OURGROUND
3 Comments

Hang de toerist uit tijdens Amsterdamse Hotel Nacht

Een weekend lang een stad ontdekken behoort tot één van mijn favoriete vakantie opties. Het liefst in het voorjaar in een knoflookland waar de zon dan al schijnt. Als ik bij terugkomst door Amsterdam fiets en de toeristen zie rondslenteren bedenk ik mij dat Amsterdam toch ook echt een fantastische stad moet zijn voor een weekendje weg. Ik ben daarom ook best jaloers op die toeristen. Want naast de koffieshops, rosse buurt en het Rijks heeft Amsterdam zo veel meer te bieden.

Gelukkig kan ik komend weekend ook de toerist in eigen stad uithangen tijdens de Amsterdamse Hotel Nacht. Met een flinke korting kun je in een prachtig hotel overnachten. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten georganiseerd. Er zijn een aantal underground dining spots maar helaas zitten die al redelijk vol geboekt. Niet getreurd, op de Vijzelgracht kun je chique uit de muur snacken bij Senses. Een coquille uit de muur trekken is weer eens wat anders dan een slappe frikadel van de Febo. Bij het Concious Hotel Vondelpark kun je terecht voor de Sustainable Food&Art market, een nachtmarkt met live muziek en natuurlijk food & art. Het Lloyd Hotel pakt uit met een  avond vol cultuur; denk aan muziek, eten en een nacht lang shortcutz-films. Slaap je dit weekend toch noodgedwongen in eigen bed (met een toerist wellicht)? Dan kun je je bed maar beter goed en zoals een Queen size hotelbed hebben opgemaakt. Hoe je dit doet leer je van echte hotello’s bij Skotel.

Op zondag gaat het festijn nog even door maar dan een tandje lager. In het Conservatorium Hotel word je weer helemaal zen na een uurtje yoga. En welja, als je er dan toch bent stop je daarna dan vol met de Dim Sum Brunch die op je te wachten staat. Wil je ook nog wat over de stad leren? Ga dan langs bij het Grachtenhuis, hier leer je in veertig minuten over vierhonderd jaar grachten. Je bent tenslotte een weekendje toerist in eigen stad, dus mag het culturele aspect eigenlijk niet ontbreken.

Valentine en Jolien wanen zich trouwens vaker in de wereld van de toerist.  Val over haar D-tour over de wallen en Jo checkt regelmatig in bij de mooiste hotel lobbies!

Wat: Amsterdamse Hotel Nacht
Waar: overal in Amsterdam
Waarom: eindelijk een excuus om in eigen stad de toerist uit te hangen
Website: amsterdamsehotelnacht.nl

About the author:
Has 71 Articles

3 COMMENTS
  1. Melloney

    Hartstikke leuk, volgend jaar ga ik zeker! Hoop dat ze deze initiatieven ook in andere steden opzetten. Ben afgelopen weekend naar een stadshotel in Breda geweest en dat was super! Lekker shoppen en langs musea. In Januari gaan we zeker naar Amsterdam!

    1. Sophie

      Leuk Melloney! Wij zijn er ook weer bij komende editie!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top