Een artiest die ik nog niet kende is Fyfe, waar ik ook naar uitkijk om live te zien. Net als Nelson Can eigenlijk, een Deense meidenband met een punk-funk minimalistische sound.

Dat klinkt veelbelovend! Hoe kijk jij verder aan tegen de Nederlandse festivals in het algemeen?
Ik hou heel erg van de Nederlandse festivalcultuur. Ik voel me op een festival in de open lucht veel vrijer dan in een donkere club of concertzaal. Het geeft een hele andere feeling. Wereldwijd lopen Nederland en België op kop gezien het aantal festivals en de keus lijkt zelfs wat te groot te worden. Er zitten een aantal fantastische initiatieven tussen, met grote producties en mooie namen. Persoonlijk spreken juist de kleine, intiemere festivals mij aan. Op grote festivals kom ik er soms pas op dag drie achter dat er ook allemaal vrienden van mij op het festival rondlopen. Je wordt natuurlijk steeds kritischer, zeker als je zelf in het wereldje zit. Voor mij moet het hele plaatje kloppen.

Even terug naar onze hoofdstad. Wat zijn jouw persoonlijke pareltjes van Amsterdam?
Ik woon op de Nieuwmarkt en werk in het Oosterpark, dus ben daar veel te vinden. In oost heb je natuurlijk veel leuke barretjes, zoals Bukowski, de Biertuin en Smoking Barrels. Ik woon tegenover de beste Thai van Amsterdam, Ocha. Een klein tentje met ontzettend lieve vrouwen die fantastisch koken. Daarnaast zit er een goede Italiaanse conceptstore in de buurt, ‘Il Sogno’. Ze maken échte Italiaanse pizza’s. Terwijl je wacht tot ze klaar zijn kun je tussen de Italiaanse spulletjes snuffelen en draaien ze ook nog klassieke Italiaanse films. Naast het Amsterdam Woods Festival werk ik momenteel ook mee aan het concept voor een nieuwe hotspot aan het Oosterpark: de Tropen. Ik kan er nog niet veel over vertellen, maar dit gaat zeker een pareltje worden!

10352320_788866934523613_106470709034344904_nWij zijn benieuwd. Nog één keer de korte pitch: waarom moeten wij en al onze lezers naar Amsterdam Woods Festival?
Amsterdam Woods Festival gaat voor kwaliteit, waarbij we letten op het héle plaatje. Er zijn nationale en internationale (alternatieve) indie, pop en rock artiesten waarvan je er waarschijnlijk een aantal kent, maar ook een paar die je kunt ontdekken! Daarnaast worden er muziekdocumentaires vertoond die zijn geselecteerd door IDFA en Melkweg. Goed eten, speciaalbiertjes en goede wijnen maken het weekend compleet!

Wat: een bakkie met Christian Brienen van het Amsterdam Woods Festival
Waar: Amsterdamse Bos
Waarom: omdat wij wel nieuwsgierig zijn naar muziek en bos
Website: amsterdamwoods.nl

 

 

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top