OURGROUND
3 Comments

Arie is niet welkom

arieWat hebben Marmite, Arie Boomsma en katten gemeen? Juist ja, je houdt ervan of je haat het. Noem me easy-to-please, maar ik hou van alle drie. Dat je niet van Marmite houdt, dat kan ik me best voorstellen. Die smaakexplosie is niet voor iedereen weggelegd. Arie is zo gespierd, zo getatoeëerd en toch zo zachtaardig, en dat is best verwarrend ja. Maar dat er mensen zijn die niet van katten houden, ik kan er met mijn hoofd niet bij. Je wordt toch spontaan ontspannen als je zo’n beestje op de vensterbank ziet chillen in de zon? Niet alleen extreem aaibaar, maar ook een tikkeltje arrogant en eigenzinnig.

Het lijkt me heerlijk om bij de voordeur te worden begroet door een gezellige poes. Eentje die niet oordeelt als ik weer eens niet ben gaan sporten, die ook komt kroelen als ik stink naar alcohol en knoflooksaus en die ’s nachts stiekem mijn slaapkamer binnenkomt en tegen me aankruipt. En nee, ik heb het niet over een lesbische minnares.

Helaas steekt mijn huurbaas er een stokje voor. Treurig dit, maar in mijn hoofd heeft poes al een naam gekregen: Arie. Knuffelen met Arie zit er voorlopig niet in. Wat blijkt? Vele Amsterdammers met mij delen dit onvervulde verlangen. Zoveel zelfs dat er met een crowdfundingcampagne meer dan € 30.000,- is opgehaald om een kattencafé te openen.

1780286_705540486163918_983382600_o In café ‘Kopjes’ -alleen die naam is toch al fantastisch?- wonen straks acht lieve katten uit asielen rond Amsterdam. De ruimte is de natte droom van iedere poes (boy does that sound wrong), met een klim- en krabmuur, een kattenboom en heel veel chill- en speelmogelijkheden.

 

10496969_777232082328091_1719656998732254250_oTot ik Arie in mijn armen kan sluiten, weet ik waar ik voortaan mijn zondagen doorbreng. Wanneer ze precies open gaan, is nog niet bekend. Ik hou in elk geval vol spanning de Facebookpagina  in de gaten.

Wat: Kattencafé Kopjes
Waar: Marco Polostraat 211
Waarom: omdat er diep in ons allemaal een crazy cat lady schuilt
Website: kattencafekopjes.nl

JetIn het kort: Jet, 29 jaar, copywriter voor DTG, nieuwsgierig en enthousiast. Oké, ik typte zojuist 29 jaar, maar ik ben vier weken geleden 30 geworden. Foutje. Ik mag mezelf dan amper anderhalf jaar Amsterdammer noemen, het Mokumse bloed stroomt al sinds jaar en dag door mijn aderen. Elke stap die ik tot nu toe nam, bracht me dichter bij mijn geliefde stadje. Het moge duidelijk zijn: I heart Amsterdam.

About the author:
Has 4 Articles

3 COMMENTS
  1. Jos

    Leuke blog Jet. Hoewel ik niet van katten houd en een Feyenoord fan ben (sorry Amsterdammers

  2. Jos

    Leuke blog Jet. Hoewel ik niet van katten houd en een Feyenoord fan ben (sorry Amsterdammers

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top