OURGROUND
No Comments

Bakkie met: Myrthe en Dorit van TIM

Quote foto Bloggers NetworkMeet Myrthe en Dorit. Deze powerchicks hebben samen het bedrijf  Bloggers Network. Het zeer succesvolle platform a.k.a marktplaats waar bloggers en bedrijven elkaar vinden. Ze hebben Nederland al zo goed als veroverd en willen nu de stap maken om internationaal voet aan de grond te zetten. Hoogste tijd om even een bakkie te doen met deze carrière chicks.

Drukke Amsterdammers als jullie zijn constant de hort op. Waar in Amsterdam kunnen we jullie vinden?
Myrthe: Café Goos in de Maasstraat is echt ons cafétje. Wij woonden hier beiden om de hoek en zaten er minstens 2 keer per week. Het idee van Bloggers Network en daarna ook TIM is aan die toog ontstaan. Goos is echt een mega gezellig café met een goede kaart, prima prijzen, gezellig personeel.
Dorit: En ze hebben de aller lekkerste Cheesecake van Amsterdam.

Ja, Bloggers Network en Tim. Kunnen jullie wat meer vertellen over wat deze bedrijven inhouden?
Myrthe: Bloggers Network is vorig jaar juli online gegaan en is sindsdien hard gegroeid. Met meer dan 1.300 Nederlandse en Belgische bloggers in ons bestand en met meer dan 100 succesvol afgeronde campagnes, is Bloggers Nework uitgegroeid tot het grootste bloggers network van Nederland. We willen eerlijke en kostenefficiënte samenwerkingen tussen bloggers en bedrijven.
Dorit: Om dit te realiseren hebben we een marktplaats gecreëerd waarbij we vraag en aanbod om hebben gedraaid. Bedrijven en merken plaatsen een oproep met alle voorwaarden op onze marktplaats. De bloggers kunnen vervolgens reageren met een motivatie, hun statistieken én hun tarief. De bloggers krijgen bij ons 100% van hun tarief. Wij worden betaald door de bedrijven die een vaste vergoeding moeten betalen om bij ons op de marktplaats komen. Het geeft bloggers de mogelijkheid om zelf te reageren en hierdoor zijn de opdrachtgevers altijd verzekerd van de meest relevante en gemotiveerde bloggers.

En Tim?
Myrthe: Met TIM (The Influencers Movement) maken we de next step met ons platform. We willen een beweging op gang brengen die daadwerkelijk de influencers marketing zal gaan veranderen. Dit hebben we natuurlijk al deels gedaan met Bloggers Network, maar met Tim gaan we de markt digitaliseren en automatiseren. Zo bieden we bedrijven en influencers allerlei tools aan om hun campagnes goed te managen. Ook is de markt breder dan bloggers. Influencers met een groot bereik gaan we ook helpen. En we willen met dit platform internationaal. Het bereik van bloggers en influencers gaat de grenzen over, dus wij ook!

Een hectisch bestaan om twee bedrijven te runnen. Waar kunnen we jullie vinden als jullie even moeten ontspannen?
Myrthe: Ontspannen? In de zin van totall loss? Dan toch de Kleine Bastille. Ik hou van de Amsterdamse sfeer en liedjes.

Total loss hoeft niet per se, een andere hobby mag ook.
Myrthe: Uit ontbijten! Ik plan vaak met vriendinnen ontbijtafspraken in, dit is veel makkelijker plannen dan ‘s avonds wanneer niemand in Amsterdam last minute kan. Je moet dan echt maanden van te voren met elkaar afspreken. Best irritant als je gewoon even kort met iemand wilt bijkletsen. ‘s Ochtends kan bijna iedereen wel voor werk en rond 7/8u zijn er genoeg tentjes open. Favo ontbijt tentjes: omelegg, TEDS, Bilder en de Clerq, Breakfast Club, Bakers and Roasters of Foodies in West.
Dorit: Niet alleen ontbijten, eten überhaupt!

OK genoeg over eten. Waar in Amsterdam kan je de beste snuisterijen op de kop tikken?
Dorit: Bij loods MEVIUS, vlakbij de Amstelveense weg, als je goed zoekt vind je hier de mooiste spullen. Hier zijn we ook samen de eerste spullen voor ons kantoor gaan kopen, 1,5 jaar geleden.

Ondernemen, is dat in Amsterdam het ultieme beroep?
Dorit: Ik moet zeggen dat ik wel blij ben met ons beroep. Als ondernemers zijn wij elke dag vrij om te gaan en staan waar we willen. Natuurlijk hebben we wel een kantoor  (waar 7 man werken en waar we ons gezicht moeten laten zien). Vaak genoeg werkt een van ons een dagje thuis, ook omdat je dan lekker door kan werken. Dit houdt in dat we met onze laptop lekker naar een tentje gaan.  Ook zorgen we dat we genoeg meetings hebben buiten de deur. Hier komen ook de beste ideeën tot stand.

Wat zijn de ideale plekken om een meeting buiten de deur te houden?
Myrthe: wij krijgen juist inspiratie op de plekken die niet per se vergaderruimtes zijn met allemaal mensen in grijze pakken. Bijvoorbeeld bij onze eerder genoemde favo ontbijttentjes.

Zijn er nog dingen die jullie kwijt willen?
Myrthe: Jazeker! Als onderdeel van de finale van de TEdX Startup awards zijn we een crowdfunding campagne  gestart om de eerste versie van het nieuwe internationale platform TIM te bouwen. Het gaat al ontzettend goed, we hebben ons streefbedrag bijna bereikt. Alle hulp is nog steeds heel welkom, in geld of exposure. Vind je het dus cool wat wij doen? Bekijk dan onze champagne op Kickstarter.

 

 

 

About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top