OURGROUND
4 Comments

Asian food tour

eten-met-stokjesHet irritante backpackers syndroom ben ik inmiddels wel kwijt, maar over Aziatisch eten raak ik nooit uitgepraat. Ondanks het zweten en snotteren van de pepers en wat maag- en darmklachten hier en daar, kun je mij altijd wakker maken voor some good Asian food. Gelukkig is dit Amsterdam genoeg te vinden. Vaak geldt: hoe meer tl-licht, hoe beter het eten. Hieronder een paar van mijn favorieten.

1 Thais: Ocha, Binnen Bantammerstraat 1
Wees op tijd: na meerdere malen door IENS uitgeroepen te zijn tot beste Thai van de stad is het hier druk. Ocha is een ieniminie restaurant met vreselijk goed en betaalbaar eten, bijpassend tl-licht en Thaise gastvrijheid. De Papaya Beef Salad, Green Curry (vega of kip) zijn verrukkelijk. Van mij mag Ocha in ieder
stadsdeel een vestiging beginnen.

2 Thais: Siriphon, Eerste Jacob van Campenstraat
Een verrassend goed restaurant in een straat waar je niet automatisch langsloopt. Ze hebben hier zichtbaar aandacht besteed aan het interieur, maar natuurlijk wel op zijn Thais. Denk aan: houten componenten op de muur in compleet vloekende kleuren, afgewisseld met vreemde kunst en veel kerstlampjes. De bedienende dame bleef, ondanks dat het restaurantje voller en voller werd, erg vriendelijk en behulpzaam. Probeer hier de Viskoekjes en wederom een Green Curry.

3 Indiaas: Taj Mahal, Marie Heinekenplein 1INDIAN-THALI
Jawel, er is toch iets te doen op het meest troosteloze plein van Amsterdam: geweldig Indiaas eten bij restaurant Taj Mahal. Helaas hanteren ze hier niet echt Indiase prijzen, je telt toch al vlug 50 euro neer zonder een fles wijn of andere gekke dingen te bestellen. Maar het eten mag er zijn! De bediening is vriendelijk en beschikt over het welbekende India knikje. Eet hier de Chicken Tandoori, Lamb Chop Masala of de vegetarische Baingain Bhartha.

4 Chinees: Mandarijn, Rokin 26
Ook bij Mandarijn kan het druk zijn. Gelukkig is de bediening goed getraind in het zo-snel-mogelijk-bedienen-en-eruit-werken van de gasten, dus langer dan een minuut of 10 wacht je hier niet. Laat je adviseren door het personeel, zij kunnen je goed (in het Engels, dat wel) informeren over de gerechten. Probeer hier de tenderloin pepper beef (#158). De porties zijn enorm, dus bestel niet teveel. Of maak gebruik van een doggiebag.

Baguette-Deli-Fresh-Spring-Rolls5 Vietnamees: Saigon Cafe, Leidsestraat 95
In deze straat had ik nog niet veel anders gegeten dan Febo, pizza, kebab en/of Burger King, maar er zit dus een Vietnamees pareltje verstopt op nummer 95. Saigon staat beschreven als een cafe lounge en restaurant, er is dan ook wel een beetje aandacht besteed aan de inrichting. Deze is alleen wat strak en ongezellig uitgevallen. Gelukkig kom ik ook niet om te loungen, maar voor de heerlijke Pho’s en geweldige Fresh Springrolls.

Alle tips voor andere pareltjes zijn welkom!

 

Wat: Asian food tour in Amsterdam
Waar: Centrum en de Pijp
Waarom: omdat je mij wakker kunt maken voor Asian Food
Website: asianrestaurantfacebook

 

 

About the author:
Has 114 Articles

4 COMMENTS
 1. Roy

  Nghia n Nghia op de rozengracht! Super lekkere vietnamese lunchtoko! 🙂

 2. Anne

  Aziatisch eten kan ik ook geen genoeg van krijgen! New King op de Zeedijk vind ik ook een aanrader in Amsterdam. Trouwens, mocht je eens in Berlijn zijn, het is hier echt een walhalla voor fans van Aziatisch eten.

 3. Ruben

  Kinnaree op de eerste anjeliersdwarsstraat is ook zeker een aanrader 🙂

 4. Jolien

  Thanks voor alle tips! Die ga ik zeker een keer bezoeken. New King ken ik inderdaad : )

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top