OURGROUND
1 Comment

Bakkie met Sella Molenaar

Pas een jaar in Amsterdam maar al zo ingeburgerd dat ze de doorgewinterde Amsterdammers al wel iets nieuws kan vertellen. Bij het net zo nieuwe en niet te missen Hotel Not Hotel doen we een bakkie met illustrator/creatieveling en bijna afgestudeerde kunsthistorica Sella Molenaar (25).

“Sella Molennaar die doet alleen maar leuke dingen, die moet je interviewen” werd ons gezegd.  Dus, vertel, wat voor alleen maar leuke dingen doe jij in onze stad?
Sinds ik in Amsterdam woon van alles! Ik woon hier nog geen jaar dus ik zit nog een beetje in die ontdekkingsfase maar ik heb ook al heel veel gezien en gedaan. Ik teken, maak illustraties en dat gaat sinds kort heel erg goed. Een periode heb ik gewoon op straat getekend wat en wie ik maar tegenkom maar vanaf toen is het alleen maar groter en beter geworden.
Momenteel werk ik samen met o.a. H&M, River Island, Trouw en SLA. Voor H&M heb ik een tas gemaakt die je op vertoon van een Grazia kon ophalen in de winkel. Ook ben ik een van de bloggers van stijlmeisje.com, een blog over o.a. mode en creativiteit.

Wat is er voor jou precies zo mooi aan Amsterdam?
Als je hier iets doet en het is goed dan wordt dat ook opgemerkt. Dingen zijn niet raar maar juist vol mogelijkheden. Die creativiteit spreekt me heel erg aan. Tekenen deed ik altijd al, gewoon op straat mensen tekenen die ik zag, fashionachtige schetsen. In Den Bosch, waar ik woonde, gebeurde er niks mee en daar werd het toch een beetje raar gevonden. Hier in Amsterdam was het binnen een maand raak. Op eigen initiatief ben ik bij Amsterdam Roest gaan tekenen en vanaf toen ging het ineens vanzelf. Hier vond iedereen het ineens tof wat ik deed en kwamen ook de grote merken.

Je woont nog niet zo lang in de stad maar heb je al een favoriete buurt?
Ik woon in West
. In mijn eigen buurt heeft de Jan Evertsestraat bijvoorbeeld heeft allemaal leuke bijzondere winkels. Stach is net geopend in de buurt en Bar Baarsch is zo’n beetje mijn werkplek geworden. De combinatie van al die verschillende dingen maakt West leuk. Maar ik kom graag mijn buurt uit, sjees de hele de stad door. Ik heb in relatief korte tijd zoveel gezien en ontdekt dat ik de gemiddelde Amsterdammer misschien al wel op een hoop bijzondere, nieuwe en creatieve dingen kan wijzen.

Kunnen we je nog steeds ergens op straat vinden?
Ik heb één zomer veel op festivals en markten getekend, mensen mochten zelf weten wat ze ervoor gaven. Maar om steeds om geld te vragen, dat vond ik niet meer zo heel fijn. Gelukkig ging het toen vrij snel met opdrachten. Voor komend weekend ben ik bijvoorbeeld gevraagd om op Amsterdam Open Air sfeer illustraties te komen maken. Op straat teken ik nu alleen vrij werk, voor mijn eigen plezier. Soms doe ik dat nog wel eens als ik ergens op een feestje sta, of tijdens het winkelen/ koffie drinken. Wat ik wel heel graag zou willen doen is het straatbeeld op de Wallen tekenen. Omdat je daar vaak niet mag fotograferen maar dus wel tekenen. En ik ben bezig met een serie Amsterdamse kutjes.

Een serie Amsterdamse kutjes.. Portretten van huppelkutjes of serieuze organen?
Nee het echte werk. Ik ben onlangs begonnen aan een serie van kutjes van Amsterdamse vrouwen. Omdat het een bizar ding is om naar te kijken en mooi is om te tekenen. Allemaal anders, allemaal bijzonder. Er hangt altijd zoveel schaamte omheen maar ik vind dat we daar vanaf moeten. Gewoon laten zien, en laten tekenen dus. Iedereen die mee wil doen kan ik wel tekenen.

 

Sella, die komt er wel. Serieus talent, mooi werk én bijzondere plannen. Houd haar website en Facebook in de gaten en check zo nu en dan haar blogs op Stijlmeisje.nl. Klamp haar aan bij Amsterdam Open Air dit weekend en/of wil jij je vagjj laten vereeuwigen als onderdeel van de stadse vagina verzameling? Nee niet anonien, no shame! Neem dan contact op met Sella.

kutje (2)Wie: Sella Molenaar
Waar: met een beetje geluk te spotten bij Bar Baarsch maar eigenlijk overal waar de koffie goed is.
Waarom: het bewijs dat Amsterdam dé broedplaats is voor enthousiaste creatievelingen.
Website: sellamolenaar.nl

About the author:
Has 44 Articles

1 COMMENT

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top