OURGROUND
No Comments

Bakkie met Dick Moby

Afgelopen zaterdag deden we in de gloednieuwe ontbijt & brunch spot ‘Paper Planes’ en bakkie met Robbert Wefers Bettink en Tim Holland – de creative minds achter het stijlvolle zonnebrillenmerk Dick Moby. En deze mannen hebben een inspirerende missie. Door een nieuw soort eco-plastic te gebruiken en 10% van hun omzet te besteden aan projecten met de ‘Surfrider Foundation’, hopen ze de oceanen te kunnen redden van de plastic soep, ofwel de vervuiling van plastic afval. Als de jongens niet in hun wetstuit staan, zijn ze ‘up and about’ in Amsterdam. Waar we ze zoal kunnen tegenkomen lees je hier.

Dick Moby PortraitWe gaan even down memory lane. Wat heeft jullie naar Amsterdam gebracht?

Tim: We zijn beiden een jaar of 10 voor onze studies komen wonen in Amsterdam – Robbert studeerde aan het Amsterdam Fashion Institute en ik aan de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht. In de eerste jaren hadden we allebei een eigen bedrijf, maar vanuit een gedeelde passie voor watersport, kwaliteit en duurzaamheid zijn we op een gegeven moment samen aan Dick Moby gaan werken. In onze studententijd woonden we samen in een studentenhuis in Oost, wat toen nog een vrij ghetto stadsdeel was. Nu woon ik in de Pijp en heeft Robbert een huis in Amsterdam-West.

Voor onze lezers uit De Pijp en Amsterdam-West: waar doen jullie de dagelijkse boodschappen?
Robbert: Op de hoek van de Lodewijk Boisotstraat en de Witte de Withstraat zit een te gekke Marokkaanse slager. Hij maakt zulke (beeldt een lengte van zo’n 30 centimer uit) merquez worsten en gekruid merquez gehakt. Echt een aanrader. En buiten West zit op de Nieuwendijk de ambachtelijke Franse bakkerij ‘Gebroeders Niemeijer’, ‘hands down’ de beste bakker in Amsterdam. Ook een topplek om te ontbijten of te lunchen.

Tim: Sinds kort zit in de Van Wou een Landmarkt. Daar hebben ze ham-kaascroissantjes, de lekkerste OOIT! Zoals ze vroeger bij de Albert Heijn waren, met goede kaas en een échte plak ham erin. Robbert onderbreekt: En de saucijzenbroodjes zijn ook heel goed! Tim: Een andere favoriet is slagerij Peter. Daar hebben ze één specialiteit: likkepot, met uitjes en zuur eroverheen. Oh! En om visjes te eten in de Pijp móet je naar de Volendammer Vishandel in de Eerste van der Helstsstraat. Hier gingen we elke zaterdag brak een visje halen, beetje rondstruinen op de markt en filosoferen over onze ondernemersplannen. Dick Moby is als het ware in de Volendammer Vishandel geboren haha.

Hard werken vraagt om hard ontspannen. Worden er ook nog drankjes gedaan?
Tim: Ik ben een bierliefhebber, dus ga het liefst naar speciale biercafé’s zoals Gollem, Wildeman of de Beer Temple. Robbert: Veel van mijn vrienden werken in de horeca, dus meestal ga ik hun kant op. Ik bezoek vaak de Waterkant, OT301, Café Lux of Trouw.

Untitled-1Komt daar ook dansen bij kijken?
Robbert: Tim zit op dansles!

Tim: Klopt, maar dit is off the record hoor! (OURGROUND grinnikt) Ik heb mijn vriendin voor haar verjaardag rock-and-roll lessen gegeven. Ik kan het iedereen aanraden, het is echt te gek. Dat is bij de Cruise-Inn in Amsterdam Noord, in een soort clubhuis voor vetkuiven en jaren ’50 jurkjes. American culture lovers, die lekker willen gaan dansen met z’n allen.
Verder voeren we kantoor in het Volkshotel en zijn we vaak in Doka en op de 7de (Canvas) te vinden. Kantoor daar is trouwens top: het is een broedplaats en bij uitstek de plek om internationale zakenrelaties te ontvangen. Je deelt een bar, restaurant en op het dak zit een jacuzzi met een waanzinnig uitzicht, waar we af en toe ook een dipje in mogen nemen.

Wanneer is Amsterdam op zijn mooist?
Tim: ik probeer mezelf te forceren met tijdens het fietsen niet alleen maar te focussen op waar ik heen wil, maar juist wat vaker omhoog te kijken. Je ontdekt heel veel toffe, rare beelden en vormen en gebouwen door dat te doen. Dus ik zou zeggen: de bovenkant van de stad is het mooist.

Robbert: Soms ben ik buiten Amsterdam en kom ik de stad weer binnen en fiets ik naar huis. Aan de ene kant zie je dan mensen opstaan en naar hun werk gaan en aan de andere kant dronken Engelsen. Als je dan de geluiden wegdenkt is Amsterdam op zijn mooist.

Wat is jullie meest gênante moment in Amsterdam?
Tim en Robbert: dat is denk ik ‘de Borat’.

De Borat?
Tim: Ik heb voor mijn verjaardag een Borat outfit gekregen: een groene mankini. Ik stond in m’n huis met vrienden, familie en mensen van werk en werd ge-‘peerpressured’ om in die mankini te zwemmen in de Amstel. In februari nota bene!

Robbert: Mijn meest gênante moment heb ik ergens heel diep weggestopt.

Stel je was de burgermeester van de stad. Wat zouden jullie willen veranderen?
Tim: Beter bier in de dansgelegenheden! En dan mik ik vooral op het bier van Oedipus en Two Chefs, twee lokale brouwerijen uit Amsterdam.

Robbert: Ik vind dat er té weinig plekken zijn, waar je kunt afteren, zonder dat je in een onguur hol terechtkomt. Met een goed deurbeleid, om te zorgen dat de juiste mensen binnenkomen. Volgens mij is Doka van plan daar iets mee te doen, zij hebben immers die 24-uursvergunning.

Naast zo’n onguur hol; waar zou je in Amsterdam niet dood gevonden willen worden?
Tim: De Kalverstraat! Brrrrr.

Ok. Jullie shoppen dus niet in de Kalverstraat. Waar winkelen jullie dan wel?
Tim en Robbert: We dragen beiden veel Filippa K. De beste shirts! Verder winkelen we eigenlijk niet zoveel. Als we iets tofs zien, dan proberen we het te ruilen of te barteren tegen onze brillen. Lekker old-school handel drijven haha.

Over toffe dingen gesproken, naar welk nieuw Amsterdamse start-up of initiatief kijken jullie op?
Robbert: Mick Keus en zijn atelier. Hij transformeert vintage Levi’s 501 spijkerbroeken naar moderne op-maat-gemaakte jeans.

Lichtelijk off-topic, maar tot slot: wat is jullie ultieme surfbestemming?
Tim: Dat is El Salvador. Eén specifieke break is echt epic: Las Flores.

Dames, goed nieuws: Robbert is vrijgezel en van alle markten thuis. Zijn favoriete date bestaat uit kanoën of waterfietsen. Klinkt dit, aan de hand van het interview, als een match? Schroom ons niet te contacten en wie weet valt er een date te regelen.  

Wat: een bakkie met de jongens van Dick Moby.
Waar: Paper Planes, breakfast & brunch café aan het Rokin.
Waarom: slim, gepassioneerd en ook nog ‘ns met een do-good mentaliteit. Daar willen we meer over weten.
Website: http://www.dick-moby.com/

About the author:
Has 37 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top