OURGROUND
No Comments

Bakkie Met Marielle van Scmyk

Marielle Scmyk OURGROUNDMarielle (29) is co-founder van Scmyk en is geen vreemde van OURGROUND. Haar coole, kleurrijke en betaalbare sieraden liggen thuis bij elk OURGROUND moppie. Tijd om haar uit te horen over wat volgens deze hippe designer de pareltjes van Amsterdam zijn.

Om te beginnen: wat heeft je naar Amsterdam gebracht?
Toen ik jong was wist ik al snel dat ik iets in de mode wilde doen. Ik oriënteerde me op de modeopleidingen die ik na de Havo kon gaan doen. Toen ik de opleidingen van het Amsterdam Fashion Institute zag dacht ik direct: Ja, daar wil ik naartoe. Ik deed toelatingsexamen en werd aangenomen. Al snel was ik verliefd op de stad omdat er hier altijd wat te doen is: naar het park, borrelen met vriendinnen of lekker uit eten. Kijk: als je in Lutjeboek woont dan heb je niet veel opties en kom je niet ver.

Wat is je favoriete plek om te kanen?
Beulings. Het eten is echt geweldig, de service is top en het is relaxed. Ze hebben een Frans-Italiaanse keuken, het is niet goedkoop maar ze serveren eten van hele goede kwaliteit. Eigenaar Bas is zo’n chef die in een park gaat zoeken naar speciaal gras dat je kan eten. Of in een grot kaasschimmels gaat zoeken die hij in zijn eten kan verwerken. Ook in Oost, waar ik nu woon, openen steeds meer mooie zaken.

Dat klinkt inderdaad als een kerel met passie! Oost is voor mij nog een beetje een onbekende buurt. Wat zijn de parels in Oost?
Oost heeft veel parels. Om er een aantal te noemen: Drovers Dog, Hartje Oost, Bedfort Stuivenstand. Bootsberry Bar, Wilde Zwijnen…

Dat zijn allemaal cafés en restaurants…
Ow moet ik ook winkels opnoemen. Albert Heijn? Haha! Winkels weet ik eigenlijk niet zo goed. Oost heeft inderdaad nog wel wat leuke shopping-concepten nodig. Ahoewel ‘Hartje Oost’ ook kleding verkoopt.

Dus een gat in de markt voor Scmyk?
Ja, eigenlijk wel! Wie weet dat het er nog ooit van komt. Ik zou het zeker leuk vinden. Maar voorlopig ben ik ook erg blij met alle verkooppunten die we nu voor Scmyk hebben.

IMG_4084 omslag

Hoe ben je eigenlijk begonnen met Scmyk?
Ik was sieradenontwerpster bij een label. Ik vond het erg leuk maar merkte dat ik meer wilde doen en meer verantwoordelijkheid wilde. Mijn vriend was ook toe aan een eigen uitdaging en op een avond keken we elkaar aan en besloten we om het gewoon te doen. Scmyk is ons kindje: een accessoiresmerk voor de stoere boho babe die midden in het leven staat.

Wow, wel heftig: een relatie en samen een eigen bedrijf.
Haha! Ja, dat zegt iedereen. Het gaat gelukkig erg goed en dat komt omdat we een duidelijke rolverdeling hebben: hij doet marketing en sales en ik houd me bezig met de collectie en de designs. Hij heeft wel altijd ideeën over de collectie en vaak blijken die ook goed te werken. Dus we zijn ook elkaars sparringspartners en helpen elkaar waar we kunnen.

Dat klinkt als een match-made-in-heaven! Waar werd jij eigenlijk voor het eerst verliefd of gekust in Amsterdam?
Dat is lang geleden. Ow misschien bij Rush. Ik weet niet meer met wie, maar dat is misschien ook maar beter. Hoeft niet met naam en toenaam op Internet te staan. Haha! En op het AMFI hadden we van die themafeesten. Ook wel eens met leuke modejongens gezoend.

Schermafbeelding 2014-11-03 om 19.19.20 IMG_9318 IMG_5296 insta

Rush, ja daar was ik ook wel te vinden. Jij bent een mega creatief persoon. Waar haal jij al je spullen vandaan?
Ik weet een toffe ‘Hand Made heaven’ op de Middenweg. Kan je alles do-it-yourself kopen. heel leuk. Laatst heb ik voor mijn nichtje allemaal coole dingen gemaakt voor in haar kamertje. In deze winkel kan je allemaal van die spullen halen die je kan gebruiken voor je do-it-yourself projecten.

En als je niet zo handig bent en die spullen gewoon kant-en-klaar wilt kopen?
The Frozen Fountain is een hele fijne winkel. Een soort concept store met allerlei laagdrempelige design dingen. Van Gordijnen en behang tot gekke cadeaus. Ideaal voor de feestdagen.

Cool dat is handig met de feestmaanden voor de deur! Nog een laatste vraag: wat staat er komende maand op de agenda?
Sieraad Art Fair in de Westergas. Allerlei zelfstandige kunst- en sieraadontwerpers komen samen van over de hele wereld. Je kan alles direct kopen of bestellen. Ik verzamel sieraden en ga er al jaren heen. Je hebt er echt te gekke dingen! Ultimate must-go als je van sieraden houdt!

Ik ken eigenlijk niemand die daar niet van houdt, dus top tip! En masse naar de Sieraad Art Fair van donderdag 6 t/m zondag 9 november.

Schermafbeelding 2014-11-03 om 23.10.11 Schermafbeelding 2014-11-03 om 23.10.30

Wat: Bakkie met Marielle van Scmyk
Waar: Flinders
Waarom: we zijn fan van Marielle en Scmyk
Website: scmyk.nl

Tagged with: , , , ,
About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top