OURGROUND
4 Comments

Bang voor de kapper

balayage2

Het voelt alsof ze mijn leven in hun handen houden, terwijl ze kletsen over het weer, het weekend en de aankomende vakantie. Vooruit, mijn leven is een beetje overdreven: first world problems. Ik heb het over kappers. Als ik in de stoel zit, lijkt die kapperscape wel een dwangbuis. Argwanend volg ik de schaar die rond mijn hoofd beweegt. Één van hen kwam ooit op het ‘briljante’ idee om mijn haar lichtblond te verven en meteen maar even een pony te knippen. Een uur later zag ik eruit als één van die kostschoolmeisje uit vieze boekjes zoals ik vroeger wel eens in het park vond.

Anyway, inmiddels is naar de kapper gaan dus een beetje een dingetje geworden. Je kunt wel zeggen dat ik trust issues heb met deze beroepsgroep. Zowel in mijn hometown in Brabant als mijn studiestad Maastricht, heb ik nooit de kapper van mijn dromen ontmoet.

Hopelijk brengt Amsterdam betere tijden. Ik ben sinds kort gefascineerd door een kapsel: balayage of tortoiseshell. Het wordt beschreven als het sensuele zusje van een ombre. Iets subtieler, iets meer kleurnuance. Al gerockt door velen in de 70’s, maar sinds kort weer helemaal terug. Dus, op zoek naar een kapper. Google is your friend zegt men en zo kwam ik uit bij ‘Annes concept voor mooi’ in Amsterdam-Zuid. Afspraakje gemaakt: zo gezegd, zo ge-diggie-daan.
AcvM

pipMet klamme handjes loop ik naar binnen. Nauwelijks over de drempel word ik vrolijk begroet door een pluizig wit hondje (Pip) die perfect past bij het witte interieur van de salon. Hoppa! Kan zo in VT-wonen. Terwijl Denice als een kleurkunstenares met de kwast aan de slag gaat, komt schoonheidsspecialiste Anne even zitten kletsen. Na een studie commerciële economie en een vaste baan besloot ze het roer om te gooien en haar hart te volgen. Ze ontwikkelde het concept voor een salon waar verschillende specialisten op het gebied van uiterlijke verzorging samenwerken en elkaar inspireren. Annes concept voor Mooi is een one-stop-shop voor je haar, je huid, je nagels, een massage en als je echt voor het complete plaatje gaat, een cosmetische behandeling. Ik hou ervan om naar de verhalen te luisteren van mensen die het aan hebben gedurfd om hun dromen te volgen.

Ik zit bijna te spinnen van ontspanning als Denice mijn haar wast. Tijd voor de grote onthulling. Als mijn haar droger wordt, zie ik het effect van de kleuring tevoorschijn komen. Eerlijk is eerlijk, het is niet helemaal wat ik verwachtte. Die balayage zag er bij Jessica Alba, Lauren Conrad en Alexa Chung toch wel anders uit. Binnenkort ga ik terug voor een huidbehandeling bij Anne, of om mijn nagels te laten doen, of allebei…

Wat: balayage
Waar
: Annes concept voor Mooi
Waarom: omdat ik toch echt mijn kappersangst moet overwinnen om net zulk mooi haar te krijgen als Lauren Conrad
Website: annesconceptvoormooi.nl

jetIn het kort: Jet, 29 jaar, copywriter voor DTG, nieuwsgierig, enthousiast, schreef al eerder een stuk over een poezencafé. Ik mag mezelf dan amper anderhalf jaar Amsterdammer noemen, het Mokumse bloed stroomt al sinds jaar en dag door mijn aderen. Elke stap die ik tot nu toe nam, bracht me dichter bij mijn geliefde stadje. Het moge duidelijk zijn: I heart Amsterdam.

About the author:
Has 4 Articles

4 COMMENTS
 1. Jet

  Hi Marloes, als reactie op dit stukje kreeg ik van ‘Annes concept voor Mooi’ nog een uitnodiging om het te laten bijwerken zodat het wel precies zo wordt als ik hoopte. Super lieve service! Dan maak ik er nog wel een foto van..

  1. Do

   Wow ik vind het er super goed uitzien als die fotos erboven van jou zijn. Is dat hetzelfde kapsel want dat kan ik niet helemaal zien aan de kleding.

 2. Tania

  Hi Anne, Could you let me know who exactly has done the balyage? see picture below “Bang voor de kapper”.
  (Or is this a generic picture)
  Thank you! groetjes, Tania

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top