OURGROUND
No Comments

Een bakkie met Travel Tommie

Tom is geen onbekende op OURGROUND, we hebben al eerder bakkies gedronken met de immer goed gesnorde jongeman, bekend van De Zon, Speedoclub Amsterdam en Club Godverdomme. Nu De Zon er weer aankomt zijn wij nieuwsgierig wat hij dit jaar weer voor de festivalneuzen in petto heeft. Dus we spreken af, bij het minst inspirerende maar meest zonnige terras van Amsterdam: Wildschut.

Hij komt aanlopen met zijn ontbijt in zijn hand: een kiwi die hij met de schil er nog omheen opeet. “Zolang die niet té behaard is, is dat hartstikke lekker.”

Nog een maand of twee en de zesde editie van de zon komt eraan! Wat zijn jullie dit jaar allemaal weer voor leuks van plan?
Dit jaar zijn we op Pinksterzondag, dus iedereen kan gaan feesten, tenzij je festivalafbouwer bent. We zijn naar een nieuw terrein gegaan, naar Blijburg. Echt een te gek plekje waar de specifieke setting van ons festival goed tot zijn recht komt. We doen ons best om dit jaar een naaktstrandje toe te voegen (…). Zoals ieder jaar is de line-up “geheim” maar zal bestaan uit heerlijke house en disco. Er komt een volkszanger optreden, er zijn live bandjes en er is een playbackshow, waar liefhebbers zich nog voor op kunnen geven. Daar komt een leuke groep mensen op af die zichzelf vooral niet te serieus neemt en echt komt om lol te maken, dronken te worden en gewoon lekker te kunnen kutten.

Dat klinkt goed! En ik ben benieuwd welke helden er op het naaktstrand gaan dansen. Maarre, geen line-up, wat voor soort muziek wordt er dan gedraaid?
House, deephouse, disco en tropische live-bandjes. En zorg vooral dat je dj Ajax niet mist.

Daar kunnen we wel wat mee. Welke festivals bezoek jij zelf graag?
Nachtdigital in Duitsland. Een driedaags festival waar ik al zes jaar heen ga. Met drieduizend man feesten en kamperen aan een meertje. In augustus ga ik ook naar Farrago, een nieuw festival in Duitsland.

Alleen maar festivals buiten de grenzen? Loopt NL achter op festivalgebied?
Nou eigenlijk loopt Nederland juist voor, alleen is er teveel regelgeving. Ik snap dat het lastig is omdat er zoveel belangen zijn, maar dat zoiets lelijks als de uitmarkt wel midden in de stad mag zijn en een iets kwalitatiever festival niet vind ik onbegrijpelijk.

Hoe overleef je die meerdaagse festivals?
Altijd een klein beetje dronken zijn maar wel redelijk nuchter blijven tot de laatste dag.

Hoe gaat het met je andere geesteskind, Club Godverdomme?
Heel goed! We gaan het hele land door. In twaalf steden organiseren we vier keer per jaar een feestje.

Als echte rocksterren door het land! Kan je iets zeggen muzieksmaak per provincie?
Dat ligt heel erg aan de club waar we het organiseren. In Breda is het bijvoorbeeld in een skatepark, waardoor de muziek iets alternatiever is dan bij andere steden.

En voor de Instagram opletters onder ons, jij bent inmiddels ook travelblogger actief als Traveltommie. Vertel?
Het is gewoon een roeping. Misschien ben ik wel geboren als blogger. Zo kan ik met al mijn volgers delen waar ik ben, met mijn allerbeste foto erin geshopt.

JAJA. Welke grap zit hierachter?
Een grote middelvinger naar het bloggerbestaan, waar iedereen zijn leven in de etalage zet. Dan ben je zo niet in de realiteit bezig. Dat is de belangrijkste insteek van mijn blogcarrière.

Heb je nog een mooie afsluiter voor onze lieve lezers?
Nou, we hebben plannen voor een Speedo club Amsterdam wereldtour. Dat lijkt me namelijk wel wat, overal ter wereld met een Speedo in de zon staan.

Wij kijken ernaar uit. Thanks Tom en tot 4 juni!

 

Wat: een bakkie met Tom de Kort
Waar: Wildschut
Waarom: met een oprichter van Speedoclub Amsterdam moet je zo nu en dan bijkletsen
Website: dezon.nl

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top