OURGROUND
No Comments

Bakkie met Chris Dekker

Chris DekkerMeet Chris Dekker. Deze biker hunk is oprichter en eigenaar van Tin Can Customs. Een custom fabricage shop in Amsterdam Noord, gespecialiseerd in op maat gemaakte motoren en meubilair. Maar ook speciale dingen als foodtrucks of verbouwingen aan woonboten, Chris kan het allemaal. En hij dat is nog niet alles: ook kijkt hij zwoel in de camera wanneer hij geboekt wordt als model. O ja, en hij speelt in de rockband Discotank & The Magic onetakes. Samengevat: wij zijn verliefd en vragen hem het hemd van het lijf (letterlijk) over zijn passies en Amsterdam.
 
Hoe ben jij ooit in Amsterdam beland?
Eigenlijk kom ik uit een klein dorpje Zuid-Scharwoude vlakbij Alkmaar. Sinds mijn 18e woon ik af en aan in Amsterdam.
 
Waarom heb je Amsterdam gekozen als de plek waar je wilde wonen?
Wat ik het allerfijnste aan Amsterdam vind is het terugkomen; er is geen beter plek in de wereld dan naar thuis te komen. Maar ik kan er niet te lang wonen. Daarom ben ik vanuit het Centrum steeds verder naar buiten getrokken. Op dit moment woon ik aan de overkant, in de van der Pekbuurt. En eigenlijk wordt me dat ook te druk. Er gebeurt hier zo veel! Maar dat is tegelijkertijd ook de charme van Amsterdam, juíst dat er zoveel gebeurt.
 
Ahaah we hebben een Noorderling te pakken. Vertel eens: wat is er allemaal te doen in Noord?
Bij de IJ-hallen kun je mooie spullen op de kop tikken.
 
Ga je ook graag uit eten in Noord?
Oei. Ik ga eigenlijk liever naar Graceland. Die hebben goed eten. Nou ja, goed eten. Ze schenken margharita’s in jampotten. En dat doe ik thuis ook. Eigenlijk alles in jampotten. Maar ik weet niet of het eten daar dan beter door wordt, of dat het de Margharitas zijn.
 
Ahaah! Margaritha’s weten wij ook wel weg te slurpen. Wat is jouw favo plek om jezelf te bezatten?
Ik heb vorig jaar met Tin Can Customs en Do Ya Feng (kledingmerk van een vriend van me) een aantal feesten gegeven in de shop. Dat was wel echt waanzinnig, maar een beetje incrowd. Toen hebben we een prachtig gratis evenement gehouden op Koningsdag, bij de Toren; zo veel mogelijk bands en DJ’s binnen de uren. Maar er is één organisatie die een chaotisch feest het beste kan geven. Sleazefest. Bands, rock n roll, geweldig feest. 27 Februari is er weer een editie! Deze is in de Marktkantine
chris chris 2 chris 5
Staat genoteerd! En dat bedrijf van je: Tin Can Customs. Hoe ben je daar eigenlijk mee gestart?
Het is eigenlijk begonnen met toen ik in Hilversum werkte en een fiets nodig had. Ik heb toen een vouwfiets opgeknapt en daarmee ontdekte ik mijn passie voor het opknappen van voertuigen. Heel cool om van iets wat gezien wordt als ‘afval’ om te bouwen tot een dikke motor. Of stad en land af te zoeken voor het perfecte hout voor een tafel-design dat ik in mijn hoofd heb. Bij Tin Can Customs zijn er ook werkplekken te huur voor mensen om aan hun eigen motorproject te werken. Community opbouwen, enzo. Ik wil daar binnenkort ook een winkel beginnen, en een koffiebar. En ik zoek ruimte voor een nieuwe locatie, zodat ik ook meer werkbanken kan verhuren!
 
Mooi! Wij hebben nog een DJ tafel nodig en komen die graag bij je maken! Naast Tin Can Customs speel je ook in een band. Wat is volgens jou de beste Amsterdamse band?
Anomalys. Dat is gewoon de allerbeste sleazeband die Amsterdam heeft. Ga alsjeblieft die jongens eens zien, want niemand maakt er een vuiger feest van.
 
chris 4Mooie combinatie: een custom fabricage shop en spelen in een Rockband. Is dat dan ook jouw ultieme beroep?
Nee, da’s zo’n scooter mannetje van Cition.
 
Wow, dat is één van onze grootste frustraties. Al die boetes door die verschrikkelijke mannetjes van Cition. Wat vind jij verschrikkelijk aan Amsterdam?
De Hallen. Mijn god. De Foodcourt in de Hallen! Een prachtige lokatie, geweldig concept, maar de uitvoering is zo vreselijk… gemarketeerd. Ik voel mij een beetje opgelicht daar, snap je wat ik bedoel? De eethokjes, het is allemaal ontworpen om je een gevoel van authenticiteit te geven. Maar er zit ongetwijfeld een ondernemer achter met een smak geld. Weet je, misschien is dat wel zo verschrikkelijk aan Amsterdam. Er gebeurt hier zo veel, maar het leeuwendeel, wat de kleine oprechte initiatieven overschreeuwt, is doordacht en gekocht. Het rauwe randje is inmiddels gevonden door de marketingbureaus. En de ruimte voor de kleine leerbewerker, of de jonge ondernemer die echt een foodcourt wil starten, dat raakt verdwenen. Maar alsjeblieft, als ik er naast zit, maak me alsjeblieft wakker.
 
Nu we het toch hebben over wakker gemaakt worden: waar zou je nooit gevonden willen worden?
Wallen. Happened.
 
Zou je daar misschien over willen uitweiden :D?
Nee.
 
Jammer. Het viel het proberen. Wil je ons wel vertellen waar je voor het eerst verliefd of gekust werd in Amsterdam? 
Och ik ben zo’n sletje. Dat weet ik echt niet meer! Misschien in het trappengang van de Leeuwenburg, op de 11e verdieping. Ik ben zo’n sletje!
 
En is er nog een specifieke Amsterdammer waar dit sletje een nachtje mee zou willen spenderen? 
Pierre Bokma! Die is altijd dronken als ik hem zie! Lijkt me heerlijk om een avond met hem te slempen.
 

chris 3Pierre als je dit leest: je kan met ons contact opnemen via pareltje@ourground.nl. Dan regelen wij een date voor je met deze hunk. Een beetje matching zijn wij niet vies van!

foto’s door Mark en Patrick 

About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top