OURGROUND
No Comments

Bakkie met Claire Oei – Imagical

charlotte & claire

Claire is fotograaf, cameravrouw en editor en maakt onder de naam Imagical magische foto manipulaties met een dromerig en verhalend karakter. Het is een ultieme verbeelding van historische en religieuze verhalen, mythes of illustere sprookjes en een gevisualiseerde fotografische samensmelting van fictie en werkelijkheid.

 

 


Geboren en getogen in Amsterdam! Veel gereisd, maar nu toch weer 6 jaar in Amsterdam. Waarom houd je van Amsterdam?

De grachten. Amsterdam is echt het Venetië van het noorden. Ik heb een boot, daarmee ontdek ik nog steeds nieuwe plekjes in deze prachtige parel van een stad. Hoeveelheid restaurants, festivals en marktjes. Dat er iedere dag nieuwe tentjes worden geopend zoals barretjes, koffiesalonnetjes en boetiekjes. Kneuterig en ook liefelijk.

imagical bakkie met claire oeiDus Claire, als alle shoots uniek zijn, waar scoor je dan de kleding voor zo’n shoot?

  • IJhallen Dat is wel de beste plek van allen
  • Waterlooplein Voor een paar euro kun je hier hele maffe jurken kopen
  • Noordermarkt
  • Noor Dit winkeltje zit op de Albert Cuypstraat; mijn favoriete winkeltje

IMG_2823

Wat vind je het kutste aan Amsterdam?
Het klimaat, maar daar kan Amsterdam niets aan doen. Nee, als ik moet kiezen zou ik kiezen voor die stomme bierfietsen. Ik weet niet of ze inmiddels al verboden zijn, maar dat zouden ze echt anders moeten doen. Daar zitten alleen maar gillende lamme toeristen en provincialen op.

Je vindt dus festivalletjes een leuk onderdeel van onze mooie stad. Naar welke ga je zoal?
Parade natuurlijk, ik woon daar ongeveer naast en krijg altijd heel veel vrijkaarten. Wat ik ook leuk vind zijn de Rollende Keukens en ’t Hoofdgerecht.

Dus alles met eten!
Hahaha, als er maar wat te vreten is. De tijd van dansfeesten is wel echt voorbij. Bij Pllek is elke zomer een buiten filmfestival waar ik graag kom. Alle festijnen met de boot vind ik leuk, zoals Sail, Cruise & Dance en Koningsdag. Je kunt wel zeggen dat varen en eten twee van mijn favoriete dingen zijn om te doen in de stad.

Super cool! Ga je vaak naar dezelfde tenten om te kanen of probeer je verschillende dingen uit?
Ik ben echt een hot spot girl, ik probeer iedere week iets nieuws te proberen. Komende week ga ik bij Sinne eten, daar heb ik hele goede dingen over gehoord. Bij Panache ben ik laatst geweest en bij Meat West vond ik het ook leuk en lekker.

In Oost zit La vallade, Frans tentje, alles home made. Voor €36 krijg je 5 gangen die je kunt niet kiezen. Hier stuur ik vaak mensen naartoe en men is mij altijd zeer dankbaar!
In Zuid zit de Marathonweg, dat is ook echt lekker. De Ysbreeker blijft ook echt altijd een fijne tent. In de Rivierenbuurt zijn weinig tentjes, maar bij Café Vrijdag kun je super goed lunchen. Een echt aanrader. Nog een aanrader is het Bosch. Een bizar lekker restaurant (wel prijzig) met uitzicht over het Nieuwe Meer. In de zomer kun je daar aan de waterkant ook heerlijk op lounge banken zitten.

Staan er nog vette dingen op het programma voor komende tijd?
JA! Mijn werk wordt geëxposeerd in Amsterdam Noord op de SUMMERSHOW in de Nieuw Dakota, het platform voor hedendaagse kunst aan het IJ. Vanaf Zondag 21 juni 16:00 tot en met 1 augustus.

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top