OURGROUND
2 Comments

AmsterGRAM

aris bl

De titel is niet een leuke woordspeling op deze stad zijn uit de hand gelopen fitness- en foodtrend. Nee. Het is een verwijzing naar een compleet tegenovergestelde, maar even fanatiek nageleefd dieet. Beter bekend als; gram, pak, baap, nak, tjak, pep, M, ket, keta, partyparacetamol, stempeltiktak, doorslikstrepsils, weekendwondermedicijn, witte espresso, snuif, niknak, buizen, noten, knopen, rita, discoshit of shuffelpoeder.. enfin: d – r – u – g – s. All-caps, bold, underlined, rollende R en ringel S: DRRRUGS!

 

Elk festival, feest of zelfs fanatieke dinsdag wordt hier in Amsterdam, hetzelfde gespeld als cappuccino. Dubbel P, Dubbel C. De kans is ook groot dat iemand die verkleed om 17:00 een borrel binnenloopt, hij of zij net ván een feest komt, dan dat ze er nog naar toegaat. Maar in de meeste gevallen beiden; Afteren is tenslotte een werkwoord en elk weekend wordt diagonaal uitgespeeld.

 

Mijn weekendboodschappen slaan ook wel eens exotisch uit. Maar die #mdmamaandag keten met ketamine houding begint me de laatste tijd een beetje te storen. In een stad waar elke foto gemiddeld met negen filters binnen komt, is de normalisatie omtrent drugsgebruik nog nooit zo rauw binnen gekomen.

In het verleden gehonoreerde gedragsregels zijn er niet meer.

De bekende codewoorden zijn tegenwoordig luidkeels: COCAÏNE, KETAMINE, GHB, SPEED, XTC, MDMA, veteraan LSD of wiskundige formules 2CP en 4FMP. Je hoeft niet te fluisteren in het bijzijn van ouders en of kinderen. De gemiddelde bedrijfsborrel is namelijk gevaarlijker terrein dan Bungalup. Uitsmijters staan er puur voor spek en bonen bij. Je moet tegenwoordig met je neus dichtgeknepen de toiletten inlopen. En niet vanwege de stank. Waarom zitten er überhaupt nog deuren in toiletten? ’’Oma hou jij mijn pillen even vast!’’ #Lekker-aan-de-LSD-met-esmee #Nofilter #Holyshit #Nietzeurenmaarsnuiven #Kanhetgodverdommeeevenietskalmeraan!

 

Amsterdam is een groot drugseiland met cocaïnewitte stranden, een rustige GHB golfslag en pillen zo dik als kokosnoten. De cocaïne zelf, trekt er spierwit van weg. Het wijdst gaan mijn pupillen staan van de complete tegenstrijdigheid. Je kan zo langzamerhand een Amsterdammer, alleen nog shockeren als je de heroïnenaald direct in je oog zet. Maar een dikke laag mayo op een witte boterham en diezelfde persoon rent gillend weg. Alle tieners zeggen ja tegen MDMA maar nee tegen pasta.
“Wat is de overeenkomst tussen een broodje shoarma en drugs?” Beiden worden veelal uitsluitend gecombineerd met uitgaan. Van beiden heb je day after pijnlijk spijt. Althans hip Amsterdam, eigenlijk alleen van ‘t eerste.

 

Om kamervragen te voorkomen. Dit is geen anti-drugsbetoog. Ik ben de laatste, creativiteit in muziek en losbandigheidheid in recreatief drugsgebruik is gegeven aan elke jonge generatie. Van de ‘Roaring Twenties’, ‘Swinging Fifties’, ‘LSD Sixties’ tot de ‘Hardcore Nineties’. Dus laten we ons de pret niet ontnemen! Maar voor het geval je in deze fleurige ‘MDMamillenials’, en nog buiten Amsterdam een baan moet zoeken omdat bloggen toch niet echt je ‘ding’ blijkt te zijn. Post dan net iets vaker, net zoals ik, lekker #Anoniem.

About the author:
Has 76 Articles

2 COMMENTS
  1. Ketworst van Drachteldonk

    Dit artikel kan wel wat bijgepunt worden!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top