OURGROUND
No Comments

Een bakkie met Anne-Fay van Cookachoo

Anne-Fay heeft een dijk van een stem, geweldige showpakjes en een band waar je blij van wordt: een mix van gender, booty, dans en beats. We spreken deze bootylicious zangeres van de band Cookachoo. Wat Noisey in 2015 al voorspelde: “Alle festivals gaan aankomend festivalseizoen deze shit boeken, dat is duidelijk”.

Als ik vraag om een korte introductie van de indrukwekkende dame zegt ze: “Uhmm.. tja. Vind het moeilijk om te zeggen wie ik ben. Heb daarom wat mensen uit mijn directe omgeving gebeld”.

Aldus hier, Anne-Fay, kan je een korte introductie van jezelf geven?
Mijn moeder Juliet zegt dat ik heel sociaal ben, zorgzaam, de mooiste en de beste (ze vindt zichzelf heel objectief)! Mijn vriendin Natalia zegt dat ik een van de grappigste mensen ben die ze kent en dat ik heel gedreven ben. Mijn therapeut nam niet op. Schept dit een beetje een beeld?

Nou zeker! Maar voor de lieve lezers die jou nog niet kennen, wat doe je in het dagelijks leven precies in die kittige pakjes?
Ik zing. Dat doe ik bij Cookachoo en bij ZO! Gospel Choir. En daarnaast dans ik en host ik festivals, feesten, partijen en af en toe een fuif. Verder houd ik van koffie, lezen en kickboksen. Mijn hobby’s zijn 30 Seconds en hints. Ik ben heel fanatiek. En ik ben fan van Ex-koningin Beatrix. Zij zal altijd mijn queen Bee zijn. Willem is ok, maar geen stijlicoon. Verder hou ik ervan om stiekem vrienden op mijn Instagram Stories te zetten terwijl ze niets door hebben. Vooral als ze er oncharmant bij liggen.

Nou daar zullen ze vast blij mee zijn! Maarre, je band, Cookachoo. Hoe ben je daar zo mee begonnen?
Ik was al een tijdje bezig met zang en dans. Werkte met verschillende choreografen, zong bij ZO! Gospel choir en deed backing vocals voor verschillende artiesten. Dat was heel tof en ik leerde er veel van. Maar na een tijdje merkte ik dat ik iets van ‘mezelf’ wilde. Ik had het hierover met mijn broer, Felix Kops, die twee producers kende. Samen zijn we de studio in gegaan en al gauw hadden we onze eerste single ‘The Law’ gemaakt. Een track over vrijheid en er met z’n allen een mooie tijd van maken. De boodschap van die eerste track is eigenlijk nog steeds waar we voor staan en waarom we Cookachoo doen. Na die eerste track kwamen we heel snel in contact met Irfan Er van boekingskantoor Topbllin’. En toen kwam alles een beetje in een stroomversnelling.

Wat gaaf zeg! En wat zijn tot nu toe de hoogtepunten van je artiestencarrière?
Met Cookachoo is dat zeker weten Oerol Festival op Terschelling. We mochten de mainstage afsluiten op de laatste dag van het festival. Zo ver ik kon zien danste iedereen mee. Een heel erg open minded en loving publiek. Als je nog niet zo bekend bent, nog geen hit hebt, doet het publiek veel minder makkelijk met je mee. Op Oerol leek het alsof we al 10 nummer 1 hits hadden gehad.

Wat vind je van de Amsterdamse muziekwereld?
Het tofste aan Amsterdam is denk ik de diversiteit aan venues, festivals en dat het aanbod zo groot is dat er altijd wel iets bij zit wat je tof vindt. Alles kan, alles mag. Zelf ga ik graag naar Paradiso, het Openluchttheater in het Vondelpark en de Duif. Amsterdam heeft ook veel goede muzikanten.

Wie zijn dan jouw Amsterdamse muziekhelden?
Sarah-Jane, Pink Oculus, Drummakid en er zijn er zoveel meer. Dat is iets om trots op te zijn als stad en het is voor mij heel inspirerend. Muziek is voor mij onlosmakend aan dans verbonden, ik ga ook graag naar dansvoorstellingen, NDT in de schouwburg maar ook een voorstelling in het Compagnietheater of Frascati van een minder gevestigde naam vind ik tof.  Ik ga niet zo vaak stappen maar als ik ga is het wel echt om te dansen. Vaak ga ik dan naar Bitterzoet en af en toe een salsafeestje.

Wat zijn jouw persoonlijke Amsterdamse pareltjes?
Voor koffie ga ik naar de Coffeeroom op de Kinkerstraat. Voor kennis ga ik graag naar de Nieuwe Liefde.Voor bakkeljauw & pom, Spang Makandra in Osdorp en ik ga ook graag Mexicaans eten vlakbij Leidseplein, ik kom alleen even niet op de naam. Je krijgt er je margarita in een soort vissenkom, heel veel, heel lekker.  Voor stagekleding ga ik graag naar Laura Dols op de Negen Straatjes, maar ik hou er ook heel erg van om kleding te laten maken door lokale ontwerpers als Anouk Beckers of Sabine Staartjes.

Proeflokaal Wijnand Fockink is helemaal nice om oude jenever te drinken. Verborgen in een steeg naast de Dam, zit er al sinds 1600-nogiets. Ze schenken je glas zo vol dat je hem op de toonbank moet laten staan en je eerste slokje moet slurpen. Mijn broer nam me daar een keer mee naar toe vlak voor een brainstorm. We gingen als een trein.

Ohja en Rembrandtpark, een zwaar ondergewaardeerd park als je zomers de drukte van het Vondelpark wil vermijden.

Nog een kans voor een ongegeneerde pitch: Waarom moeten we naar een concert van Cookachoo?
Omdat het kan 🙂 Het is een mix van muziekstijlen met veel bass, jaren 80 en 90 invloeden en een hier en daar een tropisch smaakje. Ik denk dat onze show veel energie en entertainment bevat. We proberen met ons publiek te genieten van het moment en van de vrijheid die wij met z’n allen hebben. Maar we willen ook mensen aan het nadenken zetten. Riquel en ik zijn allebei dansers, dus af en toe dansen we een stukje choreografie en Riquel is ook goed in tricks on stage.

Wat: een bakkie met Anne-Fay
Waar: virtueel
Waarom: alleen haar outfits zijn al een reden
Website: cookachoo.com en check de nieuwste clip HIERRR en zie ook de FB page voor updates.

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top