OURGROUND
No Comments

BAKKIE MET Mr. JARVIS PURSUIT

OURGROUND Charlotte & MOPPIE Marcella dronken een Bakkie met Jimmy Jansen van Jarvis Pursuit. Tekst is van Moppie Marcella

Mr. Jarvis maakt een einde aan jouw sokkenstress
Sokkenstress.. Zou dat een officieel woord zijn? Het is voor mij in ieder geval een dagelijks fenomeen. Maak daarom nu kennis met Jimmy Jansen, die met zijn briljante idee een heleboel mensen gelukkig maakt. Onder de naam Jarvis Pursuit verkoopt hij enkele sokken in fijne kleuren en heerlijke motieven.

 

Je bent het creatieve brein achter Jarvis Pursuit. Is dat de toekomst: de enkele sok?
‘Natuurlijk!’, zegt Jimmy. En hij begint te praten, enthousiast en gepassioneerd. (En anderhalf uur lang aan één stuk door. Maar dat komt misschien ook omdat wij ademloos bleven luisteren.) ‘Waarom zou je sokken per twee kopen? Ja, je hebt twee voeten. Maar waarom zou je daarin niet creatief mogen zijn? Je mag het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt je sokken voor jezelf houden, maar dat hoeft niet. Sokken zijn iets heel kleins waarmee je een grote boodschap kunt overbrengen. De wereld ligt aan je voeten.’

Het enkelesokkenbetoog van Jimmy begint overtuigend en we worden steeds enthousiaster. Maar het had eenvoudig anders kunnen lopen. Nog niet eens zo heel lang geleden was Jimmy hard op weg om advocaat te worden. Wanneer kwam het keerpunt?
‘Een recruiter bij een advocatenkantoor zei tegen me: ‘Ik zou geen advocaat worden als ik jou was. Ga dingen doen die je echt leuk vindt!’. Dat was echt heel bijzonder, wat een heldin. Ik heb haar nog nooit een bos bloemen gestuurd, maar dat zou ik eigenlijk wel een keer moeten doen.’

jarvis pursuit 2

Dat is inmiddels ruim een jaar geleden. Hoe rolde je de sokkenbusiness binnen?
‘Ik begon als een grapje onder de naam YouSock. Stads en een beetje rauw. Toen merkte ik dat het grappige niet helemaal matchte met mijn ambitie. Ongeveer op datzelfde moment kreeg ik een brief. Het was de advocaat van het Belgische bedrijf SockYou en hij dreigde me voor de rechter te slepen.’

Toen moest je op zoek naar een nieuwe naam. Het werd Jarvis Pursuit, en die naam vinden wij best wel geniaal. Bekt lekker en blijft goed hangen. Maar wat betekent het?
‘Ik wilde een maatje creëren. Een soort alter-ego voor mezelf. En ik wilde graag een naam met de J. Ik dacht aan James maar er waren wereldwijd al 288 kledingmerken met die naam. Toen ontdekte ik de oud-Engelse naam Jarvis, wat ‘man met speer’, oftewel ‘jager’ betekent. De toevoeging Pursuit was ook snel besloten en verwijst naar het najagen van je dromen.’

Maak jij dankzij Jarvis Pursuit je eigen dromen waar?
‘Ik doe inderdaad wat veel mensen willen, maar niet durven. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Als ondernemer zul je vallen, keihard vallen. Ook ik! Ik was super naïef toen ik begon. Grenzeloos positief ook. En ik had geen enkele ervaring in de mode. Als ik toen geweten had wat ik nu weet, was ik nooit begonnen. Ik val nog elke dag, maar krabbel tegenwoordig wat sneller op.’

jarvis pursuit 3

En hoe staat het er nu voor? In december lanceerde je een nieuwe zwartwitte grid-collectie. Het lijkt erop alsof je alles op een rijtje hebt…
‘Deze collectie was al veel eerder gepland maar ik kreeg te maken met serieuze productie-obstakels. Deze zwartwit collectie is meer sophisticated dan de vorige. Ik wist van tevoren: dit is hip, dit gaat als een malle. En inderdaad, binnen drie weken is mijn halve voorraad uitverkocht. Ik heb nu een écht goede producent gevonden en eind januari komt de volgende collectie binnen. Met cactusjes!

Waar kunnen we die pareltjes aanschaffen?
‘Ze liggen nu in ruim 25 Nederlandse winkels. In Amsterdam zijn dat bijvoorbeeld Tenue de Nîmes, Hutspot en Seventyfive. Verder zijn de sokken van Mr. Jarvis verkrijgbaar in twaalf steden waaronder Rotterdam, Breda, Groningen, Den Haag, Eindhoven, Haarlem en Den Bosch. En natuurlijk verkoop ik ze via de webshop op www.jarvispursuit.com.’

Is Nederland niet te klein voor de expansiedrift van Mr. Jarvis? Heb je internationale plannen?
‘Jazeker! Ik ga in januari naar de modebeurzen in Berlijn. Misschien vlieg ik nog een keer naar Scandinavië. In Canada zit een heel leuk merk waar ik graag een collectie mee kan doen, Herschel. Daar wil ik me op gaan focussen: wie kom ik tegen en wat zou ik met hen willen doen? We gaan gewoon kletsen en zien wel wat eruit komt.’

jarvis pursuit 1

Je ploft bijna uit elkaar van de ambities. Wat is je einddoel?
‘Wat ik het allerliefst wil is iets tofs creëren. Dat kan aan een koffietafel in Amsterdam, maar ook bijvoorbeeld in samenwerking met een kunstenaar of illustrator. Ik schrijf en maak muziek, bij elke collectie maak ik een nieuw nummer. Het fijne is: alles is mogelijk. Bovendien je weet nooit hoe het in de mode gaat. Mr. Jarvis verandert net zo hard als ikzelf. Misschien bouw ik Jarvis Pursuit wel uit tot een complete kledinglijn. Kortom: mijn einddoel is nog onbekend, ik wil onderweg vooral enorm genieten.’

En Amsterdam is daarvoor de ideale locatie. If you can make it here, you can make it anywhere, toch Jimmy?
‘Deze stad heeft zoveel aanbod in leuke dingen’, zegt hij met een kleine zucht. Er verschijnt een brede glimlach op Jimmy’s gezicht. ‘Dat vind ik zo geweldig aan Amsterdam. Het is in zekere zin een harde stad, je wordt steeds gedwongen om on top of your game te zijn. Dat zorgt voor constante vernieuwing.’ Hij is trouwens ook fan van OURGROUND. ‘Toffe naam. En jullie maken echt een verschil.’

Wat: Marcella & Charlotte hebben een Bakkie met Jimmy van Mr. Jarvis Pursuit
Waar: C – T Coffee & Coconuts
Waarom: omdat je wilt weten wie Mr. Jarvis is en waarom hij single sokken verkoopt
Website:  jarvispursuit.com/

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top