OURGROUND
1 Comment

Bar brouw voor bier en vlees

Hoewel mijn uiterlijk misschien anders doet vermoeden, ben ik wat een aantal dingen betreft zo simpel als een man. Ik houd van voetbal (van welke club, daarover houd ik hier wijselijk mijn mond), drink het liefst bier en eet graag vlees. Hoewel er prachtige en heerlijke vegetarische maaltijden zijn, zou ik me geen leven zonder een lekker stukje vlees kunnen voorstellen. Voor mensen zoals ik is er nu Bar Brouw op de Ten Katestraat: Een knus, hip en gezellig restaurantje met een enorm assortiment bijzondere biertjes en een kaart met de heerlijkste gerechten met langzaam gegaard (biologisch) vlees.

Zoals het altijd gaat met nieuwe hotspots is reserveren voor mij op zaterdagavond niet meer mogelijk. Wel houden ze een aantal tafels vrij voor binnenlopers, dus als ik geluk had… En dat heb ik! Samen met de drie mannen waarmee ik op stap ben kunnen we kiezen uit een enorm assortiment Amerikaanse biertjes. Deze zijn (bijna) allemaal geïmporteerd uit San Francisco en zitten in te gekke flesjes met namen als ‘Flying dog- Raging Bitch’, ‘Rubberen Robbie’ en ‘Brew dog- Dead pony club’. Op het menu kun je kiezen uit een stuk vlees naar keuze zoals brisket of pulled pork, samen met twee sides dishes zoals coleslaw en potato salad. All American dus. Alles wordt traditioneel geserveerd op een dienblad met de sides in papieren bakjes, net als in een Amerikaanse diner. Het vlees heeft een heerlijke ambachtelijke gerookte smaak en is buitengewoon mals. Ik heb uiteraard ook de gerechten van mijn mannengezelschap (en dus de hele kaart) geproefd. Tongstrelend lekker!

Naast bijzondere gerechten en drankjes is Bar Brouw heel betaalbaar, de prijzen voor een hoofdgerecht variëren van 12,50 tot 17,00. Het restaurant heeft ook een imposante collectie whiskey’s maar helaas moet ik dat nog steeds leren drinken. Al met al is Bar Brouw een echte toevoeging voor de carnivoren onder ons. Geen poespas, gewoon geweldig vlees op een heerlijke wijze bereidt. Grrrrrauw!

Wat: Bar Brouw
Waar: Ten Katestraat 16
Waarom: Omdat bier en vlees twee geneugtes van het leven zijn
Website: barbrouw.nl

About the author:
Has 114 Articles

1 COMMENT

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top