OURGROUND
No Comments

Bakkie met Chief Oranje Officer Heineken

OURGROUND heeft weer een topper van formaat te pakken. In oranje pak zal deze man ervoor zorgen dat we nog harder juichen, brullen, huilen, lachen, drinken en feest vieren tijdens het WK 2014.  Eh nee, ik heb het niet over Roy Donders, al heeft hij wel een geniaal pak. Ik heb het over Marco van Houwelingen (a.k.a. Chief Oranje Officer Heineken). Tijdens een bakkie met voelde ik hem aan de tand over het ultieme oranjegevoel en natuurlijk Amsterdam.

foto (6)

 

Wat is jouw relatie met Amsterdam? Sinds drie jaar woon ik in Amsterdam. Ik ben geboren in Bennekom, een gehucht in Gelderland. Eigenlijk hield ik nooit echt van grote steden, ik was er zelfs een beetje bang voor! Totdat ik na mijn schooltijd een reis maakte door Zuid-Amerika. Daar merkte ik dat grote steden zo slecht nog niet zijn. Dus ging ik studeren in Groningen, niet dat dit een wereldstad is maar voor dat moment prima. Het grote voordeel was dat ik in een stad woonde maar toch altijd al mijn vrienden dicht in de buurt had. Na mijn studententijd ging ik, net zoals veel andere Groningers, naar Amsterdam.

 

 

En met Amsterdam komen de kansen, vertel eens over jouw Chief Oranje Officer avontuur? Het is echt een gekkenhuis, wat als grapje begon is toch wel in een droom verwezenlijkt. Wie wil er nu niet voor Heineken de buhne op om vanuit de sport gedachte de saamhorigheid in Nederland aan te jagen? Daarnaast maak ik te gekke dingen mee, van TV commercials opnemen in Brazilië en New York tot een eigen column in het AD. En vooral van dat laatste word ik blij. Ik ben creatief en houd veel van schrijven.

Wat zijn voor jou typische Amsterdam momenten? Ik geniet van de samenstelling qua mensen in Amsterdam. Zo veel diversiteit, en alles lijkt vanzelfsprekend. Het gevoel van Amsterdam leer ik steeds beter kennen. Dat merk ik als ik op de fiets zit. Ik heb een geluksmoment als ik door het Vondelpark fiets. Een park waar iedereen zijn eigen ding doet en waar dat naast elkaar plaatsvindt. Maar ook (hoe cliché ) de grachten, altijd sla ik weer een zucht van blijdschap. Het gaat nooit vervelen.

Wat is jouw favoriete stadsdeel? Dat vind ik lastig, alle buurten hebben namelijk een eigen karakter. In Zuid zitten de yuppen en als je in de Jordaan komt loop je de echte Amsterdammers tegen het lijf. Dat vind ik mooi. Maar er is voor mij nog veel te ontdekken. Een tijdje geleden deed ik zowaar mee aan de BoLo kroegentocht. Waarom, zou je denken? Maar het was echt super lachen. Je ziet sowieso nu in Amsterdam veel gebeuren, kijk bijvoorbeeld naar de Jan Evertsenstraat daar zijn nu allemaal leuke initiatieven.

Is er iets dat je aan Amsterdam zou willen veranderen? Ik heb mij echt verbaast toen ik de eerste keer op de fiets op een stoplicht afreed. Met mijn goede gedrag wilde ik stoppen voor rood. Waarop ik vervolgens achter mij hoorde: “Je ken gewoon doorrijden klootzak”. Het gemak waarmee iedereen het maar normaal vindt om door rood te fietsen, ongelooflijk. Dit kan ik niet veranderen ben ik bang. En daarnaast ben ik inmiddels ook niet meer de goedheid zelve. Iets dat ik wel mis is een groot plein waar alles gebeurt, net als in zuid-Europese landen. Waar een markt is, een paar goede restaurants en vooral reuring. Dat heb je hier niet echt, in Amsterdam is dat meer verspreid.

Heineken-Chief-Oranje-Officer

Waar moeten wij straks voetbal kijken? Uiteraard in een kroeg waar Heineken wordt getapt haha! Nee, even zonder dollen. Ik houd van saamhorigheid. Ik herinner mij het vorig WK op het Museumplein. Zoveel mensen en allemaal met hetzelfde oranjegevoel. Sneijder scoorde en het veld explodeerde! Ik gooide per ongeluk mijn biertje over mijn buurman (een getatoeëerde zeebonk) maar dat maakte allemaal niet uit: samen vierden we feest.

Wat: bakkie met Chief Oranje Officer Marco van Houwelingen
Waar: Stadskantine, Van Woustraat 120 (De Pijp)
Waarom: omdat wij zin hebben in oranje vibes 

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top