OURGROUND
No Comments

Bakkie met Bernice Goudt (Velves)

Bernice Goudt Ourground

Bernice Goudt ken ik uit de tijd dat ik bij een groot reclamebureau werkte. Een super ondernemende chick die goed weet wat ze wilt. Bernice schreef zich vorig jaar in voor de Marie Claire Starters Award en sinds twee maanden is haar bedrijf Velves live. Hoogst tijd dus voor een bakkie met deze ondernemende tante!

 

Wat heeft jou naar Amsterdam gebracht?

Ik ben geboren in Amstelveen en kom uit een gezin met vijf dochters. Toen mijn zussen gingen studeren vertrokken ze naar andere steden dan Amsterdam. Ik wilde hen niet blind achterna gaan en koos voor Amsterdam. Een prima studentenstad. Waarom zou je verder zoeken als je hier alles binnen handbereik hebt? Sinds het moment dat ik hier woon kan ik mij eigenlijk ook niet voorstellen dat ik ooit nog ergens anders heen ga. Dit is echt mijn hometown.

Vertel eens, wat is Velves en waarom ben je voor jezelf begonnen?

Ik werkte al een aantal jaar in de reclamewereld en er waren tijden dat het allemaal best stressvol was. Iedereen is gehaast en tijd voor jezelf vrijmaken was een hele opgave. Het zette me aan het denken; het is toch gek dat we niet meer tijd nemen om te ontspannen? Maar ontspanning wordt nog te vaak gekoppeld aan vakanties. Het gevoel dat mensen daar ervaren wil ik bij de iedereen thuis brengen. Je hoeft niet per se naar een ver land te gaan om een zintuiglijke ervaring te ondergaan.

Zo is Velves ontstaan. We bieden Senseboxes aan, dat zijn pakketten met duurzame lifestyle producten uit verschillende windstreken. Ik kies de producten met zorg uit. Het zijn premium treats met een bijzonder verhaal. Bijvoorbeeld olijfzeep uit Jordanië, Himalayazout uit Pakistan of geurkaarsen uit Vietnam van WOO. Puur verwennerij, ontspanning en even weg zijn van de dagelijkse hectiek.

Velves Ourground

Klinkt goed en ook herkenbaar. Heb jij in Amsterdam specifieke plekken die jij opzoekt voor ontspanning?

Ja zeker! Het liefst zoek ik plekken iets buiten de stad op die minder befietsbaar zijn en waarvoor je bijvoorbeeld de boot moet pakken. Dat geeft je namelijk echt het gevoel dat je even weg bent. Bij Pllek ben ik graag te vinden en ook De Ceuvel. Dit zijn initiatieven waar je vrijheid, creativiteit en inspiratie vindt. In Amsterdam is er zo veel gereguleerd door de gemeente en instanties. Ik hoop dat dit soort plekken daarom blijven bestaan.  

En welke winkels inspireren jou?

Op de Utrechtstestraat zitten een paar winkels die ik heel mooi vind. Bijvoorbeeld Maison NL. Hier heb je hele bijzondere items voor in huis. Ik houd heel erg van de stijl die zij creëren. Echt een aanrader om eens binnen te lopen. Hutspot is een concept dat mij ook heel erg aanspreekt. Hier zou ik dan ook best willen dat zij de Velves Senseboxen gaan verkopen. De producten en het gevoel sluiten namelijk heel goed op elkaar aan. Maar ook singlebrand stores zoals Marie Stella Maris zijn een inspiratie voor mij.

Na twee bakkies is het tijd voor Bernice om naar haar volgende afspraak te gaan. Het Massagehuys wel te verstaan. Ondanks dat ze voor meer ontspanning is crost ze stad en land door om haar business op te zetten. Eind dit jaar vliegt ze naar Japan, Nieuw Zeeland en Los Angeles om nieuwe producten aan de Senseboxes toe te voegen. To be continued dus!

Wat: Een bakkie met Bernice Goudt van Velves
Waar: Lot 61, Kinkerstraat 121
Waarom: Vakantie gevoel thuis, wie wil dat nu niet?
Website: velves.nl

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top