OURGROUND
No Comments

Bakkie met Lauren Verster

Lauren 1

Lauren Verster, presentatrice, avonturier en vriendin van Jort Kelder. Zo kent Nederland haar. Een bakkie verruilden we snel voor een Gin Tonic en toen vervolgens Jort erbij kwam werd het niet een alledaags gesprek.

Lauren, jij bent veel op reis. Voelt Amsterdam wel als jouw thuis?
‘Meer dan wat dan ook. Elke keer als de wielen van het vliegtuig de landingsbaan raken denk ik ‘yes, ik ben weer in Amsterdam’. Hier wonen de liefste mensen, de leukste mensen en de mooiste mensen. Ik ben verliefd geworden op Amsterdam toen ik 18 was en hier kwam wonen. Nu ben ik 16 jaar later nog steeds verliefd op deze stad.’

Voor jouw programma’s raak je in het buitenland vaak verzeild in bizarre avonturen. Wat voor gekke situaties maak je in Amsterdam mee?
‘Amsterdam heeft de ideale mix en je kan hier genoeg avonturen beleven. Het is bijna een dorp; je kan alles op de fiets doen. Het is heel veilig en mannen en vrouwen zijn gelijk. Dat zie je ook niet overal. En het is ook best wel wild. We hebben genoeg wilde feestjes. Ik ben vaak te vinden bij de Ceuvel in Noord, ik hang veel in de Finch maar ook in de Reguliersdwars maak ik bizarre nachten mee. Voor opnames heb ik ook bizarre dingen meegemaakt. Een porna (vrouwvriendelijke porno) film in mijn eigen huis opnemen, maar het was verre van sexy, het was een mechanische handeling en ik was een week genezen van sex nadat ik dat gezien had. Maar ik ben ook bij een vrijplaats geweest voor vrije geesten in Amsterdam Noord. Het heet ‘Het Landje’ en daar wonen mensen die zich onttrekken aan de maatschappij. Daarnaast haal ik veel avontuur uit mensen. Ik ontmoet zoveel super-inspirerende mensen waar ik heel veel van leer en waar ik wilde dagen en nachten mee heb’.

Maar ik kan me voorstellen dat je juist ook een enorme huismus wordt omdat je zoveel op reis bent.
‘Nou ik houd niet van op vakantie gaan. Ik ben heel het jaar weg en dan zou ik op vakantie in een of ander oord op een strandstoel gaan zitten. Daar zit ik niet op te wachten natuurlijk. Mijn lol hier is om zoveel mogelijk mensen te zien en kennen. Ik heb een oude gele Volkswagenbus gekocht en dan ga ik het liefst met vrienden in die bus naar festivals of naar het strand en dan slapen we in dat ding. Ik sleur Jort weleens mee die bus in’.

Hoe is het om BN’er te zijn in Amsterdam? Heb je daar last van?
‘Mensen zijn meestal superlief. En overdag is het prima. Als ik op de pont sta en scholieren herkennen mij is het alleen maar leuk. Behalve als mensen veel gezopen hebben of als er drugs in zit want dan gaan ze ook aan me zitten en blijven ze doorgaan. Hele grote festivals als ‘Welcome to the future’ zijn voor mij niet leuk. Als ik samen met Jort ben dan is het helemaal prijs. We zijn wel samen met Koningsdag de stad in geweest maar dan heeft hij een hoed op en een bril maar dat mocht ook al niet baten (lacht). Dan gaat echt iedereen aan ons hangen’.

En dan staat Jort voor onze neus. Hij trekt Lauren op zijn schoot en roept heel hard dat dit niet een officieel interview met hem is maar dat ik maar moet opschrijven dat hij kwam aanschuiven (en ach, niemand kent OURGROUND dus wat maakt het uit zegt hij nog). Opeens zie ik dat allemaal mensen naar ons gluren, waarschijnlijk omdat ik nu met 2 BN’ers aan tafel zit. Lauren en ik bestellen Gin Tonics (het is pas drie uur!) en Lauren gooit chips en dropjes op tafel. Ik heb zin in chips maar neem niet; ik wil net zo’n mooi figuur krijgen als Lauren. Shit, Lauren eet wel chips. Jort vertelt wat grappige dingen. Dat hij dankzij Lauren Amsterdam buiten de grachten is gaan waarderen en dat hij het vaak leuk vindt om bekend te zijn. Alleen dat het walgelijk is als je verdriet hebt want dan ben je ook publiek domein. Mensen vinden over het algemeen Lauren een lief meisje en hebben vaak een andere mening over hem omdat hij door menigeen wordt gezien als een vriendje van de rijken. En Jort vertelt dat Amsterdam natuurlijk de leukste liberale stad van de wereld is. Dat vinden vooral buitenlanders en eigenlijk is het zonde dat de grachten overheerst worden door stonede toeristen op rental bikes. Wat me opvalt is dat Jort gek is op die mooie, vrolijke en grappige Lauren.

Na een klein uur maken Lauren en ik nog half teut wat selfies en dan zit ik op mijn fiets op weg naar de volgende borrelafspraak. Conclusie 1: ik ben een waardeloze interviewster. Conclusie 2: ik wil niets liever dan een keer heel veel wijn gaan drinken met Jort en Lauren in dat gele Volkswagenbusje en dan nog uren zo doorkletsen.

Wie: Bakkie met Lauren Verster
Waarom: Omdat ze gewoon zo cool is
Waar: Vrijdagmiddag bij Finch
Website: Finch

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top