OURGROUND
No Comments

Art Deli

FullSizeRender (3)  FullSizeRender (2)  

Ik ga te weinig naar kunstgaleries. Waarom? Geen idee. Omdat er zoveel is, omdat ik soms niet durf (kan je nou zomaar binnenlopen?) of omdat ik bang ben om met mijn lompe gedrag iets om te stoten (en dat was de vaas van 86.000 euries, oeps). Maar Art Deli is toch een net wat andere galerie. Een plek waar je makkelijk naar binnen gaat, rondkijkt, borrelt of wat eet. Een ideale combinatie.  

Het statige pand waar Art Deli in is gehuisvest heeft een ingang op zowel het Rokin als aan de achterkant op het Nes. Bij de ingang van het Nes zit een klein winkeltje met allemaal grappige ‘kunstobjecten’. Leuk om originele cadeautjes te scoren. Aangrenzend is een grote ruimte waar het restaurant en keuken zijn met overal kunst. Aan de muur foto’s, in het midden hangt een indrukwekkend blauw iets wat iets weg heeft van een reuze mobiel (en dan bedoel ik niet een telefoon maar zo’n ding wat boven een wieg van een baby bungelt). Dan zijn er nog kleine kamertjes waar exposities zijn. Een video-installatie waarop de zee te zien is of een raam met condens (moderne kunst, ik snap het niet altijd helemaal). Een voordeel; door de grote ruimtes heb je niet het idee dat je in een kleine galerie staat bang om ergens tegenaan te botsen of te stoten. Ook in het winkeltje kan en mag je de spullen aanraken.  Alles is er tijdelijk; om de twee à drie maanden exposeren ze weer andere kunst, om zo ruimte te bieden aan jonge kunstenaars. Hoe leuk is dat?

Als je naar de voorkant loopt kom je in de mooie bar terecht. Een originele cocktailkaart met onder andere PImm’s; een likeur gebaseerd op Gin maar dan met een soort citrussmaakje. Ik neem een Pimm’s & Ginger en die is heerlijk. Kan me ook voorstellen dat ik op een zaterdagmiddag in de herfst hier een krantje ga lezen met een glas rode wijn. Krijg er nu al zin in.

FullSizeRender FullSizeRender (1)

Het eten valt een beetje tegen. De kaart bestaat uit allemaal kleine gerechtjes, iets waar ik groot voorstander van ben. Het klinkt ook allemaal heel origineel maar de uitvoering is minder. Misschien heb ik het door mijn beugeltje niet zo op croutons en valt het mij daarom op, maar bij bijna ieder gerecht komt er een te grote crouton het bord opleuken. Zonde en nergens voor nodig. Ook de smaken vind ik niet allemaal even goed. Te zoute tonijn (drijft in de ketjap), vette en smaakloze viskoekjes. Maar niet getreurd. Vanaf oktober komen er gastchefs die het eten (hopelijk) lekkerder gaan maken. De eerste is een sterrenkok van Ciel Blue (het sterrenrestaurant van Okura) die deze functie gaat bekleden, dus dat moet goed komen. Ik wil er dan zeker nog een keer heen om het eten een tweede kans te geven(en laat jullie weten hoe het heeft gesmaakt).

Art Deli is al met al enorm hip artiefartie New York in kneuterig Amsterdam. Want hoe leuk is het eigenlijk om een kunstgalerie, restaurant en bar onder één dak te hebben? Nog een leuke bijkomstigheid; de enthousiaste eigenaren bruisen van de ideeën. Zo hebben ze een leuke agenda met onder andere ‘hangover sessions’ op zondag. Lekker brak luisteren naar relaxte live muziek. Dus houd die agenda in de gaten.

Wie: Art Deli kunstgalerie, restaurant en bar onder één dak
Waarom: Kunstkijken, borrelen en eten tegelijkertijd, wat een topcombi
Waar: Rokin & Nes
Website: Art Deli

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top