OURGROUND
1 Comment

Bar Bukowski: voor de intellectuele alcoholist

Ik heb het (vaak) aan den lijve ondervonden: de scheidslijn tussen bezopen en briljant is zo dun als de kont van Miley Cyrus. Lekker filosoferen onder het genot van een fles rode wijn kan een fantastisch en boeiend tijdverdrijf zijn. Ware het niet dat drank het vermogen tot analyseren dusdanig aantast dat ik mezelf soms intellectuele missers van werelds formaat hoor begaan.

Desalniettemin blijft discussiëren als je kachel bent een erg fijn tijdverdrijf, zo vond ook Charles Bukowski, schrijver en dichter die ongeveer zijn gehele leven op de rand van alcoholisme heeft gebalanceerd. Hij was de man die zei: “Stay with the beer. Beer is continuous blood. A continuous lover”. Zijn halve oeuvre is een hommage aan drank wat de oprichters van Bar Bukowski op hun beurt doen besluiten een hommage aan Charles te geven met het openen van deze kroeg in Oost met intellectueel tintje.

De bar is ideaal gesitueerd op een hoek, tegenover het Oosterpark. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, late night snacks en natuurlijk: drank. De zaak is verdeeld over twee delen, de “normale” bar en cocktailhemel annex rookruimte Henry’s bar. De laatste is overigens pasgeleden door mannenblad Esquire uitgeroepen tot “Beste nieuwe cocktail bar in Nederland” en is zeker de moeite waard! Het concept komt erop neer dat je de in Bar Bukowski’s gegeten Flamkuchen (heerlijk dunne pizza’s) kunt wegspoelen met een old-fashioned G&T bij Henry’s bar. Tijdens kan er natuurlijk met vrinden literair gebakkeleid kan worden. Niets meer aan doen zou ik zeggen.

Wat: Bar Bukowski
Waar: Oosterpark 10
Waarom: without booze you lose (Valentine, 2013)
Website: barbukowski.nl of FB

About the author:
Has 100 Articles

1 COMMENT

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top