OURGROUND
9 Comments

Bar Moustache drukt z’n snor

MoustacheIn mijn hoofd heb ik een lijstje van restaurants ‘die altijd goed zijn’. Bar Moustache staat daar ook op. Ze scoren namelijk goed op locatie, setting en menukaart. Zo heb ik een keer mijn verjaardag gevierd in de té gezellige hoek beneden. En mochten we in de zomer door het achterraam klimmen om sigaretjes te roken op de patio. Altijd geslaagde avonden en dus een fijne plek. Oh én de ‘pompoen tortelinni met taleggio en twarte truffelolie’, dat was eigenlijk de beste reden om hier te eten.

Enkele weken geleden hoorde ik dat Bar Moustache wat dingen heeft vernieuwd. Dat triggerde mij om weer eens langs te gaan. Maar tot mijn grote teleurstelling bleven van mijn voorgaande ervaringen niet veel over. Noem mij veeleisend, kritisch of een zeikerd. Maar als ik uit eten ga verwacht ik toch wel wat.

Tijdens de bewuste avond was onze bediening iets wat gehaast. De wijn werd, zonder te proeven, direct ingeschonken. En de bestelling vluchtig opgenomen, zonder de specials te benoemen. Daarom besloten we om maar eerst een voorafje te bestellen. Aangezien we met een groep van zes waren werd het de antipasti. Die werd aan tafel gebracht en kort toegelicht: Melanzane, Burrata, Vitello Tonato, Octopus salade, een soort tapenade en Ceviche van Coquille. Klinkt allemaal heerlijk, maar het miste smaak. Burrata is een nieuw hippig geval dat ongeveer overal op de kaart staat. Romig, uit elkaar vallende mozzerella zou het moeten zijn. Dat was het niet. Er lag een biet naast die verder niet op smaak was gebracht. De Vitello miste de Tonato. De Melanzane was heerlijk, dat moet gezegd worden. Er lag in plaats van Octopus salade een hoopje porchetta. De Ceviche hadden ze beter kunnen aanduiden als Carpaccio van coquille. Want er was geen zuurtje te bekennen. Dat snapte we niet helemaal en misschien onze serveerster ook niet, die het gerecht bloedserieus aankondigde als “Sevies, een soort Seafish” (geen grap). Maar ach zo heb ik ook wel eens tijdens een catering klus van de Pana cotta een Terracotta gemaakt. Die gasten hebben zich toen ook kostelijk vermaakt.

Bar MoustacheDoor naar het hoofdgerecht. Er staan heel wat nieuwe opties op de kaart. Waaronder pizza en dat is (voor mij) nieuw bij Bar Moustache. De pasta’s zijn ook vernieuwd. Waar voorheen wat bijzondere varianten de kaart sierden hebben die plaats gemaakt voor simpele pasta’s. En uiteraard vis en vlees opties. Omdat de antipasti nou niet om naar huis over te schrijven was kiezen we allemaal een redelijk safe gerecht waarbij we ook nog onderhandelen wie-met-wie deelt. Risicospreiding dus.

Maar gelukkig vielen de hoofdgerechten mee. De ravioli gevuld met kastanjepuree, ricotta, paddenstoelen, walnoten en tijm was best wel lekker. Iets te kort gekookt maar de smaak was goed. De pizza’s waren lekker maar ook iets aan de korte kant gebakken. Hier liet de keuken wel weer een steekje vallen, de truffel crème werd vergeten bij de Pizza Tartufo. De desserts hebben we gelaten.

Mijn conclusie van de avond was dat deze vooral oergezellig was. En dat strookt met de avonden die ik altijd bij Bar Moustache heb. Maar iets ging deze avond niet helemaal lekker. De prijs-kwaliteit verhouding van Bar Moustache is niet meer wat het geweest is. En zelfs als we dat buiten beschouwing laten is aandacht voor de klant; een praatje hier, een glimlach daar, niet te veel gevraagd toch? Is het een nieuwe chef die achter de potten en pannen staat? Een ander team op vloer, omdat de oude garde naar Hangar (nieuw restaurant van Tim Immers in Amsterdam Noord) gaat om daar een succes van te maken? Zou allemaal kunnen, of wij hebben gewoon dikke pech gehad en was het een toevalstreffer.

Wat: Bar Moustache
Waar: Utrechtsestraat
Waarom: altijd goede avonden, maar nu niet
Website: barmoustache.nl

About the author:
Has 71 Articles

9 COMMENTS
 1. Daniel

  or maybe, Sophie,

  You’re not happy, because Tim has left the building and you didn’t get the attention of a nice looking guy. Instead you were served by competition..?

  1. Sophie

   Hi Daniel, indeed Tim is a nice guy and he left the building, even more reason to keep up with the good standards right!

 2. Sander

  Terechte kritiek hoor, maar als je zo’n meisje belachelijk maakt om d’r Seafish, moet je antipasti natuurlijk ook goed schrijven he. Of kan een mens ook pro-pasti zijn?

  1. Sophie

   Ik ben zeker pro-pasti of moet ik dan pro-pasta zeggen 😉 en heb antipasti aangepast, dank voor de feedback, mille grazie!

 3. Hans

  @Sophie
  Het is voor Nederlanders altijd oppassen als ze zomaar, uit zichzelf, vreemde woorden en vreemde talen gaan gebruiken. Zo ook nu. Hoewel geen Italiaan zijnde ben ik er desalniettemin van overtuigd dat het ‘grazie mille’ is, of hooguit ‘molte grazie’. Tja.
  Nu maar hopen dat je Spaans beter is…

  1. Sophie

   Leuk dat je zo reageert, ‘grazie mille, mille grazie’, het kan in beide gevallen gebruikt worden! Gevalletje potato-potato zullen we maar zeggen 😉

 4. David

  Personeel naar Tim in Noord? naar Bar Wisse in Oost bedoel je! 🙂

  1. Sophie

   Bar Wisse it is! Ik hoop snel langs te kunnen komen!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top