OURGROUND
1 Comment

Bakkie met Dick, cocktail enfant terrible

Dick lijkt een Echte Amsterdammer, maar komt stiekem uit Haarlem. Een stoere vent met een hard accent, een licht ontvlambaar tattoo en een aanstekelijke lach. Met zijn knalrode cocktail bus de Blusbus maakt Dick de straten onveilig. De omgebouwde brandweerbus is volledig überkitch ingericht in vrolijk Zuid-Amerikaanse stijl; felle kleuren, goud en bloemen. We Like! Dit keer niet met een bakkie, maar onder het genot van een Amaretto Sour praat ik met Dick over zijn pareltjes van Amsterdam.

Wij van OURGROUND houden van cocktails. Maar waar komt de naam eigenlijk vandaan?

Hier gaan twee verhalen over. Eentje heb ik uit een barbijbel. Hier zeggen ze dat tijdens de drooglegging mensen zelf gingen stoken. De cocktail komt uit de tijd dat er in de saloons drank over was, en die werden in een ton of all sorts gestort. Als je minder geld had, kon je daar dan een vieze mix uit krijgen.  Maar de cocktails werden door de verbeterde kwaliteit van de drank echter steeds beter. Nu heeft de cocktail echt status. Het tweede verhaal? Er was eens een Fransman die in een cafe Vive le Cocktail riep en dat was het. Dus.

Goed verhaal. Laten we het over de mooist stad van Nederland hebben. Wat bindt jou met Amsterdam?
M’n fiets. Zegt Dick met een grote grijns op zijn gezicht.

Kort maar krachtig! Wat vind je de beste plek van Amsterdam om heen te fietsen dan?
Het Amsterdamse bos. En nee, dat is geen Amstelveen! En als dat wel zo is dan pak ik alleen het Amsterdamse deel, haha! Ik wandel daar graag. Het is 10 keer, of wat zeg ik, wel 100 keer zo groot als het Vondelpark. Als je de paden weet kan je zo anderhalf uur lopen zonder iemand tegen te komen. Heerlijk. Vermijd alleen wel de Geitjesboerderij.

Dan beland je tussen honderd kids inderdaad. Dick, jij hebt jaren horeca ervaring, wat vind je beste plek om te kanen in Amsterdam?
Borderwijk. (kleine stilte) Maar ik zit wel heel erg te twijfelen tussen deze en Yamazato (het Japanse restaurant beneden bij Okura). Hier heb ik echt een unieke eet ervaring gehad. We kregen een 13 gangen diner en ik heb dus echt, letterlijk, zitten huilen aan tafel. Dikke tranen over mijn wang bij het eten van een oester. Ik kon niets meer, alleen maar huilen. Ik kon ‘m niet doorslikken, ik had echt een brok in mijn keel! Wat een vette ervaring. Tering.

Wauw. Bijzonder! Waar zou je het liefst doorknallen na zo’n orgastische eetervaring?
Oud Hollandsch Acid Feest (OHAF) en het Ballongezelschap, dat was een van de eerste feesten waar je verkleed naartoe ging. Als je dan twee uur van te voren bij het Leidse ging zitten, bijvoorbeeld bij de balie, dan zag je heel de verklede stoet naar de Paradiso gaan. Dat gaf gelijk zo’n goede sfeer.

Maarre, ballongezelschap? Wat is dat dan?
Dat is een gezelschap uit Ruigoord. Bij de feestjes van het Ballongezelschap in Paradiso hing de hele nok vol met ballonnen met jointjes erin. Na verloop van tijd kwamen ze naar beneden, dus dat werden intense feesten. Verteld onze enfant terrible met een grote schaterlach.

Dat klinkt als een gruwelijk feest! Daar gebeuren vast de gekste dingen… Wat is het meest bizarre dat je in Amsterdam hebt meegemaakt?
Een coke deal. Echt midden in de Kalverstraat om 05:15 ‘s nachts. Inclusief twee auto’s die met de kofferbak tegenover elkaar stonden: gewapende mannen, koffers, alles. In die tijd waren er nog geen mobieltjes of camera’s op straat, weet je. Ik kwam net van mijn werk en bleef met open mond kijken. Dat zie je niet aankomen, het was net als in de film! Totdat ik op een gegeven moment dacht: misschien moet ik hier weggaan. Ze trokken zich echt totaal niets aan van de kijkers.

Jeetje. Heftig. Als je de bus niet zou hebben gehad zou je iets anders moeten doen. Wat is volgens jou het mooiste beroep in Amsterdam?
Restaurateur van de nachtwacht of directeur van het Rijks. Dat lijkt me wel een van de mooiste beroepen. Museum curator of directeur.

Wat is je favoriete stadsdeel en waarom?
Oud west. Omdat ik het een fijne afspiegeling van Amsterdam vind. In Oud West heb je alles en beter betaalbaar en minder pretentieus dan Zuid of de Pijp.

Bedankt Dick voor je mooie verhalen! We kijken uit naar de volgende cocktail avond.

Wat: een cocktail met en van Dick
Waar: thuis aan de eet tafel
Waarom: omdat we van Dick en van cocktails houden
Website: blusbus.nl

 

About the author:
Has 114 Articles

1 COMMENT

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top