OURGROUND
No Comments

Giet je vol als een ware god(in) tijdens Bacchus Wijnfestival

Bacchus Amsterdam Ourground

Eindelijk een festival waar ik wat mee kan: Het Bacchus Wijnfestival. Dit festival strijkt dit weekend neer in het Amsterdamse Bos en is dus nieuw. Ondanks dat ik nog niet helemaal weet wat ik ervan kan verwachten voelt het als een combi van de Rollende Keukens en de Parade. Van de Rollende Keukens is bekend dat liquid dinner eerder regel dan uitzondering is en bij de Parade betrap ik mezelf er vaak op dat ik de voorstelling maar met een half oog en vol glas bekijk. Op beide festivals loopt menigeen, zonder zich schuldig te voelen, zwalkend met een fles wijn over het terrein. Hoe fijn dat er voor deze mensen, including myself, nu een festival is waarbij je volledig eer aan de naam Bacchus kunt doen. Want Bacchus is de Griekse god van de wijn, dronkenschap en roes. En daarom zwalken wij dit weekend als ware goden en godinnen door het Amsterdamse Bos.

Het moge duidelijk zijn wijn is de main act tijdens dit festival. Maar aan muziek en optredens zal het niet ontbreken. Op vrijdagavond stemt de line-up mij gelukkig want het zijn bijna allemaal (Amsterdamse) artiesten zoals Pink Oculus en The Spacegirls. Maar hé, ik ga voor de wijn dus eigenlijk moet ik de line-up van de wijn bespreken. Maar liefst tien wijnkoperijen brengen ons meer dan 250 wijnen dus een selectie moet gemaakt worden:

imageAltijd feestelijk maar vooral om in vakantiesferen te blijven begin ik de avond met de Prosecco Frizzante, Veneto. Deze haal ik bij wijnkoperij Okhuysen uit Haarlem, geen onbekende want ik ben daar geboren. Waar ik ook zeker even aan wil nippen is een Chardonnay uit de Bourgogne. Wijnkoperij Bolomey zorgt dat mijn behoeften hierin vervult worden deze avond. Voor een Haut-Médoc uit de Bordeaux die hierop volgt moet ik wel even een klein bodempje leggen, hoop dat ik dat niet vergeet. Het is maar een greep uit de vele wijnen die geproefd en gedronken kunnen worden tijdens het festival. Geen zin om vooraf te bedenken waar je zin in hebt? De Take Away Sommelier is van de partij en biedt tours aan met pakkende namen. Bijvoorbeeld de tour “Het Broodnodige” (10 proefglazen wit, Rose of rood).

Klinkt als een feestje! Nu maar hopen dat er geen Chateau Migraine wordt geschonken! 

Wat: Bacchus wijnfestival, 5-6-7 september
Waar: Amsterdamse Bos
Waarom: eindelijk een écht excuus om tijdens een festival je als Bacchus te gedragen
Website: bacchuswijnfestival.nl

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top