OURGROUND
4 Comments

De plek waar mannen zich massaal schuilhouden: Bar Hutspot

Schermafbeelding 2015-01-07 om 09.39.16Op een zeer onschuldige vrijdagavond besluit ik na yoga om in mijn workout-kloffie nog een frisje te drinken. Dat frisje wordt uiteraard een wodka en al snel sta ik te dansen in een cafe waar iedereen aan de bar hangt om zich te bezatten en de hysterische werkweek van zich af te drinken. En die ‘iedereen’ bestaat uit opvallend veel mannen. Even moest ik mijzelf knijpen of ik niet in een soort van fata morgana was beland. Nee, het is echt. Ik ben in Amsterdam en sta in een kroeg met meer mannen dan vrouwen. Halleluja! Ik weet nu waar de mannen van Amsterdam zich schuilhouden, waar het stiekeme hengstenbal wekelijks wordt gehouden. En de bestemming is: Bar Hutspot!

Schermafbeelding 2015-01-07 om 09.40.25 Schermafbeelding 2015-01-07 om 09.39.58
Schermafbeelding 2015-01-07 om 09.40.14

Bij binnenkomst is er niet veel bijzonders te zien aan deze tent: gewoon een lekker retro hip interieurtje met stoelen uit een oud klaslokaal, oude lederen banken en bier van de tap. De oplettende kijker weet beter. Bar Hutspot is groot, heel groot. Zo is er nog een hele verstopte tweede bar te vinden in het souterrain. Ook niet verkeerd: ze draaien er heerlijke hitjes. RnB, Soul en top 40 vliegen je om de oren. Heel fijn detail: iedereen is zich zo aan het bezatten dat niemand raar opkijkt als jij besluit om midden in deze kroeg te dansen. Zelfs dat dansen in mijn yoga outfit deed niemand vreemd opkijken.

 

Maar nog even terug naar die mannen. Ik ben er nu drie keer geweest en telkens is de man-vrouw verhouding 60-40. Ideaal! Niet alleen zijn ze daar in grote getallen, ze zijn ook nog eens heel leuk. Ze stappen vrolijk op je af met hun best bedoelde slechtste openingszinnen en doen werkelijk hun best om indruk op je te maken. Wil je zelf het heft in handen nemen dan heb ik ook een tip: pak de doos met pepermuntjes, struin door de gehele tent en bied elke lekkere kerel een pepermuntje aan. Makkelijke manier om die mannen te lokken is er niet! Je komt met al die mannen in gesprek en kan gemakkelijk screenen of die geile kop ook iets zinnigs te melden heeft. Deze truc heeft bij mij in ieder geval erg goed gewerkt!

Wat: Bar Hutspot
Waar: Van Woustraat 2
Waarom: omdat er veel mannen zijn
Website: hutspotamsterdam.com/bar/

Tagged with: , ,
About the author:
Has 91 Articles

4 COMMENTS
 1. mark

  Samenvatting: Vrouw zonder inhoud bezoekt hippe bar om stuk mannenvlees met inhoud te vinden om de leegte te vullen en tikt daar mega intelligent verhaal over.

 2. Anna

  Goed verhaal! Nooit geweten dat daar een hengstenbal schuilhoudt. Dat is in de rest van de Pijp wel anders, de verhouding man/vrouw is in bijv. de Groene Vlinder op een zaterdag doorgaans 20/80. Een soort Tampon Party / communicatiewetenschappen ponypark incognito.
  Jammer dat deze horde vrouwen nu waarschijnlijk in grote getale naar Bar Hutspot rent 🙂 Ik ben nu ook wel benieuwd…..

 3. Lotte

  Deze review kán niet belachelijker. Wie de hutspot kent weet dat juist de vrouwen in de meerderheid zijn (70%). Ga maar kijken.

 4. Lotte

  P.S.

  Ik ken wel bars met veel mannen, maar die zitten in de Reguliersdwars… Logisch.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top